IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2019, 16:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akşam tüketilmesi zararlı 10 besin




Akşam tüketilmesi zararlı 10 besin!

Akşam saatlerinde tüketilen bazı besinler sindrim sorunları, uyku problermleri, kilo alma gibi birçok soruna yol açabilir. Peki gece tüketiminden kesinlikle kaçmamız gereken besinler neler?


Uzmanlar, yüksek kalorili, sağlıksız yiyeceklerin tüketilmesini önermediği gibi geç saatlerde yenilmesini ise hiç önermiyor.


Geç saatlerde tüketilen yiyecekler, sindrim sorunları, uyku problermleri, kilo alma gibi birçok olumsuz sonuçla bize geri dönebilir. Peki gece tüketiminden kesinlikle kaçınılması besinler nelerdir?


KAHVE: İçeriğindeki yoğun kafein nedeniyle gece tüketilen kahveler kalp ritmini artıracağı gibi, ekstra enerji verir ve gece uyku problemleri yaşamanıza neden olur. Bu durum sadece uykuyu değil ertesi günkü ruh halini de etkiler.


ÇİKOLATA: Gece yediğimiz çikolata yağ olarak vücutta depolanır. Özellikle bitter çikolatanın içerisindeki kafein kaliteli uyku geçirmeye engel olabilir. İçerdiği diğer uyaranlarla beraber kalp ritmini artırır. Bir parçayla yetinmek zor olduğu için fazla miktarda tüketilebilir bu sebeple özellikle gece çikolatadan uzak durulmalı.


HAMUR İŞLERİ: Gece demlenen çayın yanında tüketilen hamur işleri anlık mutluluk verebilir, oysaki kana hızlı karıştığı için daha çok yemek isteriz ve bu durumda da daha çok yağ tüketmiş, daha yüksek kalori almış oluruz. Özellikle gece yenen hamur işleri midede yanma yaratabilir ve bu da uyku problemlerini ortaya çıkarabilir.


CİPSLER: Cipslerde yağ içeriği yüksektir, yağlı yiyecekler gece boyu kişiyi rahatsız eder. Alınan aşırı kaloriler bel ve çevresinde yağlanmaya sebep olur ve kalbi tetikler. Bu tür yağlı yiyecekleri özellikle geceleri tüketmemek gerekir.


YAĞDA PATLAMIŞ MISIR: Patlamış mısırda yağ içeriği yüksektir, yağda kavrulmasına ek olarak mısır yağ içeriği yüksek bir besin olduğu için yağlanmaya yol açar. Patlamış mısırlara bol miktarda tuz atıldığı için vücutta ödem ve şişliklerin oluşmasına neden olabilir.


ABUR CUBUR: İşlenmiş hazır gıdalardan sadece gece değil her zaman kaçınmalıyız. Bu tür gıdalar aşırı miktarda monosodyum glutamat içerdiği için çeşitli uyku problemlerine yol açar. Ekstra kalori nedeniyle de kilo almaya neden olur.


HAMBURGER VE PİZZALAR: Arkadaş toplantıları, gece geç saatlere kadar çalışma gibi durumlarda karnımız acıkabilir. Bu durumu pratik şekilde çözmek için ise hamburger veya pizza sipariş edilir. Oysaki gece yatmadan önce tüketeceğiniz pizza ve hamburger gibi besinler yüksek kaloriye sahip oldukları için vücutta yağ olarak depolanacaktır. Midedeki doğal asitlerin üretimini artırarak mideyi yakar ve gece boyu huzursuz bir uyku uyumanız neden olur.


ŞERBETLİ TATLILAR: Tüketilen yoğun şekerli şerbet aşırı kalori alımına ve kan şekerinin düzensiz yükselmesine sebep olur. Gece tüketilen şerbetli tatlıların telafisi daha zordur. Kilo olarak dönüşümü ise kaçınılmazdır.


MAKARNA: Makarna, akşamın pratik yemeği olarak hazırlanan yemeklerinden biridir. Yoğun karbonhidrat barındırdığı için kilo artışını hızlandıran bir besindir.


ALKOL: Alkol tüketimi metabolizmayı yavaşlatmasından ziyade karaciğeri yoran bir içecektir. Kilo almayı hızlandırdığı gibi karaciğer yağlanmasını da tetikler.

Hbrtrk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akşam, besin, zarar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demir eksikliğinin belirtileri ve tüketilmesi gereken besinler Sanem Sağlık Köşesi 0 06 Mart 2018 01:46
Bir arada tüketilmesi gereken besinler Ebru Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 11 Nisan 2016 21:32
Besin Zinciri Ve Besin Ağı Nedir - Besin Zinciri Ve Besin Ağı PySSyCaT Vitaminler 0 25 Ocak 2015 14:47
Kış aylarında tüketilmesi faydalı besinler Zen Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2014 15:33
En az zararlı ve en çok zararlı 20 cep telefonu Slipknot Cep Telefonlar 0 04 Nisan 2010 14:22