IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güneydoğu Anadolu Bölgesi (https://www.ircforumlari.net/guneydogu-anadolu-bolgesi/)
-   -   Adıyaman Sincik ilçesi (https://www.ircforumlari.net/guneydogu-anadolu-bolgesi/661029-adiyaman-sincik-ilcesi.html)

Vesaire 15 Aralık 2014 00:21

Adıyaman Sincik ilçesi
 
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, Adıyaman İline bağlı bir ilçe olan Sincik, doğu ve güneyde Kahta ilçesi, güneybatıda Merkez, batıda Çelikhan, kuzey ve kuzeydoğusunda da Malatya ili ile çevrilidir.

İlçe ticari ve ekonomik yönden güçlü değildir. tarıma elverişli arazisi yok denilecek kadar azdır. Ancak, arıcılık, yöresel el halıcılığı halkın geçim kaynaklarının başında gelmektedir.

Adıyaman'a 70 km. uzaklığındadır. Yüzölçümü 364 km2 olan ilçenin 2000 Yılı Genel Nüfus Sayım sonuçlarına göre; toplam nüfusu 21.828'dir.

Adıyaman'ın kuzeydoğusunda bulunan Sincik İlçesi, Kahta İlçesine bağlı bir köy iken 1990 yılında ilçe konumuna getirilmiştir.


Yeni kurulan Sicik ilçesinin eski tarihi ile ilgili herhangi bir kalıntı ile karşılaşılamamıştır. Bununla birlikte Sincik yolu üzerindeki Datgeli Köyü yakınlarında bulunan 1400 m. yüksekliğindeki bir tepe üzerinde kurulan Derik Kalesi'nin MÖ.70 yıllarında Romalılar tarafından yapıldığı, MS.3.yüzyıla kadar kullanıldığı sanılmaktadır.

Sincik yöresinde arkeolojik araştırma yapılmamakla beraber, kale çevresinde bulunan üç mabedin bir yangın sonunda ortadan kalktığı kaynaklardan öğrenilmektedir. Buna yakın bir yerde Kommegene döneminde inşa edilen Temenos kalıntıları bulunmaktadır. Ayrıca Şahkolu Köyü'nde bulunan tarihi köprünün çevresi günümüzde mesire yeri olarak kullanılmaktadır.

__________________


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net