IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ÖzLem

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2019, 23:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gümrükte Takılan Araçlara Af..




2019 yılının Temmuz ayında yürürlüğe giren torba yasası, gümrüklerde takılan ve büyük bölümünü lüks araçların oluşturduğu 40 bin araç af fırsatını yakaladı. Gümrükte takılan araçların ÖTV fiyatlarının yüzde 25'inin ödenmesi durumunda el koyma kararının kaldırılacak olması, galericileri ve vatandaşları sevindirdi. ÖTV'siz Türkiye'ye getirilen lüks araçları kullanan vatandaşlar başvuruda bulunarak ÖTV'nin yüzde 15'ini ödemeleri yeterli olacaktır.

ÖTV fırsatı ve torba yasasından faydalanmak isteyen vatandaşlar, 31 Aralık 2019 tarihine kadar başvurularını yapması gerekiyor. 2019 Temmuz ayında yürürlüğe giren torba yasası, Gümrük kanunu'na ek olarak geçici bir madde ekledi. Bu maddeye göre soruşturma kapsamında olan veya el konularak mülkiyeti kamuya geçen fakat henüz tasfiyesi tamamlanmamış araçlar, ÖTV (Özel Tüketim Vergisinin) yüzde 15 ile 25'inin ödenmesi durumunda sahiplerine geri verilmesi isteniyordu. Bu madde gereğince hazırlanan yönetmelik, Resmi Gazete yayınıyla geçerliliğine kavuştu.
2017 Yasasında Geçerli Olan Af
2017 yılında, lüks araç tutkunu vatandaşlarına yurt dışından getireceğiz vaadiyle getirilen ancak yapılan inceleme sonucu, ikinci el oldukları ortaya çıkan ve mülkiyetin kamuya geçirilmesi kararlaştırılan yaklaşık 50 bin civarındaki araçların ithalatında ödenen ÖTV tutarı, serbest dolaşıma girişten sonra gerçekleşmesi durumunda ise ilgili vergi dairesi tarafından bildirilen ödenen ÖTV tutarı esas alınarak, hesaplanan yüzde 25’lik tutar ödenirse tedbir kaldırılacaktı.
2019 Gümrük Torba Yasası
2017 - 2019 yılları arasında yeni bir yasa düzenlemesi yapılırken, bu kez gümrüklerde el konulan 40 bin araç olduğu ortaya çıktı. Gümrükte yakalanan ve yakalanmadan giriş yapan araç sahiplerinin Özel Tüketim Vergisini ödemeyi kabul ettikleri taktirde devlet kasasına yaklaşık 2 milyar Türk lirası gireceği hesaplandı. Yeni önergeye göre; vatandaşın gümrükte bekleyen araçların ÖTV tutarının yüzde 25'ini, henüz işlem yapılmayan araçların ise ÖTV tutarının yüzde 15'ini ödemeleri yeterli olacak.
Fabrika çıkışı fiyatı 700 bin Türk lirası olan bir Porsche'nin ÖTV fiyatı ile 1.2 milyon Türk lirasını buluyor. Yeni yasa düzenlemesinde araç yakalanmış ve gümrükte tutuluyorsa yüzde 25'i yani 300 bin Türk lirasını; henüz yakalanmayanların sadece yüzde 15'ini yani 180 bin Türk lirası ödeyerek araçların trafikte yasal olarak çıkabilmesini sağlıyorsunuz.
Gümrüklerin el koyduğu veya soruşturmaya tabi tuttuğu araçların, torba yasasından faydalanması ve bu yasa ile ÖTV fiyatlarının düşüşünden yararlanmak için 31 Aralık 2019 tarihine kadar ilgili gümrük müdürlüğüne ve ilgili vergi dairesine başvurmaları gerekmektedir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Ağustos 2019, 23:06   #2
Çevrimdışı
L_
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gümrükte Takılan Araçlara Af..




Neden yüzde 25 i acaba . Hep zengine yarıyor bu af yasa vs . %5 lik indirim yap yeter .

__________________
Kılıcını;düşmanlarını öldürmek için değil, zayıfları korumak için ... Kendini korumak için değil , cok değerli ruhunu korumak için kullanmalısın.
 

 

Etiketler
af, arac, gümrükte takılan araçlara af..


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gümrükte rüşvete son Seth Haber Arşivi 0 11 Kasım 2014 10:37
Gümrükte TIR kuyruğuna son aLya Haber Arşivi 0 24 Ekim 2011 10:53
Temel Gümrükte Julw Fıkra 4 24 Kasım 2007 14:46