IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2020, 15:42   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turgutlu Belediyesi'nde en düşük maaş 2 bin 580 TL oldu




Turgutlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın imzaladığı sözleşme ile Turgutlu Belediyesi'nde en düşük işçi maaşının 2 bin 580 TL olduğunu açıkladı.


Turgutlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ın başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 9 gündem ve ek bir madde görüşülerek karara bağlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın kadrolu işçilere yapılan bir sözleşmenin benzerinin taşeron işçiler içinde yapılıp yapılamayacağı sorusuna cevap verirken yeni bir sözleşme imzalandığı açıklayarak Turgutlu Belediyesi'nde en düşük işçi maaşının 2 bin 580 lira olacağını açıkladı.

"EN DÜŞÜK ÜCRET 2 BİN 580 LİRA"
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, AK Parti meclis üyesi Mürşit Gedizli'nin kadrolu işçiler için imzalanan sözleşmenin benzerinin Personel A.Ş.'de yer alan işçiler içinde imzalanıp imzalanmayacağının sorması üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz kanun hükmünde kararname ile taşeron işçilerimiz belediyelerde personel A.Ş.'ye geçti. Kadro diyorlar ama sözde kadro. Bizim 2 yıllık süreç için ne yapacağımızı KHK ile belirlemiş durumdalar. Bu sürede 6. ayda bitiyor. Ne kadar zam yapacağımız, hangi sosyal hakları verebileceğimiz KHK ile belirlenmiş. Onun dışına çıkamıyorsunuz. Biz o arkadaşlarımız içinde ciddi bir sözleşme yapmak istiyorduk ama KHK'nın dışına çıkamıyorsunuz. Ama biz o arkadaşlarımıza şu an için ekstra şunları yaptık bugün imzaladığımız sözleşme ile; biz de en düşük asgari ücret 2 bin 580 lira oldu. Bekar aile yardımı almayan bir işçinin aldığı en düşük ücret 2 bin 580 lira. Bugün itibariyle bunu alacak.

"EŞİNE ÇOCUĞUNA ŞİDDET UYGULARSA İŞ AKDİNİ FESHEDİYORUZ"
O sözleşmeye şöyle haklar koyduk; hac ibadetini yapmak isterse Türkiye'de bir ilk bu, kadrolu işçiler içinde yapmıştık, ücretli izin veriyoruz. Eşine, çocuğuna karşı şiddet uygularsa iş akdini feshediyoruz. Milli bayramlarda ikramiye veriyoruz. Çocuğu okula giden, her yıl eylül ayında olmak üzere eğitim yardımı yapıyoruz. Bunların toplamına baktığınız zaman çok ciddi haklar aldılar. Hayırlı uğurlu olsun.

"KİMSEYE HAKSIZLIK YAPMAYACAĞIM"
Biz emekten yana olan insanlarız. Bundan sonra da 6. ayda da inşallah daha farklı bir sözleşmeye imzalarız. Tabii ki bu belediyenin gücüyle alakalı. Belediyede 50'ye yakın farklı maaş alan var. İkisi de çavuşluk yapıyor mesela. Birisi 3 bin 500 lira alıyor diğeri 3 bin lira alıyor. Büro memuru olarak çalışıyor, bir tanesi asgari ücret alıyor bir tanesi 3 bin lira alıyor. Aynı işi yapıyorlar, aynı odada çalışıyorlar. Sendikayla anlaştım. Çalışanları 11 bölüme böldük. Çalışan arkadaşımız o 11 bölümden hangisine giriyorsa o bölümden maaşını alacak. Kimse 1 lira eksik kimse 1 lira fazla almayacak. Eşit işe eşit ücret ödeyeceğim. Kimseye haksızlık yapmayacağım."


Alıntı

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
turgutlu belediyesi'nde en düşük maaş 2 bin 580 tl oldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rus basını: Düşük maaş alan Ruslar gelir vergisi ödemesinden muaf kalabilir Chen Dünyadan Haberler 0 16 Nisan 2019 06:35
Şehit yakınları ve yaralananlar en düşük 3.203 lira maaş alacak Seth Haber Arşivi 0 29 Temmuz 2016 14:49
En düşük işsizlik maaşı 477 TL oldu Desmont Gazete Manşetleri 0 07 Ocak 2015 22:17
13 kez düşük yaptı 14.'de anne oldu! yoSun Haber Arşivi 0 08 Haziran 2011 11:17
Memurlardan 'düşük maaş' isyanı! Lucifer Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 14:47