IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2014, 19:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meclis TV kapalı Melda Onur TV açık




TBMM'de bugün eski bakanlar için rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması ele alınacak. Meclis'teki görüşmeler sırasında Meclis TV yayın yapmayacak ama eski gazeteci ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, tabletiyle Genel Kurul'dan internet üzerinden canlı yayınla olan biteni aktarıyor. Melda Onur'un bu yayınına MO TV adı verildi bile. Öte yandan CHP yayın yapılmamasının gerekçesini TRT'ye sordu ve çok ilginç bir yanıt aldı. TRT, "“Yayın sürelerindeki değişiklikler aynı zamanda TRT SPOR KANALI olarak yayın yapmakta olan TRT 3 kanalında spor programlarında özellikler canlı yayınlarda aksamalara neden olmaktadır. Bu nedenle bahse konu protokolün ikinci Maddesinde yer alan yayın sürelerinin dışına çıkılamaz” cevabını verdi.








'GEREKİRSE MAKAMINI BASARIZ'
3 ana muhalefet partisinin grup başkan vekilleri Meclis TV’nin soruşturma önergeleri görüşmelerinin canlı yayınlanmaması nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le görüşmeye gittiler.

CHP’li Gürsel Tekin, yayın yapılmamasının gerekçesinin TRT'nin spor yayını olduğuna ilişkin yazıyı protesto edeceklerini söyledi. Tekin, “Böyle gerekçe olur mu? 3 partinin grup başkanvekili şimdi Cemil Çiçek’le görüşmeye gidiyor eğer sonuç alınmaz hepimiz gideriz, gerekirse Cemil Çiçek’in makamını basarız" dedi.




TBMM BAŞKANI, CHP İLE GÖRÜŞECEK
TBMM Başkanı Çiçek, söz verdi ve CHP ile görüşeceğini açıkladı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İŞTE TRT’NİN GEREKÇESİ
“Yayın sürelerindeki değişiklikler aynı zamanda TRT SPOR KANALI olarak yayın yapmakta olan TRT 3 kanalında spor programlarında özellikler canlı yayınlarda aksamalara neden olmaktadır. Bu nedenle bahse konu protokolün ikinci Maddesinde yer alan yayın sürelerinin dışına çıkılamayacağı”


ÇANTA DOLUSU DOSYAYLA GELDİ
Muhalefetten konuşma yapacak vekiller ellerinde dosyalarla Meclis'e geldi. Zafer Çağlayan hakkındaki konuşmayı CHP adına yapacak olan Sezgin Tanrıkulu, elinde bir sırt çantası ile Genel Kurula girdi. Tanrıkulu sırt çantasının içinde dosyalar olduğunu belirterek, ''Konuşacak çok şey var. Hepsini yanımda getirdim'' dedi.




HERKESİN GÖZÜ MELDA ONUR’UN ÜZERİNDE
Muhalefet kulisinde gözde isim Melda Onur... Önünde bir laptopla yanında kendisine şarj desteği verecek olan yardımcılarıyla oturan Melda Onur'a hemen hemen tüm vekiller ''Yayın yapacak mısın?'' sorusunu yöneltiyorlar.
Ve sosyal medyadan paylaşmak üzere yayının yapılacağı adresi istiyorlar...
Görüşmelerin uzun süreceğini hesaplayan Onur, en büyük endişesinin tabletin şarj durumu olacağını söylüyordu.

8 SAAT SÜRELİ TABLET
Bunu Twitter'dan da paylaşan Onur'a sendika.org'tan 8 saat şarj süreli tablet geldi.
AK Parti milletvekilleri, öğleden sonra toplanacak TBMM Genel Kurulu öncesinde, Genel Merkez'de kahvaltıda bir araya geldiler.
AK Partili vekillere, Genel Merkez tarafından TBMM'deki görüşmeler sırasında "gerginlik çıkarmayın, gerginlikten uzak durun, laf atanlara yanıt vermeyin" tavsiyelerinde bulunulması bekleniyor.



