IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2020, 16:32   #1
Çevrimdışı
Che
~ Gevezeyiz.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Reklam Kurulu, 25 yıl sonra ilk defa, koronavirüs fırsatçıları için toplanacak




Koronavirüs fırsatçılarına ilişkin yaptıkları denetim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 81 ilde fırsatçılara karşı denetimlerin başladığını ve Reklam Kurulu'nun 25 yıl sonra ilk defa koronavirüs fırsatçılığı sebebiyle toplantı gerçekleştireceğini açıkladı.

81 İLDE EŞ ZAMANLI DENETİM

Pekcan, virüs nedeniyle bazı ürünlerde yapılan fiyat artışları ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pekcan açıklamasında, "81 ilde eş zamanlı olarak hem fiyat artışları tespit edilen ürünlerle ilgili denetimlere başladık. Bu denetimlerde gördük ki gıda konusunda bütün raflar dolu herhangi bir eksik yok" dedi.

25 YIL SONRA İLK DEFA TOPLANACAK

Fırsatçıların ortaya çıkmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pekcan, "Bu cezalarla ilgili Reklam Kurulu, 25 Mart'ta, 1995 yılından bu yana ikinci defa olağanüstü toplanacak. Panik yapacak bir şey yok. Türkiye bu işi Salık Bakanlığımızın koordinasyonunda yönetiyor" ifadelerini kullandı.

Pekcan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"GIDA STOKLARINDA EKSİKLİK YOK"

"Gıda perakendecileri birliği de dün bir toplantı yaptılar, bir açıklamada bulundular. Herhangi bir ürünün stokunda herhangi bir eksikliğimiz yok, artı personel eksikliğimizi de yok diyerek bunu açıkça belirttiler. Biz bugün 81 ilde eş zamanlı olarak hem fiyat artışları tespit edilen maskelerle ilgili diğer sağlık malzemeleriyle, hem de gıdalarla ilgili denetimlere başladık. Aynı zamanda bu denetimlerde gördük ki gıda konusunda bu sabah itibariyle bütün raflar dolu ve gıda perakendecilerimizin de gıda fiyatları konusunda olağan dışı herhangi bir artış yok. Ben kendilerine topluma vermiş oldukları bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum.

"SON İKİ GÜNDE 5 BİN 170 ŞİKAYET GELDİ"
Biz bakanlık olarak maskelerle ilgili ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Geçen hafta 13 firmanın ürünü denetim altına alınmış 9'una ceza kesilmişti, ki bizim 10 katına kadar ceza kesme yetkimiz var. Haksız fiyat artışı mobil uygulamamıza yeterince şikayet gelmiyor, kendimiz resen başlattık demiştim. Son iki günde 5 bin 170 şikayet geldi. Hepsinin şikayetlerine tek tek geri dönüş yapacağız. Sağlık Bakanlığı ile koordine şekilde çalışıyoruz.

"PİYASADA MASKE BULUNAMAMASI OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM"

Bildiğiniz üzere maske ve bazı tıbbi teçhizatın ihracat izinlerini Sağlık Bakanlığı'nın ön iznine tabii tuttuk. Bizde 1 milyar 300 milyon üretim kapasitesi varken piyasada maske bulunamaması gerçekten olağanüstü bir durum. Dolayısıyla biz burada gereken yetkilerimizi kullanarak gerekirse haksız fiyat artışları doğrultusunda Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri doğrultusunda gereğini yapacağız.

"GEREKLİ İNCELEMELER YAPILIYOR, CEZALAR KESİLİYOR"

"Biz kendi yetki alanımız çerçevesinde gerekli tespitleri yapıyor, gerekli incelemeleri yapıyor idari cezaları kesiyoruz. Bundan böyle bu bilgileri savcılıkla da paylaşıyor olacağız. Firmalarımıza öncelikle iç piyasaya gerekli talep ölçüsünde gerekli malzemenin temin edilmesi konusunda bir kez daha sesleniyorum; biz firmalarımızın ihracatını her zaman destekledik destekliyoruz ama önceliğimiz kendi vatandaşımızın ihtiyacı.Piyasada m95 denilen maskeler bulunmakta. Ama diğer cerrahi maske dediğimiz maskeler bulunmamaktadır. Öncelikle iç piyasaya bu tedariği yapmaları konusunda kendilerine bir kez daha sesleniyorum. İç piyasayı doyursunlar ihracat konusunda onların önünde her zamanki gibi lokomotif olmaya devam edeceğiz. Daha fazla geciktirip ne iç piyasada bu tedirginliği yaratsınlar ne de kendileri uluslararası pazarlarda pazar kaybetsinler. Bir an önce bu sorunu birlikte çözmemiz lazım."


Kaynak: sondakika.com

__________________
char *adres = [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] for(int i = 0; *(adres + i); i++) { putchar(toupper(adres[i])); }
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Mart 2020, 19:16   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Reklam Kurulu, 25 yıl sonra ilk defa, koronavirüs fırsatçıları için toplanacak




Zahmet olacak

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 12 Mart 2020, 19:57   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Reklam Kurulu, 25 yıl sonra ilk defa, koronavirüs fırsatçıları için toplanacak




İnternette güya 45 liradan indirim olup 15 liraya düşmüş makarna satıyorlar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
ekonomi, gÜncel, koronavirüs, ruhsar pekcan, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyayı korkutan Koronavirüs salgını için Türkiye'den Koca Yusuf operasyonu! MorfiN Haber Arşivi 7 30 Ocak 2020 13:01
Reklam Kurulu'ndan IP TV'ler İle İlgili Önemli Kararlar BLueMooN İnternet Dünyasından Haberler 0 30 Kasım 2018 19:00
AYM, Ayasofya'nın ibadete açılması için toplanacak oMeN Serbest Kürsü 0 12 Eylül 2018 17:51
YÖK Genel Kurulu 15 Eylül'de toplanacak Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 19:37