IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2019, 11:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Festivale Gelen Yüzlerce İnsana Evlerini Açtılar




Hakkari'nin Çukurca ilçesinde ahali, bu yıl ikincisi düzenlenen "Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali" için ilçeye gelen yüzlerce insanı evlerinde ağırlıyor.

İçişleri Bakanlığı himayesinde, Hakkari Valiliği, Kaymakamlık, Belediye ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteğiyle düzenlenen festival ilgi görüyor.



Yamaç paraşütü, dağ tırmanışı, rafting, paintball, trekking, Türkiye Paintball Şampiyonası 1. Ayak Müsabakası ve birçok etkinliğin düzenleneceği festival için 350 fotoğraf tutkunu, 800 sporcu ve bin misafir ilçeye geldi.

Misafirhane ve pansiyonların tamamen dolduğu ilçede halk, dışarıdan gelen insanları evlerinde ağırlıyor.

Yüzlerce insana evlerini açarak onları en güzel sofralarda ağırlayan Çukurcalılar, gösterdiği misafirperverlikle takdir topladı.

"300 misafirimiz evlerde ağırlanıyor"

Kaymakam Temel Ayca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival dolayısıyla ilçedeki konaklama mekanlarının tamamen dolduğunu söyledi.

Misafirlerin bir bölümünün de evlerde ağırlandığını anlatan Ayca şöyle konuştu:

"Batı illerinden gelen insanlar burada kaldıkları evlerde yöre halkıyla yemek yiyip kahvaltı yapıyor. Bu da ciddi bir kaynaşmayı sağladı. Gösterilen misafirperverlik hem gelen insanları hem de Çukurcalıları çok memnun etti. Bölgenin misafirperverliğini, Anadolu'nun kültürünü Çukurca'dan duyurmuş olduk. Geçen sene gelenler daha biz söylemeden aynı evlerde kalmaya başladılar. Bu yıl yaklaşık 300 misafirimiz bu şekilde evlerde ağırlanıyor."


Evinde 7 kişiyi ağırlayan Kerem Akış da gelen tüm misafirlere kapılarının her zaman açık olduğunu ve onları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Bölge halkının misafirperverliğine işaret eden Akış, "Gelen misafirlerle dost ve akraba olduk. Aile olarak çok iyi kaynaştık. Geçen yıl gelen misafirleri bu yıl daha kalabalık şekilde ağırlıyoruz. Kimseyi dışarıda bırakmıyoruz. Bu insanlara misafirperverliğimizi göstermek, Çukurca'nın imajının değiştirmek istiyoruz." dedi.

"En güzel sofraları bizim için hazırladılar"

İstanbul'dan gelen fotoğraf tutkunu Ömer Şahin de bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde ilçenin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Burada otel yok. Her geldiğimizde insanlar bizi misafir ediyor. Ben de 'ailem' dediğim bu evde kalıyorum. Burada gerçekten de bir aile ortamı var. İstanbul'da yaşamadığımız ortamı burada yaşıyoruz. En güzel sofraları bizim için hazırladılar." ifadelerini kullandı.

Zonguldak'tan gelen Özge Yılmaz da ön yargılarla geldiği ilçede çok iyi şekilde ağırlandıklarını belirterek, "Sanki yıllardır burada komşu ve akraba gibiyiz. Onların ailelerinden biriymişiz gibi davranıyorlar. Artık bu evlerin birer ferdiyiz. Bu dostluğumuzu devam ettirmek istiyoruz." diye konuştu.


Festival 5 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA

__________________
Kuleden Merkeze Selam Olsun Herkese
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aile, ev, festival, haber, hakkari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık