IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ihaveanidea

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2020, 01:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İvermektin (Ivermectin) ilacı nedir? İvermectin corona virüse iyi gelir mi?




İvermektin ilacı nedir sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Birçok parazit istilanın tedavisinde kullanılan İvermektin ilacı baş biti, uyuz, nehir körlüğü gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bir ilaç olarak bilinmektedir. İlacın yaygın yan etkileri arasında kırmızı gözler, kuru cilt, yanık cilt gibi belirtiler yer alır. Peki İvermektin corona virüse iyi gelir mi?
İvermektin (Ivermectin) ilacı nedir İvermectin corona virüse iyi gelir mi?

İvermectin corona virüse iyi gelir mi sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Dış haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre corona virüs tedavisinde kullanabileceğini SARS ve Covid-19'a yol açan parazitlerin etkisiz hale getirebileceğini keşfettiler. İvermektin ilacının corona virüs tedavisinde kullanımı ise ilerleyen günlerde yapılacak olan çalışmaların ardından belli olacak.

İVERMECTİN NEDİR?

İvermektin birçok parazit istilasının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bu, baş biti, uyuz, nehir körlüğü (onkocerciasis), strongyloidiasis, trichuriasis, ascariasis ve lenfatik filaryazı içerir.


Dış istilalar için ağızdan alınabilir veya cilde uygulanabilir. Göz kullanımından kaçınılmalıdır.
Yaygın yan etkiler arasında kırmızı gözler, kuru cilt ve yanık cilt bulunur.Hamilelik sırasında kullanım için güvenli olup olmadığı belirsizdir, ancak emzirme sırasında kullanım için muhtemelen kabul edilebilir.
Avermectin ilaç ailesine aittir.

Parazitin hücre zarının geçirgenlikte artmasına neden olarak felç ve ölümle sonuçlanır. İvermektin 1975'te keşfedildi ve 1981'de tıbbi kullanıma girdi. Dünya Sağlık Örgütü'nün Temel İlaçlar Listesinde

Gelişmekte olan dünyada tabletler için toptan maliyet, bir tedavi süreci için yaklaşık 0.12 ABD dolarıdır.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, maliyetler 50 ABD dolarından az Diğer hayvanlarda diğer hastalıkların yanı sıra kalp kurdu önlemek ve tedavi etmek için kullanılır.

İVERMEKTİN CORONA VİRÜSE İYİ GELİR Mİ?

Newsweek’te yer alan habere göre, Avustralya, Melbourne’de Monash Üniversitesi araştırmacıları, antiparaziter ilaç İvermektin’in, COVID-19’a neden olan SARS-CoV-2 replikasyonunu etkisiz hale getirebileceğini keşfettiler .

Çalışmanın lideri Dr. Kylie Wagstaff yaptığı açıklamada, “Ivermectin çok yaygın olarak kullanılıyor ve güvenli bir ilaç olarak görülüyor. Şimdi insanlarda kullanabileceğiniz dozajın etkili olup olmayacağını anlamaya ihtiyacımız var, bu bir sonraki adım” dedi.

Dr. Wagstaff, “Tek bir dozun bile tüm viral RNA’yı 48 saatte ortadan kaldırabildiğini ve 24 saatte bile gerçekten önemli bir azalma olduğunu bulduk.” ifadelerini kullandı. Kesin surette hastalığı iyileştirdiği ise henüz netleşmedi, çalışmalar sürüyor.

__________________
.


kıskanır rengini baharda yeşiller..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
corona, ilac, tedavi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin'in COVID-2019 Corona Virüse İçin Wuhan'da Aldığı Önlem Nedir? Kalemzede Covid19 Arşiv 0 29 Mart 2020 15:24
Corona tehlikesi büyüyor ( Çin'deki SARS benzeri Corona virüsü nedir ve nasıl bulaşır?) Fragile Sağlık Haberleri 1 24 Ocak 2020 01:14
Aşkın ilacı nedir.? `She IF Soruyor 4 24 Aralık 2019 23:30
Tibet ilacı Nedir ? Funda Sağlık Köşesi 0 28 Nisan 2018 21:29
Corona Virüs Nedir PySSyCaT Covid19 Arşiv 0 24 Ekim 2014 19:35