IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2019, 18:31   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İlgi Görüyor




Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojileri bünyesinde ilde devam eden tıbbi ve aromatik bitkilerin tarımını yaygınlaştırılma çalışmaları büyük şehirlerde ve çevre illerde tıbbi ve aromatik bitkilere meraklı olan çiftçilerin ve girişimcilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve NatureFix firmasının "Geleneksel Tıpta Kalite ve Standardizasyon" çalışmalarının yürütüldüğü çiftlikte iki gün süresince; İstanbul, İzmir ve çevre illerden gelen katılımcılarla birlikte "Uygulamalı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği" eğitimi gerçekleştirildi.


Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde görev yapan Uzm. Mehmet Ali Altıokka, Düzce Üniversitesi Öğr. Gör. M. Fatih Çakır ve Uzm. Sevil Gülsoy'un yürüttüğü bu organizasyonda, "Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim Yöntemleri", "Üretim Öncesi Toprak Hazırlığı ve Bakım işlemleri", "Hasat ve Kurutma İşlemleri" ve "Muhafazada Dikkat Edilmesi Gereken İşlemler" konu başlıklarında sunumlar yapıldı.

Eğitimin ikinci gününde ise "İklim Çeşitleri ve Üretime Etkileri", "Bitkilerde Görülen Hastalık ve Zararlılarla Mücadele Yöntemleri", "Bitkileri Ürüne Dönüştürme" üzerine sunumlar gerçekleştirildi. Eğitimin son aşamasında "Bitkiler Nasıl Ürüne Dönüşür?", "Satış ve Pazarlaması Nasıl Yapılır?" soruları eşliğinde katılımcılara daha detaylı bilgiler sunuldu. Eğitimde ayrıca katılımcılarla birlikte doğa yürüyüşü yapılarak, yürüyüş esnasında doğada tüketilebilir bitkiler ve uçucu yağ üretimi yapılan cihazlar da gösterildi.

Eğitimde; özellikle 1990'lı yıllardan sonra, tıbbi ve aromatik bitkilerin yeni kullanım alanlarının oluşmasının, doğal ürünlere olan talebin artmasına ve bu bitkilerin öneminin ve ticari hacminin her geçen gün genişlediğine dikkat çekildi. Türkiye'nin coğrafi konumu, iklimi ve tarımsal potansiyeli gibi özelliklerinden dolayı tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine oldukça elverişli bir yapıya sahip olduğu ifade edilerek, Üniversitemizin yapmış olduğu çalışmaların, bölgede farklı bitkilerin de yetiştirilebileceğini ve yüksek verim sağlanabileceğini gösterdiği belirtildi.

Bu çalışmaların dışında düzenlenen tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili eğitimlerin, çiftçilere ve girişimcilere tanıtılmasının, üretim alanlarının ve ekonomik kazancın artmasına da fayda sağlayacağı vurgulandı.


Eğitim sonunda katılımcılar, eğitimden memnun olduklarını, bu eğitimlerin uygulamalı olmasının daha çok fayda sağladığını ve bu eğitimlerin devam ettirilmesi gerektiğini ifade ettiler. - DÜZCE

Kaynak: İHA

__________________
Kuleden Merkeze Selam Olsun Herkese
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bitki atık, düzce, haber, proje, tıbbi, Üniversite


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bursa Kendini Temizleyebilen Cami İlgi Görüyor eiffel65 Haber Arşivi 2 15 Nisan 2019 10:09
Acarlar Longozu İlgi Görüyor Thetis Kültür ve Sanat 0 10 Haziran 2012 18:08
Altın İşlemeli Ahlat Bastonu İlgi Görüyor Cemalizim Kültür ve Sanat 0 31 Mart 2012 18:10
Altın İşlemeli Ahlat Bastonu İlgi Görüyor Bulut Kültür ve Sanat 0 31 Mart 2012 14:24
Skyrim'in Modları da Büyük İlgi Görüyor KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 14 Şubat 2012 21:55