IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2021, 12:50   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçişleri Bakanlığı'ndan kademeli normalleşme genelgesi




Son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi iş yerleri, hafta içi 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis, hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis yapabilecek.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İçişleri Bakanlığı, valiliklere 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri' konulu genelge gönderdi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve salgının seyrinde yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak.


SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI
Buna göre; hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek, vatandaşlar en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidebilecek.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT NASIL OLACAK?
Vatandaşların uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirler arası seyahatler için ayrıca seyahat izni alınması istenmeyecek, şehirler arası seyahat edileceğinin bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz edilmesi yeterli olacak. Bu durumdaki kişilerin şehirler arası toplu taşıma vasıtaları ile ikametleri arasındaki hareketlilikleri, kalkış-varış saatleriyle uyumlu olmak kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların özel araçlarıyla şehirler arası seyahate çıkmamaları esas, ancak belirtilen zorunlu hallerin varlığı durumunda vatandaşların, bu durumu belgelendirmek kaydıyla; Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla da seyahat edebilecek. Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

KAFE VE RESTORANLARLA İLGİLİ KARAR
Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi iş yerleri, hafta içi 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis, hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis yapabilecek.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
guncel haberler, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İçişleri Bakanlığı'ndan normalleşme genelgesi! 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar için yeni karar NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 16 Mayıs 2021 12:45
Son dakika! İçişleri Bakanlığı'ndan 'pazar yerleri' genelgesi NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 04 Mayıs 2021 20:52
İçişleri Bakanlığı'ndan yeni koronavirüs genelgesi NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 29 Nisan 2021 16:34
İçişleri Bakanlığı'ndan Ramazan ayı genelgesi NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 12 Nisan 2021 13:05
İçişleri Bakanlığı'ndan yılbaşı genelgesi NurSima Haber Arşivi 0 27 Aralık 2020 18:16