IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2019, 13:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Genel HelpServ Eğitim Dökümanları




+Konu:Helpserv Kullanımı

HelpServ, sunucuda kullanılan servisler (NickServ, ChanServ, MemoServ, OperServ, StatServ) hakkında bilgi almak için kullanılan servisin ismidir.

/Servisismi Help: İsmi geçen servis ile ilgili genel bilgi almak için kullanılır.

Kullanım1: /nickserv help veya /services help => Nickserv servisi hakkında genel bilgi almak için kullanılır.

Kullanım2: /chanserv help => Chanserv servisi hakkında genel bilgi almak için kullanılır.

Kullanım3: /memoserv help => Memoserv servisi hakkında genel bilgi almak için kullanılır.

Kullanım4: /operserv help => Operserv servisi hakkında genel bilgi almak için kullanılır. Sadece sunucu yöneticileri kullanabilir.

Kullanım5: /statserv help => Statserv servisi hakkında genel bilgi almak için kullanılır. Sadece sunucu yöneticileri kullanabilir.

/Servisismi Help Commands: İsmi geçen servis ile ilgili kullanılabilecek komut listesini görmek için kullanılır.

Kullanım1: /nickserv help commands veya /services help commands => Nickserv servisi ile ilgili kullanılabilecek komut listesini görmek için kullanılır.

Kullanım2: /chanserv help commands => Chanserv servisi ile ilgili kullanılabilecek komut listesini görmek için kullanılır.

Kullanım3: /memoserv help commands => Memoserv servisi ile ilgili kullanılabilecek komut listesini görmek için kullanılır.

Kullanım4: /operserv help commands => Operserv servisi ile ilgili kullanılabilecek komut listesini görmek için kullanılır. Sadece sunucu yöneticileri kullanabilir.

Kullanım5: /statserv help commands => Statserv servisi ile ilgili kullanılabilecek komut listesini görmek için kullanılır. Sadece sunucu yöneticileri kullanabilir.

/Servisismi Help Komutismi: İsmi geçen servis ile ilgili kullanılabilecek komut listesinde ki (/servisismi help commands), komutlar hakkında bilgi almak için kullanılır.

Örnek: /nickserv help register veya /services help register => Nickserv servisi ile ilgili kullanılabilecek komut listesinde ki (/nickserv help commands), register komutu hakkında bilgi almak için kullanılır.

Örnek: /chanserv help set => Chanserv servisi ile ilgili kullanılabilecek komut listesinde ki (/chanserv help commands), set komutu hakkında bilgi almak için kullanılır.

Örnek: /memoserv help read => Memoserv servisi ile ilgili kullanılabilecek komut listesinde ki (/memoserv help commands), read komutu hakkında bilgi almak için kullanılır.

Örnek: /operserv help global => Operserv servisi ile ilgili kullanılabilecek komut listesinde ki (/operserv help commands), global komutu hakkında bilgi almak için kullanılır.

Örnek: /statserv help servers => Statserv servisi ile ilgili kullanılabilecek komut listesinde ki (/statserv help commands), servers komutu hakkında bilgi almak için kullanılır.

/Servisismi Help Komutismi Altkomutismi: İsmi geçen servis ile ilgili kullanılabilecek bazı komutların alt komutları mevcuttur. İşte bu alt komutlar hakkında bilgi almak için kullanılır.

Örnek: /nickserv help set password veya /services help set password => Nickserv servisi ile ilgili set komutunun, alt komutu olan password komutu ile ilgili bilgi almak için kullanılır.

Örnek: /chanserv help set founder => Chanserv servisi ile ilgili set komutunun, alt komutu olan founder komutu ile ilgili bilgi almak için kullanılır.

Örnek: /memoserv help set limit => Memoserv servisi ile ilgili set komutunun, alt komutu olan limit komutu ile ilgili bilgi almak için kullanılır.

Notlar

* /chanserv help levels desc => Chanserv Levels fonksiyonları hakkında bilgi almak için kullanılır.

* /chanserv help access levels => Chanserv Levels default ayarlarına göre; Akick, autoop, autohalfop, autovoice, autoprotect, kanala girişi engelleyen ve kanalda operatör olmayı engelleyen leveller hakkında bilgi almak için kullanılır.

Helpserv hakkında servislerden yardım almak için /helpserv help komutu kullanılır.

+ Helpserv Kullanımı konusu eğitimi sona ermiştir.

__________________
‘Türkiye; Atatürk’ü Allah’a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk’e…” D.DUMOULIN


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
#helpserv


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genel NickServ Dökümanları SafraN Dersler ve Dökümanlar 2 19 Nisan 2019 13:49
Genel MemoServ Dökümanları SafraN Dersler ve Dökümanlar 0 07 Ağustos 2018 20:59
Genel /list dökümanları SafraN Dersler ve Dökümanlar 0 07 Ağustos 2018 20:50
Genel WildCard Dökümanları SafraN Dersler ve Dökümanlar 1 07 Ağustos 2018 20:41
Kelebek.org #Eğitim / HelpServ Eğitim logları Gurkan Eğitim Dünyası 3 02 Şubat 2015 21:49