IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2019, 20:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ak Parti Sözcüsü Çelik: YSK, parti tüzüğüne göre karar vermeyecektir




Ak Parti Sözcüsü Çelik: YSK, parti tüzüğüne göre karar vermeyecektir


Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası konuştu. Çelik açıklamalarında S-400 tartışmaları, seçim sonuçlarına dair itirazları, Sudan'daki askeri darbe ve CHP'nin YSK iddialarını değerlendirdi.




Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti MKYK'sının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, ABD'nin Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasına ilişkin açıklamalarını değerlendiren Çelik, "Türk-ABD ilişkilerinde esas mesele S-400 meselesi değildir. Bir NATO müttefikinin ulusal güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı ABD'nin bu unsurları desteklemesidir. Esas konuşulacak olan mesele budur." dedi.

Çelik'in MKYK sonrası yaptığı açıklamadan öne çıkanlar şunlar:

* S-400 meselesi odaklı olarak ABD'den açıklamalar devam ediyor. Adını vermek istemeyen yetkili diyerek bu açıklamalar geliyor. Türk-ABD ilişkilerinde esas mesele S-400 meselesi değildir. Bu konuda müttefiklerinden ilk önce yardım istemiş, bu ilişki gerçekleşmeyince Türkiye egemen bir devlet olarak başının çaresine bakmıştır. Bir NATO müttefikinin ulusal güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı ABD'nin bu unsurları desteklemesidir. Esas konuşulacak olan mesele budur.


* DAEŞ'in bittiğini söylüyorsunuz, o zaman PYD'ye yani terörizme verilen bu destek esas mesele olarak konuşulmalıdır. Sınırımızın dibine DEAŞ yaklaşmışken, PYD orada bir terör devleti kurmaya çalışırken müttefiklerimiz nerededir? Bu zamanlarda müttefiklerimizi yanımızda görmek en doğal hakkımızdır.

* ABD'de NATO'yu modası geçmiş bir organizasyon olarak bazı yetkililerin söylemlerini duyduk. Önümüzdeki günlerde NATO daha da önemli hale gelecek. Türkiye'nin müttefiklerini tartışmak aslında NATO'nun tamamını tartışmak anlamına geliyor. NATO müttefikliğini tanımlayan madde 5. maddedir. NATO'nun F35 gibi bir maddesi yok. 5. madde çerçevesinde Türkiye'ye ortaklarımız, müttefiklerimiz Suriye karşısında yeterli yardımı göndermiş midir?

'ABD MÜTTEFİKLİĞİNİN YAPISINA UYGUN DAVRANMALI'
* Türkiye ile ABD arasında güvene dayalı bir ilişki vardır. Dünyanın birçok yerinde Türkiye ve müttefikler teröre karşı ortak bir tavır almışlardır. Önümüzdeki dönemde terörle mücadele konusu, yasa dışı göçle mücadele, ortak barışın tesisi, istikrarın sağlanması konusu daha da önemli hale gelecektir. Müttefiklerimizin ekstra bir hassasiyeti göstermelereine gerek yok. Sadece müttefikliğin yapısına duyarlı davranmaları yeterli olacaktır.


SUDAN'IN KESİNLİKLE BİR İÇ SAVAŞA SÜRÜKLENMEMELİ
* Sudan halkının talepleri, bizim taleplerimizdir. Sudan, dost ve kardeş bir ülkedir. Bu çerçevede beklentimiz halkın demokratik taleplerinin yerine gelmesidir ve Sudan'ın kesinlikle bir iç savaşa sürüklenmemesidir. Maalesef Libya'da iç çatışmalar yoğun bir şekilde artmaktadır. Mısır'daki darbe unsurunu destekleyen unsurların Libya'da bazı unsurlarına destek verdiğini görüyoruz. BM Genel Sekreteri'nin Libya'da bulunduğu sırada bu çatışmanın gerçekleşmesi acı veren bir durumdur.

* Libya halkının tamamının iyiliği için bu çatışmaların durması elzemdir. Daha fazla kan akmasını, kardeş kanının dökülmesini istemiyoruz. Yapılacak ilk iş Libya halkının hepsinin faydasına iyiliğine olacak iş çatışmaların durması siyasi diyaloğun kuvvetlendirilmesidir.

