IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güvenlik Açıkları (https://www.ircforumlari.net/guvenlik-aciklari/)
-   -   Firefox, Chrome ve Safari'de kritik açıklar (https://www.ircforumlari.net/guvenlik-aciklari/264881-firefox-chrome-ve-safaride-kritik-aciklar.html)

She 29 Eylül 2009 04:04

Firefox, Chrome ve Safari'de kritik açıklar
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
SSL sertifikalarına dikkat!

İnternet tarayıcının güncelliğinden emin olmalısınız, çünkü geçtiğimi günlerde ve aylarda oldukça tehlikeli güvenlik açıkları ortaya çıkartıldı. Bunlar acil yamalar ve güncellemeler ile giderildi. Ancak bununla birlikte kullanıcılar eski sürümleri kullanmaya devam ediyor. Bu konuda bilinçli olmak gerçekten çok önemli.

Yakın zamanda Firefox, Chrome ve Safari gibi internet tarayıcıların yeni sürümleri çıktı. Güvenlik açısından tercih ettiğiniz internet tarayıcının en güncel sürümünü kullanın.

Firefox'un 3.X sürümünde SSL sertifikalarının kullanımındaki bir açık şifreli bağlantının deşifre edilebilmesini sağlıyor. Yani bankacılık bilgilerinizi çaldırmanız mümkün, ama yakın zamanda güncelleme yaptıysanız sorun kalmıyor. Yeni 3.5 sürümünde bir JavaScript hatası saldırganların sisteminize zararlı yazılım kurmasına izin veriyordu. Bu da yeni Firefox sürümüyle halledildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Safari'de resimlere dikkat!


Resimler bozuk görünüyorsa bu Safari'de saldırıya uğrayabileceğiniz anlamına geliyor. Windows ya da Mac fark etmiyor, en son sürümü indirip kurmalısınız. CoreGraphics ve ImageIO'da yer alan sorunlar sadece Windows'u etkilese de Webkit'in çekirdeğinde yer alan sorunlar Mac'leri de etkiliyor. En iyi siteler sayfasında zararlı siteler yer alabiliyor.

Google Chrome
Google Chrome otomatik olarak güncellendi ve yüksek risk oluşturan sorunlar giderildi. Saldırganlar zararlı XML ve JavaScripteski ve güvensiz algoritmalara karşı önlem alıyor.



Chip Online



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net