IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2008, 18:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Önemli Siber Savaşların Hack Raporları




Önemli Siber Savaşların Hack Raporları

İnternette kısa bir araştırma yapınca, karşımıza ilginç bir hack raporu çıkıyor. Bu raporun ayrıntılarına geçmeden önce, gerçekleşen hack işlemlerini gruplandıracak olursak,

a) İnternette ün salmak amacıyla büyük sitelere yapılan hack işlemleri

b) Hackerların kendi aralarındaki çekişmeler sebebiyle, birbirlerine ait sitelere yapılan hack işlemleri

c) Sıcak savaş, soğuk savaş derken, bir de karşımıza çıkan sanal savaşın sonucu olarak Türk hackerların yabancı sitelere, yabancı hackerların ise Türk sitelerine yaptığı hack işlemleri

Bu grupların dışında, sağ-sol, milliyetçi-muhafazakar çatışmalarına örnek olabilecek hack faaliyetlerini ve PKK’ya yönelik hack faaliyetlerini de unutmamak gerekiyor. Kısaca bu şekilde giriş yaptıktan sonra, araştırmamız sonucu tespit haberlerde yer alan hack haberlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

Amerikan Siteleri
Amerika’nin Türk Askerlerine ve Türk Milletinin Onurunu Ayaklar Altina Almasini Protesto için 1500 tane Amerikan Sitesini Hackledi. (Siber savaş)

ABD Hava Kuvvetleri
Amerikan Hava Kuvvetleri’nin 70.000 subayının kişisel bilgilerinin kayıtlı olduğu veri tabanına online bir sızma olduğu bildiriliyor. Amerikan ordusu cuma günü 33.000 subayın doğum tarihleri ve sosyal güvenlik numarası dahil, kişisel bilgilerinin çalındığını doğruladı. (Siber savaş)

Rus Siteleri
Hackelenen sitelere, Ne Mutlu Türküm Diyene… Bir Türk Dünyaya Bedeldir… M. Kemal ATATÜRK yazılmış. (Siber savaş)

1200 Brezilya sitesi
Türk resmi sitelerine saldırılar gerçekleştiren ve bir türlü bundan vazgeçmeyen Brezilyalı hackerlara Cyber Warrior sonunda beklenen karşılığı verdi. (Siber savaş)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
TSK Kuvvetlere bağlı Jandarma Kuvvetlerinin resmi sitesi hackerlar tarafından ele geçirildi. Öğle saatlerinde gerçekleşen ve en az yarım saat sürdüğü gözlemlenen eylemin ardından saat 12:30 site tekrar eski haline döndü. Bu andan itibaren sitenin kontrolünün tekrar Jandarma Genel Komutanlığı’na geçtiği gözlemlenirken konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Yönlendirilen adreste yer alan site ise Belçika’nın Liege kenti yakınlarında tekno partilerin düzenlendiği bir kulübün tanıtım sitesi. S(Siber savaş)

Basbakanlik.gov.tr
Satanist İmam and Eagle’ notuyla hacklendi. Hackerlar, sitenin açılışında gelen sayfayı değiştirerek, yerine, ’Bu işler zordur özveri ister, hatta özveriden fazlasını ruhunu ister. Eğer hiç uyumadan ya da günse 2 saat ile yaşayabiliyorsan’ yazısı kondu. Site, daha sonra normale döndürüldü. (Siber savaş)

kultur.gov.tr
Bugün alınan bilgiye göre İsrailli korsanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait siteyi sabah saatlerinde hacklediler. E – Devlet projelerinin günümüzde öne çıktığı bir dönemde Ülkeninin tanıtımı ve ekonomideki dinamiği olan turizm ile ilgili Bakanlık sitesinin özellikle İsrailli bir grup tarafından hack edilmiş olması ulusal bilgi güvenliğimiz için tehlikeli bir sinyal olmaktadır. (Siber savaş)

