IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2022, 14:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tahıl krizinin aşıldığı müjdesini veren Erdoğan'dan "Putin'i nasıl ikna ettiniz?" sorusu yanıt: Önce Biden'a sonra size




Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında verdiği müjdeyle Rusya Devlet Başkanı Putin'in askıya aldığı tahıl anlaşmasının Türkiye'nin çabalarıyla aşıldığını kaydetti. Toplantı sonrasında basın mensuplarının "Putin'i nasıl ikna ettiniz?" sorusuna da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önce Biden'a sonra size anlatacağım" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında Rusya tarafından askıya alınan Tahıl Anlaşması'yla ilgili müjdeli haberi verdi. Dün Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmanın bugün 12.00'dan itibaren eskisi gibi devam edeceğini anlattı. Erdoğan, haberi bizzat Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun Bakan Akar'a aktardığını dile getirdi.

"PUTİN'İN ÖZEL BİR RİCASI OLDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in sevkiyatla ilgili özel bir ricası olduğunu da dile getirdi. Buna göre tahıl gemileri öncelikli olarak fakir Afrika ülkelerinin yolunu tutacak. İlk etapta Cibuti ve Sudan gibi ülkelere sevkiyat yapılması planlanıyor.
"NASIL İKNA ETTİNİZ?" DİYE SORDU

Grup toplantısı sonrasında yaşananlar da kısa sürede kamuoyuna yansıdı. Gazetecilerin toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Tahıl anlaşmasının devamı için Putin'i nasıl ikna ettiniz?" diye sorduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da soruya "Önce Biden'a sonra size anlatacağım" diye karşılık verdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilerleyen günlerde konuyla ilgili daha detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.
NELER YAŞANMIŞTI?

Rusya Savunma Bakanlığı, 29 Ekim'de Ukrayna'dan tahıl çıkışını sağlayan anlaşmanın askıya alınması çerçevesinde güvenlik nedeniyle tahıl koridoru boyunca gemilerin hareketini de durdurma kararı aldıklarını duyurmuştu. Rusya'nın kararının ardından devreye giren Türkiye adına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, görüşmelere başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun Akar'ı arayarak tahıl sevkiyatının yeniden devam edeceği bilgisini verdiğini belirtti.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




haberler.com

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Biden'dan Putin'in kararına misilleme! "Ağır bedel ödeyecekler" diyerek yaptırımlarını sıraladı CORDON BLEU Dünyadan Haberler 2 23 Şubat 2022 15:01
Beyaz Saray: "Biden ile Putin yarın telefon görüşmesi gerçekleştirecek" CORDON BLEU Dünyadan Haberler 0 29 Aralık 2021 20:59
Ukrayna Devlet Başkanı: "Biden'ın Putin ile görüşmesinin olumlu olduğunu düşünüyorum" CORDON BLEU Dünyadan Haberler 1 08 Aralık 2021 23:23
Doktorların çelişkili kararı! Karısını boğazından bıçaklayarak öldüren şahıs için önce "deli" sonra "akıllı" dediler Emre Güncel ve Son Dakika Haberler 0 04 Ağustos 2021 01:42
Biden'dan "Putin'le ne konuştunuz?" diye soran muhabire esprili yanıt aLya Güncel ve Son Dakika Haberler 0 27 Ocak 2021 10:37