IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2012, 20:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çevik Bir'in savunması




Emekli Orgeneral Çevik Bir'in avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu yazılı savunma ortaya çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Savunmada, Batı Çalışma Grubu'nun Milli Güvenlik Kurulu ile Bakanlar Kurulu kararlarına göre kurulduğu iddiasına yer verildi.
BÇG'NİN AMACI..

"Batı Çalışma Grubu'nun amacı, irticai terörün Türk demokrasisine, Türk halkına ve hükümetlerine zarar vermesini engellemektir."
Bu ifade 28 Şubat soruşturması çerçevesinde tutuklanan Çevik Bir'in avukatı tarafından mahkemeye verilen yazılı savunmada yer aldı.
BAKANLAR KURULU KARARI HATIRLATILDI

Savunmada, dönemin bakanlar kurulunun, Milli Güvenlik Kurulu'nun 28 Şubat tarihli kararlarını, 13 Mart 1997 tarihli oturumunda uygulama kararı aldığı hatırlatıldı.
14 Mart 1997 tarihinde dönemin başbakanı Necmettin Erbakan imzasıyla bakanlıklara ve Genelkurmay Başkanlığı'na, Milli Güvenlik Kurulu kararlarının uygulanması için talimat yazısı gönderildiği belirtilen savunmada, Batı Çalışma Grubu'nun da bu kararlar çerçevesinde kurulduğuna dikkat çekildi.
Çevik Bir'in savunmasında, irticai unsurlara destek sağlayan ülkelerdeki rejimlerin kontrolüyle ilgili talimatın MGK kararları ve buna bağlı eklerde yer aldığı da yer aldı. Ayrıca, belediyelerle ilgili çalışmaların da yine aynı kararların eklerinde bulunduğu iddia edildi.
MİT'TEN SUNUM

Yazılı savunmada, 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu toplantısında MİT tarafından irtica ile ilgili ayrıntılı bir sunum yapıldığı vurgulandı. Çevik Bir'in avukatı, 13 Mart tarihli bakanlar kurulu toplantısının tutanakları, MGK kararları, başbakanın talimatları ve istihbarat birimlerinin irtica tehdidiyle ilgili raporlarının istenmesini talep etti.
"AMAÇ HÜKÜMETİ KORUMAK"

Yazılı savunmada, "Batı Çalışma Grubu'nun MGK kararları doğrultusunda yaptığı tüm çalışmalar mevcut hükümeti ve devleti bölücü ve irticai teröre karşı korumak amaçlıdır. Hükümetin bilgisi ve talimatı dışında yasal olmayan hiçbir iş ve işlem yapılamamıştır" ifadesine yer verildi.
NECMETTİN ERBAKAN'IN İSTİFASI

Savunmada, dönemin başbakanı Erbakan'ın kendi isteğiyle istifa ettiği hatırlatıldı ve, "Şayet Tansu Çiller ile Necmettin Erbakan arasındaki protokol gereği sayın Tansu Çiller başbakan olsaydı, mevcut hükümet görevine devam edecekti" denildi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cevik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık