IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2020, 15:34   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taylan Şef, Nusr-Et'e rakip oldu




Uzun yıllar Nusret'le yan yana çalışan ve 2014 yılında Taylan Şef adı altında kendi markasını oluşturan Taylan Gündoğdu Nusr-Et'e rakip oldu. Güleç yüzü, misafirperverliği, hizmet kalitesi, fiyat politikası ve görsel şovlarıyla adından sıkça bahsettiren Taylan Şef, bir gidenin müdavimi olacağı bir hizmet sunuyor.


Steakhouse'lar ya da diğer isimleri ile et restorantları son dönemde Türkiye genelinde farklı mekan ve isimlerle lezzet arayanlar için birçok alternatif sunuyor.

Genellikle etten iyi anlayan, temeli kasaplığa dayanan ya da bu işin eğitimini almış ünlü aşçıların öncülüğünde kurulan steakhouse'lar arasından sıyrılan bir isim var: Taylan Gündoğdu.

Çocukluk yaşlarında kasaplıkla sektöre giren Taylan Gündoğdu, bir zamanlar yan yana çalıştığı Nusret'e rakip oldu. Uzun yıllar Günaydın'da Nusret'le birlikte çalışan ve sonrasında Nusret'in kurduğu Nusr-Et restoranlarında şeflik yapan Taylan Gündoğdu, "Taylan Şef" markasıyla kendi restoranını kurdu ve sektöre çok hızlı bir giriş yaptı. Türkiye'nin yanında Özbekistan'da açtığı restoranla da adından söz ettiren Taylan Şef, güler yüzü ve misafirlerine gösterdiği sıcaklık ile bir gidenin bağımlısı olacağı bir hizmet veriyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sektörde özellikle son dönemde ön plana çıkan isimlerden birisiniz. Nusr-Et ve sizin isminiz çok duyulmaya başladı. Bunu neye bağlıyorsunuz?
İnsanlar kebap, döner, pide, lahmacun gibi lezzetlere alışmıştı. 2007'de başlayan steakhouse kültürü rağbet görmeye başladı. İlk restoranımı Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te açtım. Bir sene oldu ancak orada Türk markasını çok iyi şekilde tanıtıyoruz. İnsanlara inanılmaz görsel şovlar ve etler sunuyoruz. Buda bizi ön plana çıkarıyor. Taşkent'teki restoranımız merkeze 20 kilometre uzaklıktaydı. Ortaklarımız bize 'Burada iş yapabilir miyiz?', 'Buranın kirası çıkar mı?' gibi şüphelerle yaklaştı. Biz kalitemize güvendiğimiz için bu şüphelere şöyle cevap verdik: Siz para sayma makinesi alın, et işini bize bırakın. Siz paraları sayın. Şimdi Allah izin verirse ikinci ve üçüncü restoranlarımızı açacağız orada. Çok fazla rağbet görüyoruz.


Türkiye'de çok fazla Steakhouse var. İnsanlar neden sizi tercih etmeli?
Evet Türkiye'de çok fazla Steakhouse var. Ancak iş yapanları çok az. Artık günümüz çağında yatırımcılar iş bileni alıp sponsorluklarla muhteşem yerler açıyor. Açılırken riayet etmeleri gereken isimlerle çalışınca güzel işler çıkıyor. Nusr-Et gibi Günaydın gibi. Bunlar sektöre damga vuran kurumlar. Biz de bu bünyeler içerisinde çalıştık. İnsanlar, kaliteli ve ekonomik bir yer arıyorsa Taylan Şef doğru adres. Bu işte en temel kural bence şefimizin kasap kültürü ve iyi bir kasap ahlakı almasıdır. Dünyanın en büyük sorunu iletişim. İletişim olduğunda ve iş bilirliği olduğunda iş yapmama söz konusu değil.


- Diğer Steakhouse'lardan sizi ayıran özellikleriniz nedir?
Bir kere genç işletmeciyim. 37 yaşındayım. Sektöre aşığım, sektörü çok seviyorum. Kasap kökenli biriyim. Eti bilen biriyim. Gecemizi gündüzümüze katarak restoranımızın her zaman başındayım. Sabah 6'da kalkıyorum, dükkanını benden önce açan yoktur. Etlerimi ben kendim hazırlıyorum. Ne kadar çok uğraş gösterirseniz o kadar çok başarı gösterirsiniz. Artık alternatif çok fazla. Böyle bir ortamda bizim daha çok koşmamız lazım. Daha üretken olmamız lazım. Biz müşterimizle birebir ilgileniyoruz. Müşteri geldiğinde önce menüye bakıyor, sonra bize diyor ki 'Ne tavsiye ediyorsunuz?' Biz de diyoruz ki 'Siz bize bırakın biz de gerekeni yapalım. Taylan Şef farkı olsun.'


Biraz da fiyat politikanızdan bahseder misiniz?
Aslında Steakhouse denince insanların aklına hep aynı şeyler geliyor. 'Kaç paraya çıkarız?' 'Acaba cüzdanı bırakır mıyız?'. Böyle bir şey söz konusu değil. Etleri iyi fiyatlara mal ediyoruz. Maliyetimizde de %50'ye yakın fiyat farkımız var. Bu farkı fiyatlarımıza da yansıtıyoruz. Müşterilerin dikkat ettiği şeyler; 1- Fiyat, 2- Güler yüz, 3- İletişim, 4- Şov. Bunlar olduktan sonra müşteri kendiliğinden geliyor.



Alıntı

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
nusr-et'e rakip oldu, taylan şef


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Facebook Google a rakip oldu Zen Facebook Haberleri 0 24 Şubat 2013 19:17
Erbil, Terim'e Rakip Oldu Rüzgar Haber Arşivi 0 11 Şubat 2012 06:50