IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By L_
  • 1 Post By ZaLim

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2019, 21:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nişan'taşı' nasıl kaybetti? Arnavut kaldırımı yerine asfalt tepkisi!




Arnavut kaldırımı olarak bilinen parke taşlı yollara ilişkin yıllardır süren tartışmalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Özellikle maliyet açısından belediyelerin tercihi olan kara asfalta yenik düşen Arnavut kaldırımı İstanbul'da var olma mücadelesi veriyor. Görsel açıdan oldukça sevimli ve estetik görünen ve geçmişte İstanbul'un sokaklarıyla özdeşleşen bu yollar, nostaljik değeri nedeniyle çok nadir de olsa bazı yerlerde yeniden asfaltın yerine tercih edilmesinin aksine Megakent'te tam tersine bir durum yaşanıyor. Bu sefer tartışmaların odağında İstanbul'un eski ve marka semtlerinden Nişantaşı var. Şişli Belediyesi'nin, Rumeli Caddesi’nin kuzey tarafında kalan bazı sokaklardaki kaldırım taşlarını sökerek asfalt kaplaması sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki çekiyor...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mehmet Demirkaya'nın haberine göre geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanan ve İstanbul'dan Anadolu'ya birçok kentte bulunan parke taşlı yollar (Arnavut kaldırımı olarak bilinir) günümüzde var olma mücadelesi veriyor. Genellikle eğilimli bölgelerde yapılan bu yol biçimi, yaya yolu değil sokaktaki yolun bizatihi kendisini ifade eder aslında. Özellikle maliyet açısından belediyelerin tercihi olan kara asfalt, bu tarihi değerin karşısındaki en büyük rakip.

İSTANBUL'LA ÖZDEŞLEŞEN TAŞLAR

Görsel açıdan oldukça sevimli ve estetik görünen bu yolların sökülüp yerine asfalt yapılıyor olması İstanbul'da son yıllarda sürekli tartışılan bir konu. Sadece İstanbul'da da değil elbette, Anadolu'daki kentlerin de gündemine oturuyor. Hatta çoğu yerde parke taşlarla kaplı yollar, nostaljik değeri nedeniyle yeniden asfaltın yerine tercih edilse de Megakent'in bazı yerlerinde tam tersine bir durum yaşanıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"EKONOMİK ZARARA YOL AÇIYOR"

Geçen yıl ekim ayında Kartal Belediyesi tarafından Atalar Caddesi'nde Arnavut kaldırımının üzerine asfalt dökme çalışmaları sosyal medya ve kamuoyunda uzun süre tartışıldı. Esnafın, maddi zarara uğramamak için en kısa sürede asfalt yapılması talebinin belediye tarafından yerine getirilmesi, mahalleliyi de ikiye bölmüştü. Bazı mahalle sakinleri, asfalt yapılmasından memnun olduğunu dile getirirken, bazıları da Arnavut kaldırımının sökülmemesinin ekonomik zarara yol açtığını savunmuştu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ESKİ SEMTTE YENİ TARTIŞMA...

Aradan geçen 9 ay sonra Kartal'da yaşanan Arnavut kaldırımı tartışmalarının yeni adresi Şişli oldu. Üstelik bu tartışmaların merkezinde ise, eğlence merkezleri, gösterişli mêkanları ve dünyaca ünlü markaların mağazalarıyla Megakent'in marka semtlerinden Nişantaşı bulunuyor. Belediye, Rumeli Caddesi’nin kuzey tarafında kalan bazı sokaklardaki kaldırım taşlarını sökerek asfalt kapladı. Şişli Belediyesi'nin Nişantaşı bölgesinde başlattığı Arnavut kaldırımı yerine asfalt çalışması, Kartal'da olduğu gibi sadece çevre halkı tarafından değil gören herkes tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada başlayan tepki, kamuoyunda büyük destek gördü.


