IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   HDP'li Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier, PKK'lı teröristleri evinde ağırlamış (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/841484-hdpli-kocakoy-belediye-baskani-rojda-nazlier-pkkli-teroristleri-evinde-agirlamis.html)

Che 25 Ekim 2019 21:20

HDP'li Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier, PKK'lı teröristleri evinde ağırlamış
 
HDP'li Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier, terör soruşturması kapsamında tutuklanıp görevden alınmıştı. HDP'li Nazlier'in, PKK'lı teröristleri evinde ağırladığı ortaya çıktı.


İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan ve terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP'li Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier'in, "teröristleri evinde ağırladığı" teslim olan bir terör örgütü PKK mensubunun beyanında yer aldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Nazlier'in, nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklanmasına ilişkin, teslim olan PKK'lı terörist "Zerdeşt" kod isimli E.T'nin ifadesinin olduğu ortaya çıktı.



TERÖRİSTLERİN MİLİSLİĞİNİ YAPMIŞ

Nazlier'in, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadesiyle ilgili 5 sayfadan oluşan tutanakta, isnat edilen tüm suçlamalara ilişkin "susma" hakkını kullandığı öğrenildi. Tutanakta ifadesi yer alan teslim olan terörist "Zerdeşt" kod isimli E.T, fotoğrafından teşhis ettiği şüpheli Nazlier'in teröristlerin milisliğini yaptığını ileri sürdü.


"BİZİ ÇOK GÜZEL KARŞILADI"

Nazlier'i Lice ilçesinin Şenlik köyündeki evinde iki yıl önce gördüğünü öne süren E.T, ifadesinde "Kış sığınağından çıktıktan sonra silahlı ve üzerimizde terörist kıyafetiyle 6 örgüt üyesiyle milis olan Nazlier'in evine gittik. Nazlier, kapıyı açtığında bizi çok güzel bir şekilde karşıladı. İlk kez görmüştüm ancak diğer örgüt üyelerinden ismini daha önce duymuştum. Nazlier'in evi bölgede bulunan örgüt üyelerinin buluşma evi olarak kullanılıyordu. Kendisi örgüte son derece gönülden bağlıdır. Teröristler bu milise çok değer verir. Kendisi bu bölgenin en azılı ve tehlikeli milisidir. Bu milis, bana göre 10 teröristten daha etkilidir. Evinin yerini biliyorum, bizzat yer göstermesi de yapabilirim" şeklinde konuştu.







[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




AİLECEK YARDIM ETMİŞLER

Terörist E.T, Nazlier'in kardeşinin Lice kırsalında örgütteyken öldüğünü ve bu nedenle örgütün bu aileye çok destek verdiğini iddia etti.

E.T, Nazlier'in, babasıyla yıllarca örgüte yardım ettiğini, evindeki görüşmede babasının cezaevinde olduğunu anlattığını, onun yokluğunu kendilerine aratmayacağını söylediğini öne sürdü.

Nazlier'e isnat edilen suçlamalar arasında belediye başkanlarının katılımıyla HDP İl Başkanlığında gerçekleştirilen etkinlikte teröristler için saygı duruşunda bulunulduğu ve örgütün sözde "marşına" eşlik ettiği ile bir teröristin taziyesine katıldığı da yer aldı.



NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında 21 Ekim'de gözaltına alınan eski Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlier, 22 Ekim'de tutuklanmıştı.





ALINTI


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net