IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Günün Ayeti (https://www.ircforumlari.net/gunun-ayeti/)
-   -   Günün Ayeti (https://www.ircforumlari.net/gunun-ayeti/321218-gunun-ayeti.html)

Ein 07 Kasım 2010 00:20

Cevap: Günün Ayeti
 
Şu kendilerine kitaptan okuma yazmadan bir nasib verilmiş olanları görmüyor musun! Onlar puta ve şeytana inanıyorlar. Ve ALLAH'ı tanımayanlara, Bunlar, müminlerden daha doğru yoldadır. diyorlar.

NISA/176/51


Ein 08 Kasım 2010 00:02

Cevap: Günün Ayeti
 
Andolsun size içinizden öyle bir peygamber geldi ki, gayet izzetli ve şereflidir. Sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir üstünüze titrer, müminlere gayet merhametli ve şefkatlidir.

TEVBE/129/128


Ein 09 Kasım 2010 01:59

Cevap: Günün Ayeti
 
Ey iman edenler! ALLAH'a itaat edin, Peygambere de itaat edin ve sizden olan emir sahibine de itaat edin. Eğer herhangi bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz; ALLAH'a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu ALLAH ve Resulüne arz edin. Bu, daha iyidir ve sonuç bakımından da daha güzeldir.


NISA/176/59


Dilara 09 Kasım 2010 06:57

Cevap: Günün Ayeti
 
“Anaya babaya akrabaya yetimlere yoksullara yakın komşuya uzak komşuya yakın arkadaşa yolcuya ellerinizin altında bulunanlara iyi davranın. Allah kendini beğenen ve böbürlenip duran kimseyi asla sevmez.”

* Nisâ sûresi (4) 36

Ein 10 Kasım 2010 00:05

Cevap: Günün Ayeti
 
Riba faiz yiyen kimseler, şeytan çarpan kimse nasıl kalkarsa ancak öyle kalkarlar. Bu ceza onlara, alışveriş de faiz gibidir demeleri yüzündendir. Oysa ALLAH, alışverişi helal, faizi de haram kılmıştır. Bundan böyle her kim, Rabbinden kendisine gelen bir öğüt üzerine faizciliğe son verirse, geçmişte olanlar kendisine ve hakkındaki hüküm de ALLAH'a kalmıştır. Her kim de yeniden faize dönerse işte onlar cehennem ehlidirler ve orada süresiz kalacaklardır.

BAKARA/286/275


Ein 11 Kasım 2010 00:03

Cevap: Günün Ayeti
 
ALLAH yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rab'leri katında rızıklanmaktadırlar.

ALIIMRAN/200/169


Ein 12 Kasım 2010 00:01

Cevap: Günün Ayeti
 
Rabbin göklerde ve yerde olan kimselerin hepsini en iyi bilendir. Andolsun ki biz, peygamberlerin kimini kimine üstün kıldık. Davud'a da Zebur'u verdik.
ISRA/111/55

Ein 13 Kasım 2010 00:42

Cevap: Günün Ayeti
 
Size bir iyilik dokunsa fenalarına gider, başınıza bir kötülük gelse onunla sevinirler. Eğer sabreder ve ALLAH'dan gereğince korkarsanız, onların hileleri size hiçbir zarar vermez; çünkü ALLAH onları kendi amelleriyle kuşatmıştır.
ALIIMRAN/200/120


Ein 28 Kasım 2010 00:12

Cevap: Günün Ayeti
 
Her nerede olursanız olun ölüm size yetişir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] son derece sağlam kaleler içinde de bulunsanız yine kurtulamazsınız. Onlara bir iyilik erişirse Bu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ALLAHtandır derler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir kötülüğe uğrarlarsa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin yüzündendir. derler. Ey Muhammed! De ki: Hepsi ALLAH'tandır. Bu topluma ne oluyor ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hiç söz anlamaya yanaşmıyorlar?



NISA/176/78

Ein 29 Kasım 2010 00:15

Cevap: Günün Ayeti
 
Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık küfürden hoşlanıyorlarsa, onları dost edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir.

TEVBE/129/23


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk