IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2019, 13:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MEB'den matematik öğretmenlerine ‘bilim’ seminerleri




MEB ile Konya Bilim Merkezi işbirliğiyle Türkiye genelindeki fen lisesi matematik zümre başkanı öğretmenler için bilim ve teknolojideki yenilikler konusunda eğitim seminerleri başlatıldı. Öğretmenler, seminerlerde, insansı robotlu bilim gösterilerine ve STEM eğitimi için atölye çalışmalarına da katılacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Konya Bilim Merkezi işbirliğiyle Türkiye genelindeki fen lisesi matematik zümre başkanı öğretmenler için bilim ve teknolojideki yenilikler konusunda eğitim seminerleri düzenleniyor. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi arasında imzalanan eğitimde işbirliği protokolü kapsamında, fen liselerinde görev yapan matematik zümre başkanı öğretmenlere yönelik bazı uygulamalı eğitimler planlandı.

Konya Bilim Merkezinde 2 Nisan’da başlayan eğitimlerde, öğretmenlerle, bilimsel projeler, matematikteki yeni uygulamalar ile bilim ve teknolojideki son veriler paylaşılacak. Öğretmenler ayrıca uygulamalı eğitimlerin yapılacağı atölye çalışmalarına katılacak. Çalışmalarda, bilimsel düşünce ve teorilerin gelişimiyle ile matematiksel düşünce biçiminin ortaya çıkışı hakkında söyleşiler düzenlenecek. Öğretmenler ayrıca Konya Bilim Merkezi'ndeki sergi galerilerine yönelik bilgiler alacak. Bilimdeki yeni teknolojilerin kullanım alanlarıyla ilgili de bilgilendirilecek öğretmenler, insansı robotlu bilim gösterilerine katılacak.

Micro:bit atölye çalışmalarına katılacaklar
Matematik zümre başkanı öğretmenlere, İngiltere'de ortaokul öğrencilerine dağıtılan micro:bit mikro bilgisayar sistemleriyle ilgili bilgi verilecek. Bu kapsamda, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitimi için kullanılan önemli araçlardan biri olacak atölye çalışmasında, micro:bit üzerinde bulunan elektronik donanımlar tanıtılacak, örnek uygulamalar yapılacak. Ayrıca bunun matematik alanında kullanım yöntemleri aktarılacak.

Kare tekerlekli araba tasarlayacaklar
Eğitimlerde, algoritma ve algoritmik düşünce tarzının işlem basamakları kullanılarak eğitsel oyun çalışmaları düzenlenecek. Merkezde öğretmenlere yönelik ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında atık malzemelerin geri dönüşümü üzerine atölye çalışmaları da planlandı. ‘Arabamı Tasarlıyorum’ isimli atölyede öğretmenler, atık malzemelerle dairesel bir yolda giden kare tekerlekli arabalar tasarlayacak.

Öğrencilerin bilimsel faaliyetlere katılımının artırılması amaçlanıyor
MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi arasında imzalanan protokolle, fen liselerinde görev yapan zümre başkanlarına yönelik eğitimlere 2017'de başlandı. Bu kapsamda geçen yıl kimya zümre başkanlarına yönelik eğitimler düzenlendi. Bakanlık, bu eğitimlerle fen liselerinde görev yapan öğretmenlerin güncel bilimsel gelişmeleri takip etmesini ve öğrencilerin bilimsel faaliyetlere katılımını artırmayı hedefliyor.
Hurriyet

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
egitim, egitim haberleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okul öncesi öğretmenlerine bir sınav daha! Dream Eğitim Haberleri 0 22 Ocak 2016 15:52
En Çok Kadro Sınıf Öğretmenlerine Rhytia Haber Arşivi 0 29 Ocak 2014 19:26
Felsefe seminerleri tanıtım toplantısı Sır Felsefe 0 06 Şubat 2011 10:01
Beden öğretmenlerine çift maaş Lucifer YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 12 Mart 2010 15:05