MHP’Lİ VURAL: TRT REDDETTİ
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''TRT'ye yazı yazdık, TRT yayın talebini reddetti'' dedi.
TBMM'de soruşturma önergelerinin görüşülmesi öncesinde basın toplantısı düzenleyen Vural, şunları söyledi:
''TRT Meclis'in üzerinde misin? Türk Milletin hakkını kullanan TRT sansür uygulayarak bunu yayınlamayacağım diyebilmektedir. Türkiye'yi TRT mi yönetiyor? Böyle önemli bir konuda hangi yetkiyle yayın yapmıyorsun? TRT'ye hodri meydan diyorum, yüreğiniz varsa TRT Haber'de yayınlayın diyorum.''
Oktay Vural, soruşturma önergeleri konusunda da ''İnşallah soruşturma önergeleri Yüce Divan'ın yolunu açar'' ifadelerini kullandı.




TBMM'DE TARTIŞMA ÇIKTI
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli canlı yayın eleştirilerini şöyle cevapladı:
Bugüne kadar Meclis TV’nin yayın politikası nasılsa bugün de aynen öyle uygulanıyor. Özel bir durum söz konusu değil.
Fezlekeler bugüne TBMM Başkanlığı’na gönderilen fezlekeler Türkiye’de herkesin elinde var. Hiç kimsenin ulaşamadığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor.
Bilgi edinme konusunda talebiniz varsa zaten bunlar herkesin elinde var.
Siz Meclis Başkanlığı’nı suç işlemeye teşvik edemezsiniz.
Canikli’nin sözlerine MHP’li Oktay Vural, ‘’O zaman yarın yapalım’’ diye cevap verdi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, cep telefonuyla Başkanlık Divanı önüne gelerek, TBMM Başkanvekili Akşener'e internetten yayın olmadığına ilişkin cep telefonunundan görüntüler gösterdi.

Akşener de konuyu teknik personele ilettiğini, internette yayınla ilgili takibi yapacağını söyleyerek, "Ancak benim resen 'açın televizyonu' deme hakkım yok" dedi.


EGEMEN BAĞIŞ'A BAKANLIK DESTEĞİ
TBMM'deki dört eski bakanla ilgili soruşturma önergesi görüşmelerinde kulisler hareketli.
Zafer Çağlayan yanında iki danışmanıyla birlikte bir konuşması üzerinde çalışırken, Muammer Güler'in yanında bir danışman ve bir koruma polisi var.
AB eski bakanı Egemen Bağış'a ise neredeyse tüm AB Bakanlığı eşlik ediyor. Egemen Bağış kuliste şu andaki AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile otururken etraflarında AB Bakanlığı'nın tüm üst düzey yönetimi, danışmanlar ve Bağış'ın eski mesai arkadaşları bulunuyor. Bağış'a destek için bakanlıktan yaklaşık 20 kişilik ekip gelmiş görünüyor.



ÇELEBİ’DEN POŞU’LU TEPKİ
CHP milletvekili Süleyman çelebi 1 Mayıs’ta polisin bazı gençlere zorla poşu takıp görüntü almasını eleştirmek için kürsüye boynunda poşuyla çıktı.


TEKİN TABLET ÜZERİNDEN TV KANALINA BAĞLANDI
Meclis TV'nin yayınının kapanmasından sonra işler çığırından çıktı. Melda Onur'un meclis genel kurulunda canlı yayın yapmasının ardından CHP Genel Başkan yarımcısı Gürsel Tekin de bir televizyon kanalına tablet üzerinden canlı yayınla bağlanarak görüntülü röportaj yaptı.
Gürsel Tekin; "Bu sağımda gördüğünüz çete yayını kapatıyorsa hırsızlığın boyutu çok büyük demektir. Bir şeyi kapalı devre yapıyorsanız, hırsızlığı kabul ediyorsunuz demektir. Yasalardan korkmuyorsanız Allah'tan da mı korkmuyorsunuz. Akşam evinize gidip çocuklarınızın gözlerine nasıl bakacaksınız" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BAHÇELİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA BAŞSAĞLIĞI
Genel Kurul'a önce MHP lideri Bahçeli sonra da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Bahçeli, geçtiğimiz günlerde amcasını kaybeden Kılıçdaroğlu'na başsağlığı diledi.




