IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By ihaveanidea
  • 1 Post By diShy

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2019, 19:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
LÖSANTE’ye ruhsat önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.




Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ün LÖSEV'in kurduğu hastane LÖSANTE'ye tam ruhsat verilmemesiyle ilgili Meclis'e verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’ün LÖSEV’in kurduğu hastane LÖSANTE’ye tam ruhsat verilmemesiyle ilgili Meclis’e verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda LÖSEV’in 4 milyon vatandaşın emeğiyle kurduğu LÖSANTE’ye tam ruhsat verilmemesi ve hastanenin çürümeye terk edilmesi ile ilgili araştırma önergesi verdi. AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile reddedilen önergeyle ilgili olarak Bingöl’ün Meclis’te yaptığı konuşma özetle şöyle:

ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ
“Hastanenin özelliği tüm tıbbi araçların tamamının en yeni teknolojiye haiz olmalarıdır. LÖSEV, LÖSANTE’nin iskan ve ruhsatını da almıştır. Sizinle paylaşacağım sorun, sizin de bildiğiniz gibi hastaneye ruhsat verilmemesi sorunudur.

Hastane tam teşekküllü olmasına rağmen 400 yatağın sadece 75’ine ruhsatlandırma yapılmış, geri kalan 325 yatak ise lösemili çocukların hizmetine sunulamamıştır. Sorun bununla da sınırlı değildir. Yoğun bakımlardaki yatak açığı herkesçe bilinen bir gerçek. LÖSANTE’nin 80 yatağının sadece 10 tanesine ruhsat verilmiş, 70 yatak ise çürümeye terk edilmiştir.

“BU ÖNERGENİN HİÇBİR YERİNDE SİYASET YOKTUR”
“Bu araştırma önergesini vermemizin temel sebebi 2000 yılından bu yana hastaneye ruhsat verilmemesinin gerekçelerini bulmak, araştırmaktır. 5 siyasi partinin grup başkanvekillerine ve milletvekili arkadaşlarıma sesleniyorum, bu araştırma önergesi kabul edildiği takdirde vakıf hastanesinin varsa eksiği tespit edilip tamamlanması ya da hatalı bir işleyiş söz konusu ise o hatanın giderilmesi rahatlıkla sağlanabilir.

Bu araştırma komisyonunun meclise hiçbir yükü olmayacaktır. Sağlık bakanlığı da hastane de meclise 3-5 dk mesafededir. Bu meclis hastanenin kapısında tedavi bekleyen ve anlamsızca tedavisi geciken çocukların sorunlarını çözmek gibi çok önemli bir görevi yerine getirmiş olacaktır.

4 milyon insanın mütevazı katkılarıyla inşa edilen bu hastanenin tam kapasite ile çalışmasını sağlamalıyız. Yüreğimizin bizi götürdüğü yer vicdani muhasebe yapmaktır. Hepimizi vicdanımızın sesini dinlemeye davet ediyorum.

Bu araştırma önergesinin hiçbir yerinde siyaset yoktur. Asla siyasi saiklerle verilmiş bir önerge değildir. Yüzlerindeki maskeyle gözlerini gözlerimize diken çocuklarımızın ellerini tutacağınıza yürekten inanıyor ve hepinize saygılar sunuyorum.”


“ÇOCUKLARIN VEBALİ HİÇ Mİ AKLINIZA GELMİYOR?” :

Konuyla ilgili TBMM'de konuşan İYİ Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, Lösev Hastanesi'ne ruhsat verilmemesini eleştirdi.
Çokal, “Doktorlar dertli hastalar dertli. Tüm bunlar olurken biz yaptığı çalışmalar ile dünyaya örnek olan Lösev Hastanesi'ne ruhsat verilmesini konuşmak zorunda kalıyoruz. Bu hastanenin çok büyük bir bölümünün çürümeye terk edildiğinden rahatsızlık duyuyor musunuz? Orada tedavi edilebilecek iken ruhsat sorunu nedeniyle yer bulamayan çocukların vebali hiç mi aklınıza gelmiyor?” diye konuştu.



Kaynak:Sözcü

__________________
.


kıskanır rengini baharda yeşiller..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Kasım 2019, 20:38   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: LÖSANTE’ye ruhsat önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.




Zaten memlekette halka faydalı ne varsa cüzzamlı gibi bir bahane bulup ellerinden alıyorlar milletin , kimlere peşkeş cekmek amaclı oldugunu görürürz elbet ileride
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..
 

 

Etiketler
lÖsev, ruhsat, sağlık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP’li Atıcı'dan gemi önergesi AttackMan Haber Arşivi 0 13 Ocak 2018 03:24
'Çocuk İstismarını Engelleme Komisyonu' Önergesi AKP'nin Oylarıyla Reddedildi Nogitsune Haber Arşivi 2 23 Mart 2016 19:24