IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2019, 17:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sayıştay'dan dikkat çeken rapor: İBB'den bütçe dışı harcama




Sayıştay'dan dikkat çeken rapor: İBB'den bütçe dışı harcama




Sayıştay Başkanlığı, yayınladığı raporda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bütçe dışı harcama yaptığını ortaya çıkardı.


Sayıştaş Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin market zincirlerine İstanbulkart alışverişi üzerinden 'kıyak geçtiğini' tespit etti.

Sayıştay Başkanlığı 2017 yılı denetim raporlarını resmi internet sitesinden yayınlarken konuya dair İBB'nin yoksul ve ihtiyaç sahip vatandaşlarımız üzerinden belirledikleri marketlere 147 milyon 670 bin 821,94 tl aktarıldığını kamuoyuna duyurdu.

Sayıştay Başkanlığı, yaptığı denetimde İBB tarafından vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardım yapılırken belirlenen marketlerin herhangi bir indirim uygulamasının yapılmamasını ise bu marketlerin ayrıcalıklı hale getirilmesi olarak yorumladı.

Sayıştay Başkanlığı'nın İBB'nin usulsüzlüğüne dair yayınladığı raporda, şu ifadelere yer verildi:

"Sonuç itibariyle, Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden söz konusu sosyal yardım projesi kapsamında çıkan 147.670.821,94 TL’lik tutar sadece belli edilen 9 zincir markette yapılan alışverişlerde kullanıldığından ve zincir marketlerin Büyükşehir Belediyesine herhangi bir bedel ödemeksizin ve/veya sosyal yardım İstanbulkart kullanılarak alışveriş yapanlara bir indirim uygulamaksızın satışlarını gerçekleştirdiğinden, ayrıcalıklı hale getirilerek gelir elde ettikleri tespit edilmiştir."
İBB BÜTÇE DIŞI HARCAMA YAPTI
Sayıştay Başkanlığı'nın denetimleri çerçevesinde yayınlan raporda açığa çıkan diğer bir konu ise İBB'nin bütçe dışı harcama yapması oldu.

Sayıştay Başkanlığı'nın raporuna göre, 125 milyon olarak belirlen ayni ve nakdi yardım bütçesinin 147 milyon Türk lirasının üzerinde gerçekleşmesi belediyenin yetkisini aştığı belirlendi.

Genel, özel, düzenleyici-denetleyici,sosyal güvenlik, özel idare, belediye ve diğer kurum ve kuruluşların Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından her yıl belirlen bütçe miktarlarının dışına çıkma yetkileri olmadığı biliniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumların banka hesaplarında yeterli miktarda paraları olsa da harcama yetkisi olmayan bütçe kodundan yapılacak ödemeleri usulsüz ve yetki aşımı olarak değerlendiriyor.

Sayıştay Başkanlığı bütçe aşımı yapan İBB'ye dair yayınladığı raporda, şu ifadeleri kullandı:

"Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünden elde edilen bilgiler doğrultusunda; 2017 Yılında Sosyal Yardım İstanbulkart kullanan aile sayısı 140.179’dur. Bu ailelere, 75 TL ila 225 TL arasında değişkenlik gösterecek tutarda aylık harcama yapabilme imkânı verilmektedir. 2017 yılı için Sosyal Yardım İstanbulkart bütçesi 125.000.000 TL olarak öngörülmesine karşın 2017 yılı toplam gerçekleşmesi 147.670.821,94 TL olarak karşımıza çıkmaktadır."
Söz konusu ifadeler, Sayıştay Başkanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'nın yaptığı bütçe dışı harcamayla ilgili yayınladığı raporun 110, 111 112'nci sayfalarında geçiyor.

milli Gazete

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belediye, bütçe, ibb, sayıştay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HDP mitinginde dikkat çeken ayrıntı Sanem Haber Arşivi 3 18 Haziran 2018 16:12
MHP sıralarında dikkat çeken kare! Lucifer Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2015 09:53
Samsung'dan dikkat çeken kampanya! dreamy Samsung 0 10 Kasım 2011 15:56
Saldırıda Dikkat Çeken Zamanlama aLya Haber Arşivi 0 19 Ekim 2011 14:40