ÇEVRE SAKİNLERİ PARKE TAŞI İSTİYOR

Şişli'de çalışmayla birlikte vatandaşlar da ikiye bölündü. Kimileri sokakların tarihi kimliğinden ve nostaljik görüntüsünden uzaklaştığını savunurken, kimileri de estetik güzelliğine rağmen artık bu yolların sökülmesinin zorunlu hale geldiğini dile getirdi. Özellikle esnaf temizlik ve yağmurda oluşan çukurlar nedeniyle asfalt yanlısı olsa da bölge halkının çoğunluğu sokakların yeni haliyle Nişantaşı kimliğine zarar verdiği düşüncesinde.

'ŞİKÂYETLER ÜZERİNE ASFALTA DÖNÜŞTÜRÜLMEKTEDİR'

Şişli Belediyesi yetkililerinden tepki çeken çalışmaya ilişkin alınan bilgi ise şöyle: "Küp taşların zamanla aralarının açılması sebebiyle zemin kötü, altında ikamet eden vatandaşların oluşan ses ve titreşimlerden rahatsızlık duyması, yolda çökmelerin meydana gelmesi, araçların geçişleri sırasında yerlerinden fırlaması, taşların aralarından su sızarak binalara zarar vermesi Bedaş, İski, T.Telekom gibi alt yapı kuruluşlarının yaptıkları lokal ve genel kazılar sonucu yolların bozulması gibi nedenlerden dolayı mahalle sakinlerinin şikayet ve talepleri doğrultusunda Meşrutiyet Mah. Şair Nigar Sokak ve Baytar Ahmet sokak, Harbiye Mah. Bostan Sokak, Mim Kemal Öke Caddesi ve Prof. Dr. Fevzi Fevzioğlu Sokaklarında taşlar sökülüp, yollar asfalta dönüştürülmektedir. Çalışmalar devam etmektedir."

2018'DE 3.3 MİLYON LİRALIK PARKE TAŞI DÖŞENDİ...

Şişli Belediyesi her ne kadar küp taşların semt sakinlerini bu bölgede rahatsız ettiğini ifade ettiyse de belediyenin 2018 Faaliyet Raporu'nda verilen bilgilere göre geçen yıl ilçede 8 bin 276 metrekareye 3.3 milyon lira + KDV'lik parke taşı döşemesi yapıldı. Aynı dönemde Şişli Belediyesi 21 bin ton asfaltlama yaptı ve bunun için de 6.9 milyon TL + KDV'lik ödeme gerçekleştirdi.


Habertürk

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Temmuz 2019, 22:00   #2
Çevrimdışı
L_
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nişan'taşı' nasıl kaybetti? Arnavut kaldırımı yerine asfalt tepkisi!




O taşlar araçları pert ediyor . Çok dandik asfalt candır

__________________
Kılıcını;düşmanlarını öldürmek için değil, zayıfları korumak için ... Kendini korumak için değil , cok değerli ruhunu korumak için kullanmalısın.
 

Alt 23 Temmuz 2019, 23:33   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nişan'taşı' nasıl kaybetti? Arnavut kaldırımı yerine asfalt tepkisi!




Bazı bölgeleri araç trafiğine kapatıp arnavut taşları ile döşeyebilirler. Yani istanbul'da araç trafiği olmayıpta yayalara özel bir çok cadde ve sokak bulunmaktadır. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'nin araçla geçemeyeceği yerlere döşeyin lütfen

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 

 

Etiketler
güncel haber


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğduğun ayı temsil eden taşı seç ve nasıl biri olduğunu öğren Sır Burçlar, Fallar ve Kehanetler 2 08 Nisan 2018 20:48
Ailece Şöhret Kaldırımı'nda Seth Haber Arşivi 0 19 Kasım 2014 12:33
metin2 ruh taşı nerden düşer-Ruh Taşı Dropları KarakıZ Metin2 0 06 Ocak 2012 19:19
Böbrek Taşı ve İdrar Yolu Taşı Nasıl Düşürülür? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 23:34
Nişanlık Modelleri - nişan kıyafetleri - nişan elbiseleri - nişanlıklar yoSun Ah Kadınlar 0 18 Nisan 2011 00:14