IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Temmuz 2021, 21:56   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Engelli genci kollarından bağlamışlardı! İnfial yaratan görüntüyle ilgili yeni gelişme




Pendik'te, otizmli çocukların bakım ve rehabilitasyonunun yapıldığı merkezde, yatılı olarak tedavi gören U.A.'nın (22) elleri arkadan bağlı olarak bahçede oturduğu görüntülerle ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 3 kurum çalışanı hakkında 'kötü muamele' suçlamasıyla bir yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Pendik'te bulunan İstanbul Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bahçesinde otizmli U.A.'nın elleri arkadan bağlı şekilde bankta oturduğu görüntülerle ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Şüpheliler hakkında düzenlenen iddianamede mağdur U.A.'nın kendisine veya başkasına zarar verebilme durumu olduğu, hakkında kriz anlarında ilgili genelge gereği sabit bir noktaya bağlanma şeklinde karar bulunduğu belirtildi. İddianamede bu karara rağmen, görüntülerin kaydedildiği tarihte mağdurun kriz anında olup olmadığının tespit edilemediği, böyle bir durum yaşandığına ilişkin ilgili bakıcılar tarafından idari amirlere bilgilendirme yapılmadığı, genelgede belirtilen usule aykırı olarak mağdurun şahsiyetine zarar verecek şekilde kurum bahçesinde yanında herhangi bir kimse olmaksızın bankta elleri arkadan bağlı şekilde sabitlendiği belirtildi. Kamera kayıtları ve bilirkişi raporu ile bu tespitlerin yapıldığı bildirilen iddianamede, bağlama sırasında mağdurun devam eden öfke krizi görüntülerinin tespit edilemediği ve çevresinde de herhangi bir görevlinin bulunmadığının da görüldüğü belirtildi.

MAKUL SÜREDE SONLANDIRILMALIYDI
Olayın 10-23 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştiği, bu tarihler arasında şüpheliler A.U., F.K., ve İ.A.'nın bakıcı olarak görevli oldukları belirtilen iddianamede, mağdurun şiddet anında tek kişi tarafından zapt edilmesinin zor olduğundan 3 görevlinin eylemi birlikte gerçekleştirdiği bildirildi. Sabit bir noktaya bağlama eylemi sonrasında bu durumun makul bir sürede sonlandırılması gerekirken kurum defterine böyle bir kayıt yapılmadığı belirtilen iddianamede, şüphelilerin hep birlikte usule aykırı olarak mağdura karşı belirtilen eylemi gerçekleştirerek üzerlerine atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığı bildirildi.

"BANKA SABİTLENMEDİ, KAZAK KOLLARINDAN BAĞLANDI"
Şüphelilerin iddianamede yer alan ifadelerinde, olayın üzerinden iki ay gibi bir zaman geçtiği için mağdur U.A.'nın kim tarafından sabitlendiğini hatırlamadıklarını söyledi. Mağdur U.A.'nın ağır engelli, kendisine ve çevresine zarar verme durumu olduğundan hakkında sabitleme kararının bulunduğunu anlatan şüpheliler, bu işlemin idarenin bilgisi dahilinde, kriz anlarında 15-20 dakika olmak üzere yapılabildiğini anlatan şüpheli kurum çalışanları, herhangi bir kusur, ihmal ve art niyetli davranışlarının olmadığını savundu. Kamera görüntülerini incelediklerinde mağdurun kazak uçlarından birbirine bağlanarak sabitlendiğini belirten şüpheliler, banka sabitleme durumunun söz konusu olmadığını ifade etti. Mağdurun kollarını banktan dışarı sarkıttığı için sanki oraya sabitlenmiş gibi gözüktüğünü belirten şüpheliler, haklarındaki suçlamayı kabul etmediklerini söyledi.

ANNE: OĞLUMUN KRİZ DÖNEMİNDE KISA SÜRELİ BAĞLANDIĞINI BİLİYORUM
Mağdur gencin annesi A.A. iddianamede yer alan beyanında, otizmli oğlunun kurumda yatılı olarak kaldığını, saldırgan davranışları olduğunu, kendisine ve başkasına zarar verdiğini belirterek, uygulanan rehabilite yöntemlerinin çoğundan haberdar olduğunu, rızası bulunduğunu söyledi. Oğluna kriz dönemlerinde kısa süreli sabitleme işlemi yapıldığını bildiğini anlatan anne A.A., bağlama işleminin rastgele bir eşyaya değil, sandalyeye kazak uçlarından bağlanmak şeklinde yapıldığını söyledi. Uygulamanın kısa sürdüğünü ve idarenin bilgisi dahilinde yapıldığını anlatan anne A.A., görüntülerde oğlunun sabitlenmesi işlemine ilişkin olarak şikayetinin olmadığını ancak, usule aykırı bir işlem yapılmış ise şikayetçi olduğunu bildirdi.

DHA

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Alt 18 Temmuz 2021, 08:06   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Engelli genci kollarından bağlamışlardı! İnfial yaratan görüntüyle ilgili yeni gelişme




Otizimli cocuklar, insanlar .. sizden daha merhametli ve akilli.
Bu yaptiklariniza bakarsak.. sizler derhal akil hastanesine yatmalisiniz.
Ve o annenin dedigine de tepki veriom.. cocugun bu senin ne demek kriz doneminde bagladilar, baglamak cozum mu
Daha cok travma yasatiyorsunuz yazik gunah.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Konu Feronia tarafından (18 Temmuz 2021 Saat 08:07 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
guncel haberler, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir depremiyle ilgili soruşturmada yeni gelişme! NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 28 Nisan 2021 21:26
12,5 yıl ceza almıştı! Kadir Şeker ile ilgili yeni gelişme NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 23 Şubat 2021 15:10
Eminönü'nde Balık ekmek tekneleri ile ilgili yeni gelişme oMeN Haber Arşivi 1 06 Kasım 2019 11:56
Kılıçdaroğlu’na saldırıyla ilgili yeni gelişme! Serbest bırakıldı… yaSmin Haber Arşivi 0 24 Nisan 2019 09:26
Sarıyer'deki cinayetle ilgili yeni gelişme Desmont Haber Arşivi 0 27 Ocak 2015 18:42