IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2019, 22:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye, hangi silahı alacağı konusunda ABD’nin zorlamalarını kabul etmeyecek’




Türkiye, hangi silahı alacağı konusunda ABD’nin zorlamalarını kabul etmeyecek’



Türkiye’nin, ABD’den F-35’lerini alamaması durumunda Rus savaş uçaklarını alma olasılığını inceleyebileceği haberini değerlendiren Rus uzman Rojin, Ankara’nın, hangi silah alacağı konusunda Washington’un zorlamalarını kabul etmeyeceğini belirtti.


Rusya Askeri ve Politik Gazetecilik Merkezi’nden Boris Rojin, Sputnik’e açıklamasında, Türk tarafının Rus savaş uçaklarını alma niyetinin ne kadar ciddi ve bu yöndeki olası kararın nelere bağlı olduğunu değerlendirdi.
ABD’nin “vefasız” davranışı yüzünden Türkiye’nin Rus savaş uçaklarını alma olasılığının daha da gerçekçi hale geldiğini söyleyen uzman, bu konuyla ilgili şu yorumda bulundu:

“Türkiye, uçuş testlerinden uzaklaştırıldı, programdaki katılımı donduruldu. Türkiye, Rus savaş uçaklarını alabilecekleri açıklamasıyla ABD’ye, çok daha kabul edilebilir alternatif olduğunu gösteriyor. Ayrıca Türkiye böylelikle dış politikasının bağımsızlığını göstermekle birlikte savunma çabalarının çok yönlülüğünü de sergiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ABD’ye odaklanmayı bırakması, Rusya ve muhtemelen Avrupa ülkelerinin yardımını alarak kendi savunma sanayi sistemini geliştirmesi gerektiğini defalarca dile getirmişti. Yani, Türkiye’ye neyi nereden alacağını kimselerin dayatamayacağı konusu, tamamen askeri olmaktan çıkarak politik boyut kazanmış oldu


Silahlanmanın, Türkiye’nin bir dizi anahtar konudaki bağımsız duruşunun bir diğer unsuru olduğunu dile getiren Rojin, “Ankara, silahlanma konusunda bağımsız davranmayı tercih ediyor ve eğer ABD, Türkiye’yi tamamen F-35 programından çıkarırsa Türkler laftan uygulamaya geçerek kolayca Rus uçak alır. Rusya da büyük bir memnuniyetle silahını Türkiye’ye sunar. Artık bu Osaka’daki G20 Zirvesi’nde söylendiği gibi Obama veya Trump’ın, kimin hatası olursa olsun Türkiye, ABD’nin diktesine izin vermeyeceğini ortaya koydu. Ayrıca Rus silahın Amerikan silahından, Su-57’nin F-35’ten ve S-400’ün Patriot’tan üstün olduğunu Türk uzmanlar da defalarca dile getirmişti” ifadelerini kullandı.

Rus savaş uçakları ile hava savunma sistemlerinin daha üstün olduğunun herkes tarafından kabul edildiğinin altını çizen Rus uzman, Türkiye’nin böylelikle sadece politik değil pratik bir seçim yaptığını da kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Halihazırda Patriot ve F-35 kötü reklam ediliyor, bunu testler de gösteriyor. Özellikle Yemen’i örnek gösterebiliriz. Husiler, Patriot’un koruması altında olan altyapı hedeflerini defalarca vurmayı başardı. Amerikan medyası bile Patriot reklamının gerçeğe uymadığını yazdı. Elbette, Patriot’un olumsuz deneyimi de Türkiye’nin Rus sistemlerden yana yaptığı seçimi etkiliyor. Bunu Türk basınından görüyoruz, Amerikan hava savunma sistemleriyle ilgili ya tarafsız ya da olumsuz yazılar yapılmaya başlandı. Bu da toplumun Amerikan silahı almaya hazır olmadığını gösteriyor”.



sputnıknews
__________________

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın

Konu Chen tarafından (02 Temmuz 2019 Saat 22:09 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
f35, tr


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşkın tanımı konusunda hangi görüşe katılıyorsunuz? Sır IF Anketler 44 28 Eylül 2020 14:09
PUBG Geliştiricileri, Performans İyileştirmeleri Konusunda Yetersiz Kaldıklarını Kabul Etti! UzmaN Oyun Dünyasından Son Haberler 0 28 Mayıs 2018 10:51
Hangi ülkenin ne kadar nükleer silahı var PassioN Haber Arşivi 0 12 Ocak 2012 21:22
Artık asker hizmet etmeyecek Feronia Haber Arşivi 5 22 Kasım 2010 22:03