IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2019, 22:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ormana çıra toplamaya çıktı kendisinden bir daha haber alınamadı




Ormana çıra toplamaya çıktı kendisinden bir daha haber alınamadı

Arama-kurtarma ekipleri dün akşam saatlerinden itibaren çalışmalarına devam etti

Arama çalışmalarında 20 saat geride kalırken sonuç alınamadı

Yarımca Mahallesi Muhtarı Mehmet Tevfik Şahin:

"Sabahlara kadar aradık, bütün bölgeyi taradık, bir şey elde edemedik"

AKUT Eskişehir Operasyon Sorumlusu Ercüment Kocabaş:

"Şu anda yaklaşık 20'nci saate geldik ama parsel parsel aramaya devam ediyoruz"

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de, çıra toplamak için evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 81 yaşındaki Mustafa Köseler'i arama çalışmaları sürüyor. 0 saatlik

Alınan bilgiye göre; olay Tepebaşı ilçesi Yarımca Mahallesinde yaşandı. Dün öğle saatlerinde, yakınlarına ormana çıra toplayacağını söyleyen Mustafa Köseler balta ve torbasını alarak ikametinden ayrıldı. Birkaç saat geçtikten sonra eve dönmeyen yaşlı adamın yakınları telaşlanarak durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İkamete gelen ekipler, Köseler'in hangi istikametten gittiği bilgisini yakınları ve mahalle sakinlerinden alarak çalışmalara başladı. Ormanlık alanda bir süre aranan şahıs bulunamayınca geniş kapsamlı çalışma başlatıldı. Gece saatlerinde İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi bölgeye sevk edildi. Ardından Eskişehir Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Dorlion Arama Kurtarma ve Büyük Ayı Arama Kurtarma ekipleri de destek için bölgeye intikal etti. Ardından AKUT'a ait Fırtına ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan iz takip köpeği Çakıl ile birlikte yaklaşık 30 kişilik ekip, Çayırlıöz mevkiinde Mustafa Köseler'i aramaya başladı.

Gece boyunca devam eden çalışmalar, gün ağarınca da devam etti. Yaklaşık 20 saati geride bırakan ekipler, bir sonuç alamasa da orman içerisinde Köseler'i aramaya devam etti.

"Sabahlara kadar aradık, bütün bölgeyi taradık, bir şey elde edemedik"

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yarımca Mahallesi Muhtarı Mehmet Tevfik Şahin, "Mustafa Köseler amcamız, yaşlı bir amca 80 yaşlarında. Bu dün akşamüstü saat 14.00'dan sonra evden ayrılıyor ormana gidiyorum diye. O sıralarda ormana gidiyor ama bir daha akşam dönüş yapmamış. Dönüş yapmadığı için çocukları durumu bize, jandarmaya bildiriyor. Biz sabahlara kadar aradık. Bütün bölgeyi taradık, bir şey elde edemedik. Ama sabah tekrar jandarma, AFAD, UMKE, AKUT geldi. Bütün arama kurtarma ekipleriyle birlikte civar köylülerimiz de geldi. Şu an arama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bir netice elde ederiz" ifadelerini kullandı.

"Şu anda yaklaşık 20'nci saate geldik ama parsel parsel aramaya devam ediyoruz"

Devam eden arama kurtarma faaliyetleri hakkında konuşan AKUT Eskişehir Operasyon Sorumlusu Ercüment Kocabaş, "Biz dün AFAD'tan gelen ihbarla olay yeri Yarımca köyüne geldik. Gece köpeğimizle ve gönüllü arkadaşlarımızla arama çalışması yaptık. Sonra sabah ekibimizi değiştirerek tekrar arama çalışmalarına devam ettik. Şu anda yaklaşık 20'nci saate geldik ama parsel parsel aramaya devam ediyoruz. Aranan bölgelerin kalan kısımlarını tekrar aramaya devam ediyoruz. Şu anda biraz daha sayımız çoğaldı. Jandarma desteğiyle de hızlı bir şekilde aramaya devam ediyoruz. İpucu olarak sadece çıra toplamaya gittiği bilgisi var ama hangi yöne gittiği konusunda kesin bir tanık olmadığı için her yöne bakma ihtiyacı hissediyoruz. Aramalarımız bu yönde devam ediyor. AFAD'ın koordinasyonunda; jandarma, AKUT Eskişehir, DAK ve Büyük Ayı arama-kurtarma ekipleri sahada" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kaybolma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sky-Dancer Kendisinden daha iyi olduğumu kabul etti :O Victoria Komik Loglar 19 12 Aralık 2022 12:55
ÇÛN Ü ÇİRÂ PySSyCaT Dini Sözlük 0 08 Ekim 2016 21:18
Irak-Suriye görüşmelerinde sonuç alınamadı FLu Haber Arşivi 0 21 Eylül 2009 00:12