IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Ali Erbaş: Namahrem eli minarelerimize değmiş oldu (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/870721-ali-erbas-namahrem-eli-minarelerimize-degmis-oldu.html)

Risque 23 Mayıs 2020 10:00

Ali Erbaş: Namahrem eli minarelerimize değmiş oldu
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına ilişkin, açıklamalarda bulunarak suçluların en kısa zamanda yakalanmasını istedi..Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, TRT1'de yayınlanan Sahur Bereketi programına katıldı.

Erbaş burada, İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılması konusuna da değindi.

Erbaş çok üzüntü verici bir hadise ve en önemli değerlerinden birinin ezan, minareler ve camiler olduğunu belirterek, İstiklal Marşı'nın, "Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli: Değmesin ma'bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dînin temeli. Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli." kıtasını hatırlattı.."
Namahrem elin sadece düşmanın, ülkenin dışındaki insanların elinin olmadığını belirten Erbaş, "İşte bir namahrem eli bizim minarelerimize değmiş oldu. Bu üzüntü verici. Merkezi ezan sistemimiz vardır çeşitli illerimizde. İstanbul'da pek yok yani ben burada her camiden hocalarımız kendi ezanlarını okurlar. Bir zamanlar bu sistem başlamış, bazen olumlu olmuş, bazen olumsuz olmuş. Ama şu anda bazı illerde bu devam ediyor. Kim tarafından yapıldığını bilemiyoruz. Şu anda istihbarat, emniyet, valilik, müftülüğümüz iş birliği ile araştırıyorlar. Nasıl yapıyorlarsa onu şu an ben bilemiyorum araştırıyoruz bir teknik sızıntı ile sabotaj yaparak minarelerdeki hoparlörlere müdahil oluyorlar ve oradan istedikleri gibi işte müziktir başka şeyler yayınlayabiliyorlar." diye konuştu..Kaynak:EnsonHaber


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net