IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güneydoğu Anadolu Bölgesi (https://www.ircforumlari.net/guneydogu-anadolu-bolgesi/)
-   -   Kilis / Polateli ilçesi (https://www.ircforumlari.net/guneydogu-anadolu-bolgesi/408457-kilis-polateli-ilcesi.html)

Ecrin 04 Eylül 2011 13:51

Kilis / Polateli ilçesi
 
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin güneybatı bölümünde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kilis İli’ne bağlı bir ilçe olan Polateli’nin kuzeyinde ve doğusunda Gaziantep[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güneyinde Kilis[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] batısında Musabeyli ilçesi bulunmaktadır. Hatay-Maraş oluğu ile Fırat ırmağı arasında uzanan Gaziantep Platosu’nun güneybatı kısmında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Türkiye-Suriye sınırında bulunan il toprakları Akdeniz ve Güneydoğu bölgeleri arasındaki geçiş kuşağı üzerindedir. İl merkezine 21 km. olan ilçenin yüzölçümü 238 km2 olup[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] toplam nüfusu 5.917’dir.

İlçenin iklimi genellikle Akdeniz iklimine yakındır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazları sıcak ve kurak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kışları ise ılıktır. Yağışlar genelde yağmur şeklindedir.

İlçenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yetiştirilen tarımsal ürünler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arpa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] buğday[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mercimek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fıstık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zeytin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzüm[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mısır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pamuk ve önemli miktarda biberdir. Hayvancılıkta büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır. İlçede sanayii kuruluşu bulunmamaktadır.

Ravanda Kalesiİlçede arkeolojik kazı ve yüzey araştırması yapılmadığından tarihi ile ilgili kesin bilgi bulunmamaktadır. Polatbey Köyü’ndeki Polatbey Höyüğü yörede MÖ.3000 yıllarında bir yerleşim olduğunu göstermektedir. Bundan sonraki dönemlere ait tarihi konusunda hiçbir belgeye rastlanmamıştır. Ancak Kilis yöresindeki diğer yerleşim alanları dikkate alınırsa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] burasının da 1040-1157 tarihleri arasında Büyük Selçukluların hakimiyeti altına girmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bazı Oğuz boyları buraya yerleştirilmiştir. Daha sonra sırasıyla İlhanlılar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dulkadiroğulları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mısır Memlukları yöreye egemen olmuştur. Yavuz Sultan Selim zamanında da Mercidabık Savaşı (1516) ile Osmanlıların egemenliğine girmiştir.

Daha önce bir köy niteliğinde olan Polateli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1935’te nahiye olmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1995’te Kilis’in il olması ile birlikte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kilis’e bağlı ilçe konumuna getirilmiştir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net