IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Allecra
  • 1 Post By L_

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2019, 13:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Havalimanı çalışanına hakaret davasında istenen ceza belli oldu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bodrum'a gideceği uçağın rötar yapması nedeniyle havalimanı personeline yönelik sözleriyle gündeme gelen kadın hakkında 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Cezaevinde bulunan bir Roman vatandaş da kadından şikayetçi oldu. Davanın ilk duruşması ekim ayında görülecek.

İstanbul Havalimanı'nda çıkan tartışmada özel yer hizmetleri şirketi çalışanı Tuğçe Selvi'ye (24) hakaret eden Fatma Funda Esenç'in 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor.

Esenç, ''Kişinin şeref ve saygınlığına saldırarak hakaret'' ile ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' suçlarını işlemekle suçlanıyor.
Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianameye göre olay geçen 25 Nisan'da yaşandı. Fatma Funda Esenç, Muğla Bodrum uçağına binmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldi. Uçağın bir saat kadar rötar yapması nedeni ile Esenç ile Çelebi Yer Hizmetleri A.Ş. çalışanı Tuğçe Selvi arasında tartışma yaşandı. Esenç’in, Selvi’ye yönelik sözleri tartışmalara neden olurken konu yargıya taşındı.

''TEMAS YOK. ÇİNGENELERLE TEMAS ETMİYORUM'' DEMİŞTİ

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, şikayetçi olduğunu belirten Selvi, yaşanan olaya ilişkin verdiği ifadede şunları söyledi:

“Uçağın kalkış saati ile ilgili bilgi vermek üzere yolcuların yanına gittim. Şüpheli bana yönelik ‘Etek giymekle bu işler olmuyor. Uçağa gittiğinde ne yaptığın belli değil. Hala orada, hiçbir şey olmamış gibi bekliyorsunuz. Sizin kazandığınız para haram para. Bunların hepsi çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıksın. Koca k…ı büyüteceğine birazcık aklını çalıştır. Bir saat bekledim burada düzgün konuşmayacağım. Hop-hop temas yok, ben Çingenelerle temas etmiyorum. Sokak süprüntüsü' dedi.''

Esenç ise ifadesinde, yakın bir akrabasının acil ameliyatı nedeni ile Bodrum’a gitmeyi planladığını belirterek “Yolcu alımına başlanmaması üzerine meraklandım ve görevlilere duruma ilişkin soru sordum. Soru yönelttiğim her iki yer görevlisi de alaycı bir üslupla ‘Bekleyeceksin, bilmiyoruz bilgi verilmedi’ gibi ifadelerle geçiştirmeye çalıştı. Özellikle müştekinin (Tuğçe Selvi) üslubu nedeni ile kendime hakim olamadım. Müştekiye, görevini yapması gerektiğini nahoş kelimelerle hatırlatmak zorunda kaldım. Benim bu sözlerim üzerine, müşteki bana ‘Seni mahvederim. Ne biçim kadınsın? Sen ne terbiyesiz kadınsın?’ dedi ve tartaklamak amacı ile üzerime yürüdü. Tokat ve tekmeler savurdu. Araya giren diğer yolcular bu duruma engel oldu. Uçağın gecikmesi, müştekinin alaycı tavrı ve stres altında olmamdan dolayı nahoş sözcükler kullandım” şeklinde konuştu.

CEZAEVİNDEKİ BİR ROMAN VATANDAŞ DA ŞİKAYETÇİ: GURURUM İNCİNDİ

Olaya ilişkin soruşturma devam ederken, İzmir ve Kütahya’da da Esenç hakkında şikayet başvuruları yapıldı. İzmir’de bulunan Temel Hak ve Adil Fırsatlar İzleme Derneği ile Kütahya Tavşanlı’da cezaevinde bulunan Rüstem Demirci’nin (48) başvuruları da Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması ile birleştirildi.

Demirci dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Şüphelinin sarf ettiği ‘Çingenelere temas etmiyorum’ cümlesi ile, bir Roman vatandaş olarak, gururum incindi. Kendimi dışlanmış ve aşağılanmış hissettim.” Bu başvuru üzerine Selvi’nin yanı sıra Demirci’nin ismi de iddianamede şikayetçi olarak yer aldı.

Savcılık iddianamesinde Esenç’in “… O koca k...ı büyütene kadar biraz aklını çalıştır. Sokak süprüntüsü” sözleri ile hakaret suçu işlediğine işaret edildi. İddianamede, Esenç’in “Hop-hop temas yok, ben Çingenelerle temas etmiyorum” sözleri ile de “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği kaydedildi.

İLK DURUŞMA EKİM AYINDA

İddianamenin devamında “Çingenelerle temas etmiyorum cümlesi ile Çingenelerin temas edilmeyen insanlar oldukları benzetmesi yaptı. Bu cümle Çingene toplumunun onurunu kıracak nitelikte” denildi. Mahkemenin kabul ettiği iddianameye göre Esenç için istenen hapis cezası 9 ay 15 günden 3 yıl 4 ay arasında değişiyor. Davanın ilk duruşması önümüzdeki ekim ayında görülecek.

NTV

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Temmuz 2019, 13:15   #2
Çevrimdışı
L_
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Havalimanı çalışanına hakaret davasında istenen ceza belli oldu




yazık ya kıza, işini yapıyor orda hakaret yiyor. video yu izledim onceden cok gurur kırıcı idi . Sonrasında yanıma alırım falan lafları yaptı . Herseyi alabilecekmiş gibi çok ukala bir kadın . iyi olmus

__________________
Kılıcını;düşmanlarını öldürmek için değil, zayıfları korumak için ... Kendini korumak için değil , cok değerli ruhunu korumak için kullanmalısın.
 

Alt 18 Temmuz 2019, 13:37   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Havalimanı çalışanına hakaret davasında istenen ceza belli oldu




Yatsin biraz da kendine gelsin

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
belli, çalışanına, ceza, davasında, hakaret, havalimanı, istenen, oldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kerimcan Durmaz için istenen ceza belli oldu Chen Haber Arşivi 0 06 Temmuz 2019 16:40
Ayağıyla otomobil kullanıp meyve yemişti istenen ceza belli oldu Sanem Haber Arşivi 5 22 Haziran 2018 17:20
Üsküdar'da gerçekleşen trafik kazasında şoför hakkında istenen ceza belli oldu yaSmin Haber Arşivi 0 15 Mart 2018 10:19
Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler için istenen ceza belli oldu AttackMan Haber Arşivi 0 11 Aralık 2017 14:19
O anneye istenen ceza belli oldu MasteR06 Haber Arşivi 0 01 Şubat 2014 16:41