184 VEKİL ŞART
TBMM'de eski Bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler hakkındaki soruşturma komisyonu önergelerinin görüşülmesi için, TBMM'de 184 vekilin hazır bulunması gerekiyor.





CHP TAM KADRO KATILIYOR
CHP, Genel Kurul görüşmelerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil tam kadro katılıyor. CHP'nin 134 milletvekili bulunuyor. CHP, görüşmeler öncesinde MHP ile temasa geçerek, 184 sayısının bulunup bulunamayacağı konusunda nabız yokladı.





BAHÇELİ'DEN SON DAKİKA SÜRPRİZİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ordu'da mitinglere katılacaktı. Bu nedenle de Meclis'e gelmeyeceği belirtiliyordu. Ancak Bahçeli, son dakika sürpriz yaparak Meclis Genel Kurulu'na geldi.
CHP yetkilileri, MHP'nin yanısıra, bağımsız vekillerin de katılması ile TBMM'de toplantı yeter sayısı olan 184'ün bulunacağını belirtiyorlar.
BDP'den Eş Başkan Selahattin Demirtaş, Yüksekova'da olacağından, Genel Kurul'da hazır bulunamayacak. Ancak BDP ve HDP'den de katılım olması bekleniyor.





ÜÇ ESKİ BAKAN İLK KEZ KÜRSÜYE ÇIKACAK
Soruşturma önergelerinin görüşüleceği toplantıda, Egemen Bağış dışındaki üç eski bakanın da ilk kez kürsüye çıkarak konuşmaları bekleniyor.
17 Aralık soruşturmalarının başlamasının ardından, dört eski bakandan sadece AB eski Bakanı Egemen Bağış, TBMM'de soruşturmalar hakkında konuşma yapmış, iddiaları reddetmişti.





Ak Parti TEK KOMİSYON, CHP DÖRT AYRI KOMİSYON İSTİYOR
4 eski bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin hem AK Parti'nin, hem de CHP'nin önergeleri bulunuyor.
AK Parti, dört eski bakan için tek bir komisyon kurulmasını isterken, CHP dört bakan için ayrı ayrı dört soruşturma komisyonu kurulması için önerge verdi.




ÖNCE AK PARTİ ÖNERGESİ
TBMM Genel Kurulu'nda önce AK Parti'nin soruşturma önergesi görüşülecek. AK Parti'nin önergesinin kabul edilmesi halinde, CHP'nin önergelerinin de ayrıca görüşülüp görüşülmeyeceği konusunda tartışmalar sürüyor.
Bu konuda ilk görüş, AK Parti'nin soruşturma önergesinin kabul edilmesinin ardından CHP'nin aynı kişiler hakkındaki önergelerinin yeniden görüşülmesine gerek olmadığı yolunda. Buna karşı olarak, CHP'nin dört ayrı soruşturma komisyonu kurulmasını önermesi nedeniyle, CHP'nin önergesinin de görüşülmesi gerektiğini savunan bir görüş de var.





ERDOĞAN BAYRAKTAR'IN DURUMU NE OLACAK?
Dört eski bakandan, eski Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında geçen hafta mahkeme takipsizlik kararı vermişti.
Ancak Bayraktar hakkında mahkemece verilen takipsizlik kararının, TBMM'de soruşturma komisyonu kurulmasına engel teşkil etmiyor.



zeynep gurcanlı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acık, kapalı, meclis, melda, onur, tv


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meclis TV kapalı Melda Onur TV açık AngeL Haber Arşivi 0 05 Mayıs 2014 15:50
Yolsuzluk oturumu TV'ye kapalı internete açık AngeL Haber Arşivi 0 05 Mayıs 2014 09:38
Google'daki Açık Yandex'de Kapalı!... hayLaz Yandex 0 26 Ağustos 2013 15:51
Açık ve Kapalı Sistem Yaklaşımları Kalemzede Felsefe 0 23 Ekim 2011 09:31