IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2010, 14:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Indirdiğiniz dosya virüs mü,değil mi?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bilgisayarlarımızı internetteki tehlikelerden koruyan anti-virüs yazılımları çok önemli bir role sahip.

Bu yazılımlar olmasa, internet sitelerinden, indirdiğimiz uygulamalardan hatta medya dosyalarından bile bulaşan zararlı yazılımlar büyük zarara sebep olabilir.

Kredi kartı bilgilerinin çalınması gibi çok ciddi mali kayıp doğurabilecek durumlar, verilerin silinmesi gibi emek kaybına yol açabilecek tehlikeler güvenlik önlemleri ile önlenir.

Bununla birlikte bu anti-virüs yazılımları da yanılabilir. Zaman zaman temiz dosyaları virüs zannedebilir. Peki gerçeği nasıl anlarız?

Daha önce paylaştığımız bazı yazılımlarda da çeşitli kullanıcılardan, anti-virüs yazılımlarının uyarı verdiğine dair yorumlar aldık.

Paylaştığımız yazılımlar hem taranıyor, hem de güvenilir kaynaklardan sağlanıyor. Yapımcıları tanınıyor; yine de bir kez insan şüpheye düştü mü, bunu netliğe kavuşturmanın yollarını arıyor.

AV'lerin yanılmasının farklı sebepleri var. Örneğin klavye tuşlarını angılayan Windows hizmetlerini kullanan, tanınmayan bir yazılım direkt keylogger trojan olarak algılanıyor. Oysa bu yazılım, klavye tuşlarına istendiği gibi kısayol ve script atanmasını sağlayan son derece kullanışlı ve güvenli bir uygulama olabiliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Daha önce McAfee'nin de başına geldi, zaman zaman farklı AV'lerin başına da geldi. AV, Windows'un kendi uygulamalarını yanlış alarm ile kilitledi.

Kod parçalarının ve ortak yönlerin heuristic denilen tarama türünde karıştırılması gayet doğal. Böyle durumlarda pek çok farklı anti-virüs yazılımının ne dediğine bir bakmak gerekiyor.

Peki indirilen dosya alarm verdiyse nasıl kontrol edilir? Çok basit, false positive kontrolü yani yanlış alarm tespiti için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den yararlanılır.

Bu hizmet devamlı çalışan ve tarayan bir AV'nin verdiği güvenliği sağlamaz. Ancak 40 farklı anti-virüsün bu dosya hakkında ne düşündüğünü size söyler.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aracı sayesinde herhangi bir dosyayı anında taramak mümkündür. Bu araç dosya büyük olsa bile , dosyanın kendisini yollamadan önce hash'ini yani tekil kimliğini alır ve yollar. Böylece sizden önce sunulan imzayı tanır ve sonucu söyler.

Bazen 40 AV'den sadece biri zararlı olarak görür. Bu da yanlış alarm ihtimalini kuvvetlendirir. Çoğunlukla iyi bir kontrol aracı olsa da her zaman için tek bir AV'nin ilk tespit etmiş ve doğru tespit etmiş olması olasılığı da vardır.

İyice emin olmak için yazılımın geliştiricisine de e-posta atabilirsiniz. Yazılım ismini aratmak, sitesinde de bağlantı e-posta adresini bulmak pek sorun değildir. Geliştirici hızla cevap veriyorsa güvenilirdir. Elbette şüphelerin geçmesi için AV'nin bunu düzeltmesini de bekleyebilirsiniz; yazılımın sahibi AV'ye şikayette bulunacaktır ve bu durum düzeltilecektir.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu

Konu Slipknot tarafından (22 Nisan 2011 Saat 21:34 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asdsad, mi,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
hedef dosyanın path (yolu) dosya adı ve dosya uzantısını bulmak hAte PHP 0 11 Kasım 2014 05:06
Bayram değil, seyran değil Kral bizi niye öpsün? Lilith IF Ekstra 2 27 Mart 2013 00:09
IF | Virüs\Anti-virüs dialogları. -) SuNSeT Komedi ve Mizah 0 24 Kasım 2008 12:27
/dtara sürücü dosya(Dosya arama) L4roXyL mIRC Scripting Hazır Kodlar 2 21 Eylül 2007 15:44