IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Adnan Menderes ve bakanlar anıldı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/822434-adnan-menderes-ve-bakanlar-anildi.html)

Beatrice 27 Mayıs 2019 15:05

Adnan Menderes ve bakanlar anıldı
 
Adnan Menderes ve bakanlar anıldı
Demokrat Partililer, Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı, idam edilişlerinin 58'inci yılında Topkapı'daki Anıt Mezarda düzenlenen törenle andı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Eski Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilişlerinin 58’inci yılı nedeniyle Topkapı’daki Anıt Mezar’da anma töreni düzenlendi. Törene, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindekiler, merhum başbakan Adnan Menderes ve ailesinin mezarlarını ziyaret etti.


Merhum Başbakan Menderes'in kabri başında bir konuşma gerçekleştiren Uysal, “Sadece biz demokratların değil ama Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk demokrasisinin maalesef utanç günü olarak tarihe geçmiş ve dünya var olduğu müddetçe de lanetlenecek bir gün olarak tarihin kara sayfalarında yerini almış böyle bir matem günündeyiz. Her 27 Mayıs'ta olduğu gibi her 14 Mayıs'ta olduğu gibi her 7 Ocak'ta olduğu gibi bizler kurucu irademizin ortaya koyduğu bu anlayış ve irade çerçevesinde büyük Türkiye idealini, Anadolu büyüklüğündeki dava taşını yerine koymak adına yürüdüğümüz bu yolda kılavuzlarımız, liderlerimiz canları pahasına ‘Millet' demiş, canlarına pahasına ‘Memleket' demiş. Büyük insanlarımızın huzurunda kendimizi her vesileyle sigaya çekiyoruz” dedi.

AKP’den ’27 Mayıs’ açıklaması
AKP İl Başkanlığı tarafından, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde Güvenpark’ta basın açıklaması düzenlendi. Burada konuşan AKP İl Başkan Yardımcısı Cem Şahin, 27 Mayıs’ın demokrasiye, insanlığa ve vicdanlara yönelik büyük bir ihanet olduğunu belirtti.

Şahin, cuntacı zihniyetin demokratik yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak, seçilmiş yöneticileri tutukladığını, Yassıada’da hukuk dışı yargılamaların ardından darağacına gönderdiğini kaydederek, şunları söyledi: “Üzerinden yarım asrı aşkın bir süre geçmesine rağmen 27 Mayıs Darbesi’nin benzer senaryosu 15 Temmuz hain darbe girişiminde tekrar karşımıza çıkarılsa da milletimiz vakur duruşuyla bu kez bu oyuna izin vermemiştir.

Hain darbe girişimine karşı göğsünü siper eden milletimiz, eski Türkiye’de; koalisyonlara yenik düşen, istikrar sağlayamayan dönemleri kapatmıştır. Demokrasimizin ve özgürlüklerimizin daim olması adına başta Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi ve onları şehit eden demokrasi düşmanlarını unutmadık, unutmayacağız”

İHA

Schwarz 27 Mayıs 2019 15:22

Cevap: Adnan Menderes ve bakanlar anıldı
 
İdam edilmeden önceki yazdıkları mektupları okumuştum Allah rahmet eylesin, güzel insanlarmış.

L_ 27 Mayıs 2019 15:44

Cevap: Adnan Menderes ve bakanlar anıldı
 
Allah rahmet eylesin . O kadar idam edilecek adam varken ne kadar gereksiz idamlar yapılmış . Allah rahmet eylesin


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net