IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2019, 11:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mersin Adliye Önündeki Cinayet Davası Üst Mahkemeye Taşınacak




Mersin'de, Tarsus Adliyesi önünde yaşanan ve Şemsettin Karabaş'ın (61) ölümü, aynı aileden 3 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan silahlı saldırının 16 zanlısıdan 5'i, toplam 70 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 11 sanık ise beraat etti. Verilen cezaları az bulan ve beraat kararlarına tepki gösteren Şemsettin Karabaş'ın oğlu Sabahattin Karabaş, dosyayı Adana Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıyacağını açıkladı.

İddiaya göre Tarsus'ta oturan Karabaş ailesi ile akrabalık ilişkileri bulunan bir başka aile arasında husumet yaşandı ve Karabaş ailesi, kendilerine sosyal medya üzerinden tehdit içerikli mesaj gönderilmesi üzerine karşı taraftan şikayetçi olmak üzere 1 Ocak 2018'de Tarsus Adliyesi'ne gitti. Baba Şemsettin Karabaş ile çocukları Sabahattin, Emine Karabaş ve Celalettin Can, savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra adliye önünde, karşı tarafın silahlı saldırısına uğradı. Saldırganlardan Murat D.'nin silahından çıkan kurşunlar, otomobildeki Şemsettin Karabaş ile çocuklarına isabet etti. Baba vücuduna saplanan 2 mermi ile olay yerinde yaşamını yitirirken, çocukları ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Kurşunlama olayı sonrasında Karabaş ailesinin fertlerine saldırıp ayrıca darp eden 16 kişi, adliye polisleri tarafından gözaltına alındı.



'70 YIL HAPİS CEZASI'

Olayın ardından Murat, Yunus, Cumali, Emrullah, Yusuf ve Mehmet D., çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılar hakkında Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten adam öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs' suçlaması ile dava açılırken Karabaş ailesinin avukatı, zanlıların 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ceza almasını istedi. 15 Şubat 2019'da kararını açıklayan mahkeme heyeti ise 'kasten adam öldürme' suçundan, silahı ateşlediği belirlenen Murat D.'ye her bir müşteki için ayrı ayrı olmak üzere toplam 50 yıl hapis cezası verdi. Müştekileri darp ettikleri saptanan Yunus, Yusuf, Cumali, Emrullah ve Mehmet D. de, yine her bir fert için ayrı ayrı olmak üzere toplamda 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olayda ismi geçen diğer 11 sanık ise beraat etti.

'İNFAZ ETMEK İSTEDİLER'

Olay günü kolundan yaralanan Sabahattin Karabaş, Murat D. ve beraberindeki tüm zanlıların olayı planlayarak gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Beraat eden şüphelilerin de olayın içinde yer aldıklarını ve cezalandırılmaları gerektiğini savunarak, Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nde karara itiraz edeceklerini belirten Karabaş, Aracımıza bindik, çıkarken adliye avlusunda silahlı saldırıya uğradık. Bizi infaz etmek istediler. Mermiden sonra baktılar ki ölmedik, bizi darp ettiler. Bu sırada polisler olayın yatışması için havaya ateş açtı ama bizi dövmeye devam ettiler. Kapıda durmamla beraber Murat Demir aralarında silahla saldırdı. Ben de kapıyı açıp polislere doğru kaçarken saldırdılar. Babam da koltukta yaşamını yitirdi dedi.

Kaynak: DHA

__________________
Kuleden Merkeze Selam Olsun Herkese
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adliye, cinayet, haber, mersin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cinayet davası öncesi adliye önü karıştı Lucifer Haber Arşivi 0 27 Mayıs 2015 13:20
Bir cinayet davası * Düş Serbest Kürsü 0 24 Mayıs 2012 17:00
Kapalı yerde sigara içirene, cinayet davası N999 Haber Arşivi 0 26 Aralık 2011 02:57
Chp'li Vekiller Van'a Taşınacak Sihir Haber Arşivi 0 04 Aralık 2011 10:22
Facebook Taşınacak Heidi Haber Arşivi 0 28 Haziran 2008 10:43