YSK'YA BASKI İDDİALARI
* CHP, sürekli olarak YSK’ya baskı yapıldığını ifade ediyor hem İstanbul adayı hem de sözcüleri. Arkadaşlar YSK kendi bağlı olduğu kanunlar çerçevesinde kararlar veriyor. Her parti açısından, lehine kararları saydığı gibi aleyhine olan kararları sayabiliriz. YSK, bütün yargı camiası da söz konusu olduğu gibi millet adına karar veriyor.

Dolayısıyla onlar kendi bağlı oldukları kanunlar çerçevesinde bunlara karar verecekler. CHP sözcülerinin dilinde şöyle bir şey var, eğer YSK kendi lehlerine karar verirse YSK bağımsız karar veriyor. Aleyhine karar verirse YSK baskı altındadır diyorlar. YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir. YSK hiçbir partinin tüzüğüne göre karar vermeyecektir.

Bırakalım yüksek yargı işini yapsın. Sürece saygı gösterelim sonuca saygı gösterelim. Peki bize nasıl çağrı yapıyor CHP. Bu itiraz yollarına başvurmayın diyor. Niçin başvurmayalım? Yürüttüğümüz mücadeleden niye vazgeçelim? Yargı yolu, seçim sonrası için de söz konusudur. Seçim sürecinin bir parçası olarak tamamlanmıştır. Hukuk yoksa hiçbir kurum meşruiyetini icra edemez. Dolayısıyla YSK’ya baskı yapmak, hukuka dönük olarak meşruiyetle kavga etmek olduğu gibi, konuşanların kendi partilerinin meşruiyetini de tartışmak gerekiyor. Sürece saygısı olmayanın sonuca da saygısı yok.



İSTANBUL'DA OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ
* Birleştirme tutanakları ortaya çıktıktan sonra, olağanüstü itiraz hakkımız var. O işlem gerçekleştikten sonra zannediyorum 7 gün itiraz hakkımız var, ivedilikle kullanılacaktır.

BÜYÜKÇEKMECE'DE SAHTE SEÇMEN İDDİASI
* Ellerinde bilgi-belge varsa, muhakkak yargıya intikal ettirimesi lazım. Bu şekilde siyasi sorumluluk olmaz, belge varsa hemen başvursunlar. Bu şekilde güvenlik güçlerini, AK Parti'yi zan altında bırakmak yargı konusudur."

YSK'NIN KHK'LI SEÇİLEN BAŞKANLAR MAZBATA VERMEMESİ KARARI
* YSK, elindeki pozitif hukuka göre, o verilere göre karar veriyor. Daha önce cevaz verdiği husus kamu görevi olamamasıyla ilgili. Şimdikiler, kamu görevi olmasıyla ilgili. Bizden de alınıp 2. partiye verilen, iptal edilen yerler var. YSK elindeki pozitif hukukla bu kararı veriyor.

* Teşkilatlarımız, kim bize ne zaman oy veriyor, hangileri oy vermiyor analizi yapar. Biz SKM dediğimiz merkezlerde yansıttığımız zaman hangi mahallede nasıl çalışmamız gerektiğini görürürüz. Sayın Mevlüt Uysal'ın demek istediği bu, tespiti o kişilerin listeden düştüğü şeklinde. Seçimlerde çalışanlar bunu çok iyi bilirler, çalışma da bunun üzerine kurulu. Teşkilatçılıklar yapanlar çok iyi bilir, dışarıdan biraz yanlış anlaşılmış. Bazı yerlerde büyük aileleler vardır, o tespitlerden yola çıkarak söylenmiştir.

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
mazbata, oy, ysk, ömer çelik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP Parti Sözcüsü Öztrak Uyardı: En Son Bu İş Yapıldığında Danıştay'da Kan Dökülmüştü Altug Haber Arşivi 0 12 Nisan 2019 13:55
AK Parti Sözcüsü Çelik: Herhangi bir olağanüstü durum olmadığını Ankara'da gördük Allecra Haber Arşivi 2 09 Nisan 2019 10:07
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP'ye: ''Bu telaşınız niye?'' Ay Haber Arşivi 0 08 Nisan 2019 10:29
Son Dakika! AK Parti Sözcüsü: Liderlerden Sonra Partiler de Erken Seçimi Görüşecek yaSmin Haber Arşivi 0 18 Nisan 2018 11:15
Çelik: AK Parti'nin oy oranı yüzde 51.4 Sır Haber Arşivi 1 23 Ağustos 2013 17:03