IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2019, 08:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar




Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Erdoğan İstanbul Huber Köşkü'nde yaptığı açıklamasında "Biraz sonra Ankara’ya hareket edeceğim. Genel merkezimizde balkon konuşmamızı yaparak seçim sonuçlarını Ankara’da değerlendireceğim. Sonuçlar göstermektedir ki, bu seçimlerden AK Parti olarak tıpkı 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana olduğu gibi yine açık ara birinci parti olarak çıktık" dedi. Erdoğan ayrıca "Ülkemize diz çöktürmek isteyenler hüsrana uğradı" diye konuştu... Erdoğan İstanbul'un ardından Ankara'ya geçerek AK Parti Genel Merkezi'nde geleneksel hale gelen balkon konuşması yaptı. Erdoğan burada, "Siz değerli kardeşlerimden bir şeyi rica ediyorum. Sakın ha, küsmek, kırılmak… “Ya biz bu neticeyi beklemiyorduk” Sakın böyle bir şeye gerek yok. Yüzde 52 oy almış bir partimiz var. Bu seçimin birinci partisi AK Parti. Diğerleri düşünsün" dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gelenekselleşmiş olan balkon konuşmasında vatandaşlara hitap ederek seçim sonuçlarını değerlendiriyor:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması şöyle:

Aziz milletim. Sevgili Ankaralılar, değerli kardeşlerim. Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Sevginiz, muhabbetiniz, desteğiniz, kardeşliğiniz için, her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyoum. Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları dava arkadaşları, mücadele arkadaşları verdiği için hamdediyorum.

"MİLLİ İRADE ÜZERİNDE HİÇBİR ŞEY TANIMADIK"

Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Biz sadece ve sadece Rabbimin huzurunda, rükuda ve secdede eğiliriz. Başka bir yerde asla. Siyasi hayatımız boyunca davamıza ve milletimize hizmet dışında bir gaye taşımadık. Milli iradenin üzerinde bir güç tanımadık. Milletimiz, 1994 yılındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan beri girdiğimiz her mücadelede yanımızda oldu.

"TOPLAM 778 BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANDIK"

Kardeşlerim AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne kadar milletvekili, Cumhurbaşkanlığı, mahalli idare, halkoylamalarından bizi hep birinci olarak çıkartan milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz bugün bizi 15. defa sandıkta birinci yaptı. AK Parti olarak tek başımıza ve Cumhur İttifakı ile birlikte seçime girdiğimiz yerlerde şu an itibarıyla 16 büyükşehir, 24 il, 538 ilçe, 200 belde olmak üzere toplamda 778 belediye başkanlığı kazandık.

"MİLLETİME BİR KEZ DAHA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Bu da ülkemizdeki belediyelerin yaklaşık yüzde 56'sının AK Parti tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Bazıları kendini darı ambarında sanıyor. Şunu bilmeleri lazım; 4,5 yıl bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı, AK Parti iktadar mı? Dolayısıyla Cumhur İttifakı olarak Parlementoda da mıyız? 24 Haziran seçimlerine yakın bir seviyede bulunmaktadır. Cumhur İttifakı olarak bizi sandıkta birinci yapan milletime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

"KÜRT KARDEŞLERİME ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli'ye ve bu partiye gönül vermiş tüm kardeşlerime Cumhur İttifakı'na sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Çok önemli bir konuyu özellikle ifade etmek istiyorum. Beka meselesi konusundaki hassasiyetimize sahip çıkan tüm vatandaşlarıma, özellikle de Kürt kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Güneydoğu Anadolu bölgemizin seçim sonuçlarını Kürt kardeşlerimizin kendi iradelerini pazarlık masasısına sürenlere verdiği çok önemli bir derstir.

"MİLLETE YETERİNCE KENDİMİZİ ANLATAMAMIŞ OLABİLİRİZ"

Tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, il genel meclis üyelerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Muhtarlarımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Bu seçimde arzu ettiğimiz neticileri alamadığımız yerlerdeki sonucun tek sebebini milletimize kendimizi yeterince anlatamamış, gönüllere yeterince giriememiş olmamız gerektiğini görüyorum. 59 il ve 43 ilçe mitingi, 9 televizyon ve sosyal medya programıyla milletimize kendimizi ifade etmenin gayreti içerisinde olduk. Buna rağmen eksiklerimiz varsa düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda değil kendimizde arayacağız.

"SONUÇLARIN ÜZERİNDE DURACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ"

Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz. Şu anda YSK neticeleri açıklayacak. Açıkladığı andan sonra itirazlarımız varsa yapacağız. Netice alırız veya almayız. Her olanda hayır vardır. Demokrasi mücadelesi budur. Şu anda Ankara'da ilçelerin çoğu AK Parti'de, Cumhur İttifakı'nda. Şu anda İstanbul'da buraya hareket ettiğim ana kadar mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı'nda veya başabaş. Gene halkımız büyükşehiri belediye başkanı olarak verse dahi ilçeleri ne yapmış yine AK Parti'ye vermiş. Bunların üzerinde duracağız, iyi çalışacağız.

