IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

555Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 01 Nisan 2018, 20:04   #521
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tanem




ABD'nin New York kentinde bir dokuma fabrikası... Çok ağır çalışma koşulları, çok uzun iş günleri ve buna karşın çok düşük ücretler. Koşulların her geçen gün daha da dayanılmaz hale gelmesi, kadın işçilerin artık tahammül sınırını zorlamaya başladı. Greve çıkma kararı alan kadınlar, taleplerini de açıkladılar: “Daha iyi koşullarda çalışmak, 10 saatlik iş günü, eşit işe, eşit ücret...”
Takvimler 8 Mart 1857’yi gösteriyordu...



8 Mart 1857’de New York’ta tekstil işçisi kadınlar, 16 saatlik çalışma saatleri, düşük ücret ve insanlık dışı çalışma koşulları sebebiyle greve çıktı.

Bu grev, ABD’deki işçi mücadelesinin önemli eylemlerinden biri oldu. Kadınların ayaklanmasıyla büyük bir işçi dayanışması doğdu.




8 Mart tarihçelerinde, karşımıza çıkan pek çok kaynakta 1857 yılında meydana gelen bir yangında, greve çıkan kadınların fabrikaya kilitlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmesinden söz edilir.
ABD bu olayı saklı tutuğu beyan edilir.



Yukarıda ki okuduklarınız Alıntıdır.Şimdi sizlere aşağıda keydi düşüncelerimi açıklayacağım 👇 🤔.



8 MART 1857'de Çalışma haklarını arıyan bunun için grew yapan kadınlarımız.Yanarak Can verdi aslında bugün şenlik bayram güzellik mutluluk içeren birgün değildir.Bilakis acıyı,emeği direnişi,adaleti sorgulayan birgündür.Yüzün üzerinde hatta yüz küsür kkadınımız sırf 16 saatik çalışma saatini ve çalışıgının karşiligini almadiği için direniş göstermeleri sebebiyle feci şekilde yanarak can vermiştir.Bir kadın olarak bu olayı bu durum onları asla unutmuyacağım.Onlar ogün böyle bir grew etmeseydi şartlar belki aynı kalırdı.Hepsini saygı ve sevgiyle anıyorum. 👇 🤔 Kadınlar iyi ki varız..




__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açığı, affetmeyeceğim, aklımdasın, anne, artık, aypı, aşk, aŞka, áşık, bakma, bakmak, bakışalım, bana, bazen, bekledik, ben, benden, beni, bilirmisin, biliyormusun, bîr, biri, birşey, bizden, bırak, böyle, canım, dagılan, değilim, deli, demek, demişsin, depremler, diĞer, dokun, dünyamsın, düŞünme, eder, eğildiğim, erkek, eskisi, esmer, ey, gel, geldim, geldin, gelir, gelirim, gibi, gibiyim, giden, gider, gidiyorum, git, gitti, gittin, gül, gÜn, gÜnlÜk, günü, gördünmü, gözlerin, hadi, hani, hastayım, hatırla, hayal, hayat, hayatıma, herkes, hoş, icin, insan, insanlar, istiyorum, iŞte, kaderim, kadına, kadınlar, kalbim, kalbimde, kalbime, kalemi, kanıyor, kez, mutlumuyum, mümkün, nerdesin, ol, olacaktın, oldum, olmadı, olmadın, olmuyan, olurmu, parca, romanın, sadece, saklamam, sana, sen, seni, senin, sensizliğin, sensizlik, sesleniyorum, sevda, sevdamsın, sevdamın, sevdi, sevdiğini, sevdim, sevdinmi, sevgili, sevgililer, sevgilim, seviyorum, sevmek, sevmemeliydim, sevmeyin, seyredelim, sokaklarına, son, suskun, söyle, söyle sevgili, söylemesi, söylesene, tanem, tecavüz, topla, türkiye, ugultusu, umut, unutma, unuttun, uyuklar, uzaklaştın, uzakta, uzatma, vahşet, var, varsın, varya, vasiyet, vazgecmedim, veda, vefasiz, vurdular, yalnız, yanina, yanıyor, yar, yarın, yazı, yazıyorum, yaşadım, yaşında, Üç, yine, yoksun, üretin, yüreğim, yüreğime, yüreğimi, yüregim, yüregini, üzülüyorum, zamansız, zamanı, zavallısın, zerre, zor, öfkelenmiyorum, Ögrêñdïm, ölemeyeceksin, ölüm, ölürsem, ölüyorum, Ömrüm, öylesine, Özledim, Özlemek, özlerken, Şiddet, Şiir, Şimdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tanem Tanem IRC Künye 95 19 Mart 2022 22:47
Bir Tanem Liaaa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 17 Şubat 2012 01:06
Bİ...bi...bi..tanem.. Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 20:23
Kar Tanem Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Nisan 2010 18:55