Diyanet.gov.tr
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internetteki resmi sitesi, Brezilya kaynaklı Satanic Souls (Satanist Ruhlar) adlı grup tarafından hack’lendi.
Diyanet tarafından kurulan ‘[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine girenler, kurum bilgileri yerine, ünlü çizgi film X-Man’deki elinde oyun kartları bulunan ve bu kartları düşmanına atarak yenen ‘Gambit’ karakterinin resmi ile ve İngilizce, Portekizce küfürlerle karşılaştı.
Sitede Portekizce ’Bu site iyi korunamıyor. Önemli problemleri var. Güvenlik açığınız var’ ibareleri yer aldı. Sitede Portekizce ve İngilizce olarak küfür ve sloganlar yer aldı. Satanizmi anlatan bilgiler ve e-mail adresleriyle satanist üye avına da çıkıldı. İsteyenlerin e-mail göndererek, satanist gruba katılabileceği yazıldı. (Siber savaş)

Dhkp-c.com Dhkp-c.net }Dpkp-c.org Dhkpc.com Dhpkpc.net Dhpkpc.org
Türk hacker’lar sanal DHKP-C’yi çökertti. Ölüm oruçlarını organize eden yasadışı örgütler arasında yer alan DHKP-C’ye karşı cezaevlerinde düzenlenen ’Hayata Dönüş’ operasyonundan sonra ’Sanal DHKP-C’ de çökertildi. DHKP-C’nin değişik adreslerden uklaşılan internet sitesi, kendilerini ’Turkish Security Team’ olarak adlandırılan hackerlar tarafından çökertildi. Siteyi çökerten Digital Angels Team adlı internet kuruluşu, DHKP-C’nin sayfasının ortasına, dalgalanan bir Türk bayrağı yerleştirdi. Sayfada ayrıca, DHKP-C.COM, DHKP-C.NET. DHKP-C.ORG, DHKPC.COM, DHKPC.NET ve DHKPC.ORG sayfalarına tüm şehitler ve yüce Türk Milleti adına el konulmuştur’ yazısı yer aldı. (Siber savaş)

İngiltere’de terör propagandası yapan siteler
Hackerler teröristlere karşı
Teröre karşı savaş İnternette de devam ediyor. İngiliz istihbarat servisi MI5 ve milliyetçi hackerlar, terör sitelerini ’susturmaya’ çalışıyor.
Londra’ya yönelik terör saldırılarının ardından İngiltere’de saldırganlara yönelik operasyonlar devam ederken, sanal dünya da bu savaşın bir cephesi haline geldi. İngiltere’deki milliyetçi hackerlar(internet korsanları) terör propagandası yapan sitelere saldırmaya başladı. MI5’ta terör sitelerini ’susturmaya’ çalışıyor. (Siber savaş)

Bjk.com.tr
Siyah-Beyazlı takımın resmi internet sitesi ’Dreamcatcher’ ismini kullanan bir ’hacker’ tarafından ’hacklendi.’ Siteye girildiğinde Beşiktaş’ın yerine Fenerbahçe’nin sitesi açıldı
Derbi ateşi. FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ maçı için geriye sayım başlarken, taraftarlar arasında şimdiden gerginlik başgösterdi. Fenerbahçeli olan ve kendisine ’Dreamcatcher’ adını veren bir hacker, Beşiktaş’ı hackledi. (Siber mücadele)

Nurettinveren.org
STV, Zaman ilişkisiyle ilgili bilgilere yer veren site hacklendi. (Site sahibinden rahatsız olunması.)

