IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

4Beğeni(ler)
  • 1 Post By Chen
  • 2 Post By L_
  • 1 Post By Swat

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2019, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyanet'in 2019 Hac ücretleri vatandaşa ağır geliyor!




Diyanet'in 2019 Hac ücretleri vatandaşa ağır geliyor!




Dar ve orta gelirli vatandaşlar için Hac yapmak zorlaştı. Diyanet'in, ücret politikası Hac ibadetini ifa etmek isteyenlere kolaylık sağlamıyor.


Diyanet İşleri Başkanlığı, 2019 yılında uygulanacak olan Hac bedellerini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Hac ibadeti için ödenecek ücretlerin çok yüksek olduğu gözlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ücretlerini oda tercihli ve otel tercihli iki ayrı sistem üzerinden belirledi. Oda tercihli sistem ekonomik olarak belirlenirken, otel tercihli sistemin ise lüks bir tarife olduğu görüldü.

Diyanet'in Hac ibadeti için uyguladığı ücret politikasındaki değerlerin yüksek olduğu gözlemlenirken, Türkiye'de yaşayan Müslümanların Hac vazifesini ucuz ve ekonomik yapması için herhangi bir kolaylık sağlanmaması ise dikkat çekti.

PEKİ DİYANET'İN HAC FİYAT POLİTİKASI NEDİR?
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019 yılı Hac ibadeti için açıkladığı ücret politikasının Türkiye'deki Müslümanlar için çok pahalı olduğu görüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı açıklamada oda tercihli sistem A grubu olarak adlandırıldı. Ekonomik olarak nitelendirilen A grubunda 2 kişilik odalar için 20.680 Suudi Arabistan riyali, 3 kişilik odalar için 17.795 Suudi Arabistan riyali, 4 kişilik odalar için ise 14.480 Suudi Arabistan riyali talep edildi.

Şuan itibariyle 1 Suudi Arabistan riyali 1,53 Türk lirasına karşılık gelmekte olduğu düşünüldüğünde bu çerçevede A grubundaki 2 kişilik odalar Türk lirası cinsinden 31.640 tl, 3 kişilik oda 27.220 tl'ye, 4 kişilik odalar ise 22.150 tl'ye karşılık gelmekte olduğu görüldü.


Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ibadeti için uyguladığı ikinci ücret politikasının ise otel tercihli sistem olduğunu açıkladı.

Hac ibadeti için uygulanan otel tercihli sistemin oda tercihli sisteme göre daha yüksek ücret politikasına sahip olduğu görüldü.

Otel tercihli olarak yapılacak Hac ibadeti B grubu olarak adlandırılırken A/1, B/2, C/3 şeklinde sınıflandırılarak 2 ve 3 kişilik odalar olarak belirlendi.

B/1 sınıfındaki oda 2 kişilik odalar için 1 kişiden 41.850 Suudi Arabistan riyali alınacağı belirlenirken 3 kişilik odalar için ise 39.150 Suudi Arabistan riyali alınacağı kararlaştırıldı. Diyanet'in açıkladığı rakamlara göre B/1 sınıfındaki 2 kişilik odada konaklayacak olan birisi 41.480 Suudi Arabistan riyaline karşılık gelen 63.460 tl ödeyecek. B/1 sınıfındaki 3 kişilik odada konaklayacak olan birisi ise 39.150 Suudi Arabistan riyaline karşılık gelen 59.900 Türk lirası ödeyecek.

B/2 sınıfı oteller için 2 kişilik odalar 41.150 Suudi Arabistan riyali, 3 kişilik odalar ise 37.480 Suudi Arabistan riyali olarak kararlaştırıldı. B/2 sınıfta konaklamanın 2 kişilik odalar için Türk lirası karşılığı 63.000 tl'ye karşılık gelirken 3 kişilik odalarda konaklamanın Türk lirası karşılığı ise 57.300 tl olduğu tespit edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, B/3 sınıfı odalarda konaklama ücretlerini ise 2 kişi odalar için 32.140 Suudi Arabistan riyali, 3 kişilik odalar için ise 29.430 Suudi Arabistan riyali olarak kararlaştırdı. B/3 sınıfı 2 kişilik odalarda konaklamanın Türk lirasi cinsinden bedeli 49.150 tl'ye karşılık gelirken, 3 kişilik odalar için ise 45.000 ti'ye karşılık geldiği tespit edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hac ibadeti için uyguladığı oda ve otel tercihli ücret politikası Türkiye'nin ekonomik şartları düşünüldüğünde söz konucu ücretler fahiş olarak yorumlandı.

Bu durum Peygamber Efendimiz(SAV)'in "Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız! Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz!" Hadisi Şerifi'ni akıllara getirdi.



milli gazete haberi

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Nisan 2019, 19:47   #2
Çevrimdışı
L_
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Diyanet'in 2019 Hac ücretleri vatandaşa ağır geliyor!




Çok para ya . Allah o kutsal.yerleri arapların elinden kurtarsın

__________________
Kılıcını;düşmanlarını öldürmek için değil, zayıfları korumak için ... Kendini korumak için değil , cok değerli ruhunu korumak için kullanmalısın.
 

Alt 11 Nisan 2019, 19:53   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Diyanet'in 2019 Hac ücretleri vatandaşa ağır geliyor!




L_ Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Çok para ya . Allah o kutsal.yerleri arapların elinden kurtarsın

amin amin çok amin çok

 

 

Etiketler
diyanet işleri, fiyat politıkası, hac 2019, konaklama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyanet'ten Cübbeli Hoca'ya çok ağır gönderme! Sanem Haber Arşivi 0 20 Nisan 2018 13:02