IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güvenlik Açıkları (https://www.ircforumlari.net/guvenlik-aciklari/)
-   -   Facebook'un patronunu vurdu! (https://www.ircforumlari.net/guvenlik-aciklari/331829-facebookun-patronunu-vurdu.html)

Slipknot 28 Nisan 2010 20:30

Facebook'un patronunu vurdu!
 
Facebook'un patronu Zuckerberg, Facebook'taki açığın kurbanı oldu. Yine...

Facebook 400 milyonu aşkın üyesiyle hem en popüler internet sitelerinden biri, hem de bu milyonlarca kullanıcıya ait özel bilgileri saklayan bir sistem. Fakat bir Google mühendisi olan Ka-Ping Yee, Facebook'un yeni Graph API'sini incelerken çok ilginç bir şey keşfetti. Graph API, Facebook kullanıcılarının katılmayı düşündükleri etkinlikleri herkesin görmesine olanak verecek bir güvenlik açığına sahip.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yee, bunu göstermek için Facebook 'un patronu Mark Zuckerberg'in katılmayı planladığı etkinlikleri kendi bilgisayarında görüntüledi ve bir ekran görüntüsünü alarak paylaştı. Normal şartlarda katılacağınız toplantılarla ilgili bu kadar detaylı bilgiye Facebook'taki arkadaşlarınız bile erişemiyorlar. Zuckerberg, daha önce de fotoğraflarının herkese açılmasıyla zor durumda kalmıştı.
Yee, bu bilgilere ulaşan art niyetli kişilerin istedikleri herkesin günlük programlarının yanı sıra, kişilerin ve arkadaşlarının ev adreslerini elde edebileceğini söylüyor.

Eğer Facebook'un bu güvenlik açığı ile ne gibi bilgiler edinebileceğini görmek istiyorsanız [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ziyaret edebilirsiniz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net