IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2019, 22:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dışişleri'nden ABD Senatosu'nun Türkiye'ye yaptırım kararına tepki: Gerekli tedbirlerin alınacak




ABD'de Türkiye'ye yaptırım getiren savunma bütçesinin onaylanmasına Türkiye'den son dakika tepkisi geldi. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Türkiye'nin aleyhindeki bu tasarruflara karşı gerekli tedbirleri alacağından kimse şüphe duymamalıdır" denildi.


ABD Senatosu, Rus doğal gazını Avrupa'ya taşıyacak olan TürkAkımı projesi, S-400'ler ve F-35'lerle ilgili yaptırımları içeren 738 milyar dolarlık savunma bütçesini onayladı.

Bu karar Türkiye'den ilk tepki Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Dışişleri Bakanlığı, "ABD Temsilciler Meclisi'nde ve Senatosu'nda kabul edilen 2020 yılı Ulusal Savunma Yetki Yasası taslağında ülkemize karşı yine hasmane unsurlar yer almaktadır. Türkiye'ye düşman çevrelerin etkisiyle iç siyasi hesaplaşmaların peşinde koşan Kongre üyeleri, ABD ile ilişkilerimizin iyileştirilmesi vizyonuna zarar vermeye devam etmektedir." denildi.

TÜRKİYE VE RUSYA'YA ÇEŞİTLİ YAPTIRIMLAR GELECEK

ABD Senatosu'nda kabul edilen tasarı, Rusya'dan S-400 savunma sistemi satın alması nedeniyle Türkiye'ye üretici ortaklarından olduğu ancak projeye katılımının askıya alındığı F-35 savaş uçaklarının sevkiyatını yasaklıyor. Aynı zamanda S-400 alımı Rusya savunma sektörü ile yapılan önemli düzeyde bir alışveriş olarak tanımlanıyor ve ABD yasası gereği Türkiye'ye yaptırım uygulanması gerektiği belirtiliyor.

Tasarıda Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması öngörülen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 8 Ocak'ta İstanbul'da açılışını yapacağı Türk Akımı ve Rusya'nın TürkAkımı projesine yönelik yaptırım uygulanmasını da içeriyor. Rusya ile askeri düzeyde işbirliğini de yasaklıyor.

"AKIL DIŞI TUTUM"

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"ABD Temsilciler Meclisi'nde ve Senatosu'nda kabul edilen 2020 yılı Ulusal Savunma Yetki Yasası taslağında ülkemize karşı yine hasmane unsurlar yer almaktadır. Türkiye'ye düşman çevrelerin etkisiyle iç siyasi hesaplaşmaların peşinde koşan Kongre üyeleri, ABD ile ilişkilerimizin iyileştirilmesi vizyonuna zarar vermeye devam etmektedir.

Bu yasa çerçevesinde ülkemizin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiği F-35 programına katılımının haksız bir şekilde engellenmesi, S-400 tedariğimizle ilgili olarak ülkemize yaptırım çağrısının yinelenmesi, benzer şekilde yasada TürkAkım projesine de yer verilmesi, Kongre'nin egemen bir devlet olarak aldığımız kararlara karşı saygısızlığının ve akıl dışı hasmane tutumunun sürdüğünü göstermektedir.

"GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK"

Kıbrıs Adası'na uygulanan ABD silah ambargosunun GKRY'ye yönelik olarak kaldırılması teşebbüsleri ise Ada'daki çözüm çabalarına sekte vurmaktan ve tehlikeli bir tırmanışa yol açmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır.

Tehdit ve yaptırım dilinin, Türkiye'yi ulusal güvenliğini sağlamak için gerekli adımları kararlılıkla atmaktan asla vazgeçiremeyeceğini bir kez daha hatırlatırız. Türkiye'nin aleyhindeki bu tasarruflara karşı gerekli tedbirleri alacağından kimse şüphe duymamalıdır."

NE OLMUŞTU?

ABD Senatosu, Rus doğal gazını Avrupa'ya taşıyacak olan TürkAkımı projesi, S-400'ler ve F-35'lerle ilgili yaptırımları içeren 738 milyar dolarlık savunma bütçesini onayladı.

TÜRKİYE VE RUSYA'YA ÇEŞİTLİ YAPTIRIMLAR GELECEK

Tasarı, Rusya'dan S-400 savunma sistemi satın alması nedeniyle Türkiye'ye üretici ortaklarından olduğu ancak projeye katılımının askıya alındığı F-35 savaş uçaklarının sevkiyatını yasaklıyor. Aynı zamanda S-400 alımı Rusya savunma sektörü ile yapılan önemli düzeyde bir alışveriş olarak tanımlanıyor ve ABD yasası gereği Türkiye'ye yaptırım uygulanması gerektiği belirtiliyor.

Tasarıda Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması öngörülen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 8 Ocak'ta İstanbul'da açılışını yapacağı Türk Akımı ve Rusya'nın TürkAkımı projesine yönelik yaptırım uygulanmasını da içeriyor. Rusya ile askeri düzeyde işbirliğini de yasaklıyor.

TRUMP İMZALAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Kogre'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nde geçen ve şimdi de Senato tarafından kabul edilen yasa tasarısı Başkan Trump'ın önüne gelecek. Trump daha önce savunma bütçesiyle ilgili yasayı imzalamak için hazır olduğunu belirmişti.




__________________
"Yüreğimi korkak büyütmedim ben.
Kaybettiklerim, dağıttığım servetimdir..."
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd, abd başkanı, amerika, amerika baskanı kim, asgari ücret, asgari ücret ne kadar, asgariucret, dışişleri, ekonomi haber, ekonomihaber, forum haberleri, forumhaberi, forumsiteleri, güncel haberler, güncelhaber, güncelhaberler, putin kim, recep tayyip erdoğan, rte, rusya devlet başkanı, rusya dışişleri, rusya nerede, s-400, sendika, sendika haberleri, sondakika, sonhaber, trump kim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Türkiye'ye yaptırım' tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti ZaLim Dünyadan Haberler 0 12 Aralık 2019 02:16
Türk Dışişleri'nden Moldova'nın 'Kudüs' kararına tepki Chen Haber Arşivi 1 14 Haziran 2019 04:05
Avrupa Birliği'nden Trump'ın Kudüs Kararına Sert Tepki: Karanlık Zamanlar AftieL Haber Arşivi 2 10 Aralık 2017 01:00
Yunanistan'ın kararına Dışişleri'nden tepki Wizard Haber Arşivi 0 26 Ocak 2017 18:58
Dışişleri'nden Obama'ya tepki PassioN Haber Arşivi 1 25 Nisan 2012 00:04