"ŞAHSIM DAHİL HİÇ KİMSE TÜRKİYE'DEN ÖNCELİKLİ DEĞİL"

Biz siyaseti milletle inatlaşma, küçümseme, tahkir etme değil sadece ve sadece ülkeye ve millete en iyi hizmetleri getirme amacı olarak görüyoruz. İçinde milletin olmadığı bir siyasetin sonu faşizme, diktatörlüğe, zulme çıkar. Milletimizin rızasını ve desteğini hep aradık. Bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Sizlerle beraber devam edeceğiz. Şahsım dahil hiç kimse davamızdan daha büyük değil. Türkiye'den daha öncelikli değildir, partimizden daha önemli de değildir. Buna dikkat edeceğiz.

"DEĞİŞİMİN SÜREKLİLİĞİNİ KENDİ İÇİMİZDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Hayatın bir gerçeği olan değişimin sürekliliğini öncelikle kendi içimizde gerçekleştirmeden ülkemizi aynı istikamete yönlendiremeyiz. Önümüzdeki süreç değişim yılı olacaktır. 4,5 yıl seçim yok. Ne yapacağız, hem ulusal hem uluslararası bazda çalışmalarımıza odaklanacağız kilitleleneceğiz ve ülkemizi inşallah muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız.

"EKONOMİDE DAHA DAYANIKLI MİMARİYİ İNŞA EDECEĞİZ"

Ülkemizin çözüm bekleyen tüm meselelerini reformcu anlayışla hal yoluna koymanın mücadelesini vereceğiz. Allahımıza hamdolsun, sizler gibi dava arkadaşlarım olduktan sonra bize boyun bükmek yok. Ekonomide ülkemizi ve milletimizi teslim alma çabaların önünü önemli ölçüde kestik. Ekonomide daha dayanıklı mimariyi mutlaka inşa edeceğiz. İstihdam seferberliğini kararlıkla sürdürerek milletimizin aşına, ekmeğine göz koyanların önlerini keseceğiz. Vaatte bulunanlar bakalım nasıl yönetecek, göreceğiz.

"YENİ REFORMLARLA SİSTEMİ TAHKİM EDECEĞİZ"

Milli güvenliğimizle ilgili çalışmalarımızı da inşallah başarıya ulaştıracağımız döneme giriyoruz. Suriye sınırı boyunca ülkemize kurulan tuzağı kısmen bozmuştuk. Şimdi hedefimiz Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki tehlikeyi ortadan kaldırarak ülkemizdeki sığınmacıların yurtlarına dönebilmelerini sağlamaktır. Yeni yönetim sistemimiz 9 aydır yürürlükte. Bu uygulama döneminden elde ettiğimiz neticelerin ışığında eksikleri tamamlayacak, yeni reformlarla sistemi tahkim etmeyi özellikle sürdüreceğiz.

"GEREKLİ HER TÜRLÜ ADIMLARI ATACAĞIZ"

Sistemin o dinamik yapısına uygun şekilde Bakanlıklarımızda, kurumlarımızda her türlü gerekli adımları atacağız. Hep bazı provokatif ifadelerle bir şey söylüyoruz, nedir o, durmak yok yola devam. İşte bu uzun ince yoldaki mücadelemizi gündüz gece sürdüreceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Seçim sonuçlarının ülkemize ve şehirlerimize bir kez daha haylırlı olmasını diliyorum.

"EKSİKLİKLERİMİZİ TELAFİ EDECEĞİZ"

Sakın ha küsmek, kırılmak, işte biz bu neticeyi beklemiyorduk, sakın böyle bir şeye gerek yok. Yüzde 52 oy almış partimiz var. Bu seçimin birinci partisi AK Parti. Diğerleri düşünsün. Bizim düşünmeye herhangi bir şeyimiz yok. Biz daha ileri diyoruz. Bunun için de bu seçimde nerede ne tür eksiğimiz var, bunları telafi ederek çalışma esaslarıyla inşallah yolumuza devam edeceğiz.

"HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bu soğuk gece vaktinde bizi sevgiyle, muhabbetle, kadirşinaslıkla, ahde vefayla bağrımıza bastığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ya Rab! Bana böyle yol arkadaşları lütfettiğin için sana ne kadar hamdetsem azdır. Sağolun, varolun, Allah'a emanet olun...

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu geceki balkon konuşmasında İstanbul ile alakalı sayın Binali Yıldırım’ın açıklamasıyla çelişen herhangi bir ifadesi olmamıştır. Kamuoyunun bilgisine..." dedi.

Habertürk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
binali, imamoğlu, rte, secim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar. ArsenLupen Haber Arşivi 0 14 Ocak 2016 12:57
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk dönüşü açıklamalar Lucifer Haber Arşivi 1 18 Mayıs 2015 07:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar AngeL Haber Arşivi 0 04 Şubat 2015 17:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Desmont Haber Arşivi 0 17 Aralık 2014 21:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Desmont Haber Arşivi 0 10 Aralık 2014 21:36