IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2012, 05:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye ne zaman birliğe üye olacak?




Avrupa’da yaşanan ekonomik problemler sonrasında Türkiye’nin AB üyeliği tarafında görüşler daha da çeşitlilik gösteriyor. Bir kısım iyi ki birlik içinde değiliz derken bir kısım Türkiye Avrupa Birliğine üye olsaydı Avrupa’nın hayatı kurtulurdu görüşünü savunuyor.
Konuya dair dikkat çeken bir haber uluslar arası ekonomi kanalı CNBC’de yer aldı. Türkiye’ye yatırım yapılmasının konu alındığı haberde Türkiye’nin ne zaman Avrupa Birliğine üye olabileceği sorgulandı.
Üyelik sürecinin destana benzetildiği haberde kısa vadede de süreçte ciddi bir değişiklik olmayacağına yer verildi.
Jeopolitik konumunun daha da önem kazanması ve Nato üyeliğine rağmen ilk etapta ciddiye alınmayan Türkiye’nin 21’inci yüz yılda parmakla gösterilecek bir ekonomik performans göstermesi, ölüm cezasını kaldırması buna ek olarak Avrupa Birliği üyelerinin hoşuna gidecek, kadın hakları tarafında reformları gündeme koymasına dikkat çekildi. Kıbrıs konusunda top çevirmekten yana olmayan Türkiye’ye karşı Avrupa’nın 2004’te başvuruda bulunan Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’nin AB üyeliğine kabul etmesinin bir hata olduğunu kaydedilen haberde, şimdi Güney Kıbrıs’ın yardıma muhtaç kaldığına vurgu yapıldı.
Yapılan yorumlarda Türkiye’nin hali hazırda bir Avrupa ülkesi gibi görüldüğü kaydedilirken yabancı doğrudan yatırımların ve turizm tarafında Türkiye’nin Avrupa Birliğini domine ettiğine dikkat çekildi. Büyük Türk diasporasında da yer verilen haberde Türkiye’yi Avrupa birliğine yaklaştırabilecek yeni gelişmenin Türkiye’ye karşı negatif sert tutumu ile gündeme gelen Sarkozy’den sonra göreve gelen yeni Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın olabileceği kaydedildi. Hollande’ın Türk politikacılar ile masaya dönemeye istekli olduğu kaydedilirken Egemen Bağış’ın “Türkiye’nin ve Avrupa Birliği’nin değiştiği bu noktada yeni Avrupa Birliği’nin Türkiyesiz düşünülemeyeceği” açıklamasına haber de yer buldu.
Türkiye ve AB arasında GYYH tarafında hala büyük bir uçurum olduğu kaydedilen haberde Türkiye’de kişi başına GSYİH’nın 13.600 dolar olduğu sorunlu ülke Yunanistan’da ise bu rakamın 28.500 olduğuna dikkat çekildi.
Türkiye’nin hala gidecek yolu yapacak reformu olduğu kaydedilirken, son dönemde Avrupa’ya yerine Orta Doğu ile güçlü bağlar kurma taktiğini çok başarılı olmadığı komşuları il iyimser politikanın sekteye uğradığı belirtildi. Bu noktada NATO üyeliğinin etkisi ile Türkiye’nin Orta Doğu’da bir şans olduğu vurgusunun yapıldığı haberde savunma ittifakı tarafında üyeliğin önemli olduğu belirtildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
birliğe, ne, olacak, türkiye, üye, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Küfür Yobazları Her Zaman Oldu Ve Her Zaman Olacak !!! BaRoN İslamiyet 0 02 Mayıs 2009 18:03