IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ekim 2019, 17:43   #1
Çevrimdışı
Che
~ Gevezeyiz.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Trump'tan Suriye açıklaması: İşimiz bitti, sadece petrolü muhafaza etmek için orada olacağız




Terör örgütü DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyuran Trump, ABD'nin Suriye'de kalıp kalmayacağı sorusuna da, 'Suriye'de işimiz bitti. Sadece petrolü muhafaza etmek için orada olacağız.' diye yanıt verdi.
Yaklaşık 50 dakika canlı yayında açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Bağdadi'nin ölü ele geçirildiğini tüm dünyaya resmen duyurdu. Trump, DEAŞ lideri Bağdadi için, "İntihar yeleğini patlatarak 3 çocuğuyla birlikte öldü" dedi.

Açıklama sırasında ABD'nin Suriye'den çekilip çekilmeyeceği sorusunu da yanıtlayan Trump, "Suriye'de işimiz bitti. Sadece petrolü muhafaza etmek için orada olacağız. Belki petrol için savaşmamız gerekebilir. Burada muazzam miktarlarda petrol var. Bu petrol alanlarını muhafaz etmemiz DEAŞ'ı durduracak. DEAŞ, petrol sayesinde İnanılmaz bir gelir sağladı." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin Beyaz Saray'da açıklama yaptı. El-Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonda Türkiye ve Rusya ile koordineli çalıştıklarını belirten Trump, "Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"RUSYA'YA BİLGİ VERİLDİ ANCAK NEDEN GİRDİĞİMİZİ BİLMİYORLARDI"


Operasyon öncesi bölgeye gireceklerini Rusya'ya bildirdiklerini söyleyen Trump, "Ruslara haber verdik. Onlar da 'Bize söylediğiniz için çok teşekkür ederiz' dediler. Onların kontrolünde olan bölgeden geçeceğimizi biliyorlardı. Ancak neden girdiğimizi bilmiyorlardı." dedi.

1 saat 10 dakikalık tehlikeli bir bölgeden de uçtuklarını belirten Trump, "Bazı liderler bunun en tehlikeli noktası olduğunu düşündük dolayısıyla çok sessizdik. Giriş ve çıkış uçuşları çok tehlikeliydi, çok fazla ateşlenebilirdik. Rusya hava sahasını açtı. Rusya harikaydı, Irak harikaydı. Gerçekten harika bir iş birliği gerçekleştirdik" diye konuştu.

UÇAKLAR İNCİRLİK'TEN KALKTI

Trump, gelen sorular üzerine Türkiye'ye methiyeler düzerken, "Türkiye bizim oraya gireceğimizi biliyordu, zorluk çıkarmadı." dedi. Bağdadi operasyonuna dair henüz kesin olmayan ayrıntılara göre operasyonun İncirlik'ten kalkan ABD uçakları tarafından gerçekleştirildi. Buna göre takip İHA'larla, hedefe operasyon ise taarruz helikopterleri tarafından yapıldı. Kurtulamayacağını anlayan Bağdadi'nin üstündeki bombayı patlattığı açıklandı.

"SURİYE'DE PETROLÜ MUHAFAZA İÇİN KALACAĞIZ"

Bağdadi'nin ölümü sonrası yaptığı açıklamalar sırasında Trump'a ABD'nin Suriye'de kalıp kalmayacağı da soruldu. Trump, "Suriye'de işimiz bitti. Sadece petrolü muhafaza etmek için orada olacağız. Belki petrol için savaşmamız gerekebilir. Burada muazzam miktarlarda petrol var. Bu petrol alanlarını muhafaz etmemiz DEAŞ'ı durduracak. DEAŞ, petrol sayesinde İnanılmaz bir gelir sağladı." dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump'ın "çok büyük bir şey oldu" şeklindeki paylaşımı kamuoyunda merak uyandırırken, DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin İdlib'de ABD birliklerinin düzenlediği bir operasyonda ölmüş olabileceği iddia edilmişti.

Reuters haber ajansı DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin ve yardımcısının cesetlerinin ABD birlikleri tarafından operasyonun düzenlendiği bölgeden alındığını duyurmuştu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Trump'ın saat 16.00'da Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin kamuoyunu bilgilendireceği ifade edilmişti.

ALINTI

__________________
char *adres = [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] for(int i = 0; *(adres + i); i++) { putchar(toupper(adres[i])); }
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Ekim 2019, 04:59   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Trump'tan Suriye açıklaması: İşimiz bitti, sadece petrolü muhafaza etmek için orada olacağız




Petrol olan yerde isiniz asla bitmez..

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
amerika birleşik devletleri, donald trump, gÜncel, suriye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Son dakika: ABD Başkanı Trump: Suriye'den çok yakında çıkacağız yaSmin Haber Arşivi 1 30 Mart 2018 14:20
Erdoğan: Trump'ın açıklaması bizim için yok hükmündedir AttackMan Haber Arşivi 0 11 Aralık 2017 02:18
Yetimin malını muhafaza etmek vâcip Kaf_Dağı Genel İslami Konular 0 12 Nisan 2016 10:03
Başbakan Davutoğlu: İnsanlık neredeyse biz orada olacağız Desmont Haber Arşivi 0 13 Ocak 2015 19:03
Dışişleri, Suriye için memnuniyet açıklaması yaptı Ema Haber Arşivi 0 07 Mart 2013 14:58