IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu: Biz hazırız! (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/848464-erdogan-acil-yapmamiz-lazim-deyip-duyurdu-biz-haziriz.html)

BLueMooN 19 Aralık 2019 12:45

Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu: Biz hazırız!
 
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuala Lumpur Liderler Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Malezya'da düzenlenen zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ticaret savaşlarının konuşulduğu dönemde milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır. Bu konuda sizlerle beraber çalışmaya hazırız. İslami finans meselesini de öncelikli gündemimize almamız gerekiyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da düzenlenen Kuala Lumpur Zirvesi'nin "Milli Egemenliğin Kazanılmasında Kalkınmanın Rolü" oturumunda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Birlikte ne yapabiliriz sorusuna odaklanmamız gerektğine inanıyorum. Yabancı paralarla ticaret yerine milli paralarımızla ticaretin önemine dikkat çekiyoruz. Ticaret savaşlarının konuşulduğu dönemde milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır. Bu konuda sizlerle beraber çalışmaya hazırız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İslami finans meselesini de öncelikli gündemimize almamız gerekiyor. Faiz yerine üretimi ticareti merkeze alan alternatif finans kaynaklarında Malezya'nın dünyada öncü bir konumu var. Müslümanlar olarak son derece genç ve dinamik nüfusa sahibiz ancak beşeri sermayeyi harekete geçirecek olan eğitim konusunda ciddi sıkıntılarımız bulunuyor.

2003 senesinde yüzde 80'i bulan dışa bağımlılığımızı yüzde 30'lara çekmiş bulunuyoruz. Üretim kabiliyetlerimizi ne kadar çeşitlendirirsek sürdürme kalkınma hedeflerimize o derece yaklaşırız.

'DÜNYA GENELİNİN HALA ALTINDAYIZ'

Müslümanlar olarak son derece genç ve dinamik nüfusa sahibiz. Gerek okuma yazma gerekse kız çocuklarının okumasında dünya genelinin hala altındayız.

Düşünce kuruluşlarımızın birbiriyle temaslarını artırabiliriz. Ülkemiz bu alanda da son 17 yılda pek çok önemli başarıya imza atmıştır.

ERDOĞAN İLE RUHANİ GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya temaslarını sürdürüyor. Kuala Lumpur Zirvesi kapsamında Malezya’da bulunan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ZİRVE SONRASI YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Mustafa Billah Şah tarafından devlet ve hükümet başkanları ile Kuala Lumpur Zirvesi misafirleri onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

BASINA KAPALI GERÇEKLEŞTİ

Zirvesi'nin yapıldığı Kuala Lumpur Konferans Merkezi'ndeki yemek, basına kapalı gerçekleşti. Erdoğan'a yemekte eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek öncesinde, Malezya Kralı Sultan Abdullah, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile Kuala Lumpur Zirvesi'nin sergi alanını gezdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kuala Lumpur Zirvesi'nin açılışında konuştu. İslam coğrafyasının geleceğini 5 ülkenin ağzına bırakan sistemin artık miadını doldurduğunu ifade eden Erdoğan, Müslümanlar birbirine kurşun sıkarken kaynağını AR-GE'ye ayırması gerekirken silah tüccarları zengin olduğunu ifade etti.

'ARTIK ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞTIR'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1,7 milyarlık İslam aleminin kaderini Güvenlik Konseyi Daimi üyesi 5 ülkenin keyfine bırakan sistem artık ömrünü tamamlamıştır." dedi.

LAFLA İŞLER YÜRÜMÜYOR

3 Milyon 700 bin Suriyeli Arap kardeşimizi aldık. Neden aldık? Varil bombalarından kaçıyorlardı. AB lafta konuşuyorlar ama destek vermiyorlar. Arap Birliği toplanıyor. Türkiye ile ilişkilerinizi askıya alın diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Şu anda İdlib'den 50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor. Zaten 4 milyon var, şimdi 50 bin kişi daha geliyor. Güvenli bölge inşa edelim denilince buraya herhangi bir destek vermiyorlar ama silah denince silah geliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Alıntıdır:

ZaLim 19 Aralık 2019 12:54

Cevap: Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu: Biz hazırız!
 
dolari haritadan silmeye calisiyorsunda omrun yetmez be reis..

Seyra 19 Aralık 2019 13:56

Cevap: Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu: Biz hazırız!
 
İslam alemi kuklaların elinde Reis.

Ne denirse onu yapıyorlar.

Rabbim yardımcın olsun Reis...

Sosyopat 19 Aralık 2019 14:03

Cevap: Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu: Biz hazırız!
 
yavvv heeee heeeee

diShy 19 Aralık 2019 14:06

Cevap: Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu: Biz hazırız!
 
Ya senin ülkende kendi devlet olarak aldığın işleri bile TL olarak ödeyemiyor dolar bazında ödüyorsun ne konuşuyon daha yiyorsa cevir bütün projeleri Tl ye ozaman görelim icraatı .

ihaveanidea 19 Aralık 2019 14:24

Cevap: Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu: Biz hazırız!
 
Başkan'ım düşünce tarzınız güzel lakin ABD, dolar ile ticareti alelade bir kıta devleti iken dünyaya pompalamadı.

ABD bunun yanında IMF, World Bank's dediğimiz Dünya Bankası ve NATO ile beraber bunu araya sıkıştırdı.



Ve bunu Rusya'nın Soğuk Savaş sonrası tek taraflı açılımından sonra yaptı.

Berlin Duvarı yıkıldı ve bunlar oldu.



Yani işin özü zor. Güç dengeleri hala değişmedi. ABD hala süper güç.

Belki bir ihtimalin var. Danışmanların sana söyler mi bilmem. Rusya'yı uyandırarak Soğuk Savaş'ı tekrar başlatacaksın.

Fakat bunun da ABD ile Rusya'nın uydu devletlerinde yapabileceği insan kıyımlarından senin sorumlu olmanı doğurur. Suriye'lilere acınıyorsun daha dünyadakileri nasıl kaldıracaksın?



İşin özü sal sen Dolar'ı. Boyunu aşar.

LeyLa 19 Aralık 2019 14:36

Cevap: Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu: Biz hazırız!
 
Neyse 1 hafta gündem bununla uğraşa dursun bakalım ne dalavereler çevrilecek arkadan :)

BLueMooN 19 Aralık 2019 15:36

Cevap: Erdoğan 'acil yapmamız lazım' deyip duyurdu: Biz hazırız!
 
Avrupa Birliği kendi arasında ticaret yaparken Dolar bazlı yapıyor. Ticareti Euro üzerinden yapmalıyız diye kaç kez avrupa parlamentosundaki vekiller rapor hazırladı ancak uygulamaya koyacak cesaretleri yok. Kısaca kolay bir iş değil.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net