Kyk.gov.tr
Bir grup bilgisayar korsanı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun web sitesine saldırarak siteyi *****grafik fotoğraf ve yazılarla doldurdu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde yer alan sayfaya korsanlar ’Kredi ve Yurtlar Kurumu Lolitaları Sunar’ başlığı altında birçok *****grafik fotoğraf ve link yerleştirdi. Sayfanın altına künye de bırakan korsanlar, künyede; ’Copyright ?2000 sizzle, Oruc, tr00per, efes. All rights reserved. Hosting by Oruc. Design by sizzle. Security issues by efes. Active participation baboon. Special thanks meltem’ ifadelerine yer verdi. (Dalga geçme amaçlı/İntikam duygusu)

Basbakanlik.gov.tr
Başbakanlığın web sitesi , memurlara yapılması düşünülen %10’luk zammı protesto amacıyla hack edildi. Var olan sayfaların yerine şu sayfayı yerleştirdiler:
Bu web sayfası Roberto Smix ve çırağı Extraxher tarafından imha edilmiş ve bütün bilgileri alınmıştır. Adı geçen kişiler tamamıyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, %10’luk sadakayı protesto amacıyla olayı gerçekleştirmişlerdir. Şahıslar da zaten memur evlatlarıdır. Durum geçicidir ve elimizdeki bilgileri isteyen herkese vermeye hazırız. Posta adresimizi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
’dur. Gerek bize katılmak isteyen yeni korsanlara, gerekse de iletişim sağlamak isteyenlere duyurulur. Son olarak Cem Yılmaz’a selamlarımı yollarım (ehuehue) (Tepkiyi dile getirme çabası)

igdas.com.tr
Ailesinin ödediği yüklü doğalgaz faturalarına kızanbir hacker, İstanbul’un gaz dağıtımını yapan İGDAŞ’ın web sitesini hack etti. Siteye birde mesaj bırakan öfkeli hacker, şunları yazdı: ’Modern doğalgaz gelecek dediniz, sizlere inandık doğalgaz kullandık. Sonuçta ne oldu? Zorbaca almaya çalıştığınız faturanın iki katını ödemedik. Siz de saati söktünüz. Aferin size , ohh ne güzel! Rahat koltuklarınızda gerile gerile oturun. Nasıl olsa hangi kuralları çıkarırsanız biz uyarız. Bir dediğinizi de iki etmeyiz. ’Ben bilmem ne şefiyim, burada benim borum öter, iki katı ödeyeceksiniz işte’ derseniz, biz de deriz ki; sanal ortamda da bizim borumuz öter. Derhal hatanızı düzeltin. Rahat koltuklarınızdan bir çevrenize baksanız, neler olup bitiyor. Şefleriniz birimlerinde krallıklarını ilan etmiş diye bizde ne kadar isterseniz ödeyemeyiz.
Kusura bakmayın, sitenin tasarımına fazla zaman harcayamadık, ancak bu sorun çözülmezse birkaç güne kadar çok mükemmel bir site inşaa edeceğiz. Pek tabii elimizdeki 100 bin e-maile de aşama aşama duyurmak gerekecek.’ Hacker bu mesajın altına İGDAŞ’ta şikayetçi olduğu yöneticilerin isim ve görevlerini yazdı. (Tepkiyi dile getirme çabası)

Danimarka Siteleri
Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürleri yayınlayan Danimarka’daki gazetenin internet sitesine “Suudlu” gençler tarafından sanal operasyon düzenlendi. Siteye, “Üstünlük ancak Allah’a aittir” anlamına gelen Arapça ifadeleri yerleştiren gençler, tepkisini bu şekilde dile getirdi.
Aynı şekilde, Azeri hackerlar da Danimarka’ya ait olan ülke uzantısı “dk” ile biten birçok siteyi hackledi. Siteye “Jihad” yazısı yerleştirildi.
Yine, Türk hackerlar da Danimarka’ya ait 200 internet sitesini hackledi. Bu işlemi yaparken “Atatürk”ün bir fotoğrafını da kullanan Türk gençler, Danimarkalıları korkuttu. Danimarka şirketleri yazıları tercüme ettirdikten sonra rahat bir nefes aldı. (Tepkiyi dile getirme çabası)

ajansspor.com
Faslı olduğu sanılan kişilerce hacklendi. (İnternete nam salma kaygısı)

Telekom.gov.tr
Cezayir depremi nedeniyle çözüm üretmediği için. (Tepki göstermek amaçlı)

