IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   ABD Başkanı Donald Trump'tan Suriye'ye operasyon ve Erdoğan'a ilişkin yeni açıklama (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/839495-abd-baskani-donald-trumptan-suriyeye-operasyon-ve-erdogana-iliskin-yeni-aciklama.html)

ZaLim 08 Ekim 2019 00:04

ABD Başkanı Donald Trump'tan Suriye'ye operasyon ve Erdoğan'a ilişkin yeni açıklama
 
Son dakika: ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye ekonomik yaptırım tehdidi sonrası bir açıklama daha yaparak "Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum. Erdoğan'la iyi bir ilişkimiz var." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat'ın doğusuna yapacağı olası operasyon için hazırlıklarını tamamladı. Bu hazırlıklara takviyeler ise sürüyor. TSK'ya ait Obüs ve tankların namluları Fırat'ın doğusuna çevrilmiş durumda.

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR GELMEYE DEVAM EDİYOR
ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden çekilme kararı alıp Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna askeri harekat başlatmasına yeşil ışık yakmasının ardından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"KİMSENİN TARAFINI TUTMUYORUM"
ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'de kimsenin tarafını tutmuyorum. Erdoğan ile çok iyi bir ilişkimiz var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "DAEŞ'liler sizin sorumluluğunuz" dedim. ABD bir polis gücü değildir, amacımız orada polislik yapmak olmamalı" diye konuştu.

ABD DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA: TÜRKLERİ DURDURMAYACAĞIZ
ABD Dışişleri Bakanlığı'da "Türkleri durdurmak için askeri bir adım atmayacağız" demişti.

ABD SAVUNMA BAKANI TWEETİNİ SİLDİ
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Twitter'dan üzerinden paylaştığı "ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeydoğusuna bir Türk operasyonunu onaylamıyor" şeklindeki paylaşımını sildi.

haberler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net