Yurticikargo.com Araskargo.com
Aras Kargo ve Yurtiçi Kargo’nun internet siteleri, farklı kişiler tarafından hacklendi. (İnternete nam salma çabası)

internethaber.com
Sitenin domain ismi ve alan adını, yasal olmayan yollarla ele geçiren hacker, sitedeki tüm kayıtlı bilgileri sildi, yerine kendi kayıtlarını geçirmeye başladı.. Siteden yapılan açıklamada hacker işlemini yapan kişinin kimliği belirlendi. (İnternete nam salma çabası)

Fifa.com
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde örnek bir haber görebilirsiniz. Real Madrid - Barcelona maçının yorumunda dev bir Türk bayrağı var. Eğer sitenin yedeği yoksa Fifa.com için ciddi sorun var demektir. Bu arada siteyi hala neden kapatmadıklarına şaşırıyoruz. (İnternete nam salma çabası)

Mallorca
Mallorca’nın sitesini hackladılar. Mallorca futbol kulübünün internetteki web sitesi artık ’Şampiyon Galatasaray’ diye açılıyor. Galatasaray’ın Mallorca adalarına yaptığı 4-1’lik çıkarmanın ardından sanal ortamda da Galatasaraylı hacker’lar bir ilke imza attılar. ’OK31’ ve ’Huysuz’ nikine sahip iki Galatasaraylı hacker, Mallorca’nın sitesini ’hack’leyerek ’Şampiyon Galatasaray’ yazdı.

Showtv.net
Show TV’nin özellikle yurtdışındaki Türk vatandaşlarına yönelik olarak hazırladığı ’Show TV Net’ iki defa hack edildi. Bu saldırılar sonucu, üyeler ile ilgili özel bilgilere ulaşan ve bu bilgileri Internet üzerinden yayınlanan hacker’lara bazı kesimlerden tepki yağıyor. Birinci eylemlerini Show TV’nin yayın politikasından ötürü, ikinci eylemlerini ise Show TV’nin Internet hizmetleri ile ilgili olarak güvenliklerinin zayıf olduğunu göstermek amacıyla yaptıklarını belirtiyorlar. Show TV Web sunucusu ( ) geçen hafta hack edildi. Sunucuya giren ’Kilroy’ ve ’WiLdHoneY’, anasayfaya uzun bir metin ve Reha Muhtar’ın bir fotoğrafını yerleştirdi. Fotoğrafta, Reha Muhtar’ın elindeki kağıtta ’Ben bir salağım’ yazıyordu. Anasayfa, hack olayından epeyce bir zaman sonra düzeltilebildi. (İnternete nam salma çabası)

Kanald.com.tr
Geçtiğimiz hafta Yunanlı (ya da Kıbrıslı Rum) bir hacker grubu, Türkiye’nin ana DNS’ine girerek Kanal D ile ODTÜ’nün Web sitelerine saldırdılar. Kanal D, herhalde sistem güvenliği bulunmadığından olsa gerek, aralıklarla üç gün boyunca bu saldırıya uğramış bulunuyor. Hacker’lar Kanal D’nin giriş sayfasını Yunan bayraklarıyla döşeyerek aşağılayıcı sloganlar yazdılar. ODTÜ’de ise saldırı, web sayfasının sürekli açık bulunduğu kayıt günü yapıldığından bir bakıma ’daha etkili’ olmuş. Buna karşın hemen farkedildiğinden kısa sürmüş. Kanal D yetkilileri şimdiye dek güvenlik önlemi almayı düşünmediklerini ama bundan sonra önlem alacaklarını söylediler. (İnternete nam salma kaygısı)
Basında yer alan haberlerden oluşturduğumuz bu tabloyu incelediğimizde, şu sonuçları çıkarabiliriz.

İnternette % 100 güvenlik mümkün değil.
Özellikle devlete ait sitelerin daha fazla hacklenmesi, devletin bu konuda gereken önemi gösteremediği fikrinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bir an önce gerekli önlemler alınmalı.
Siber suçlar ile ilgili düzenlemelerin yapılması, 3-5 numara bilen herkesin ortalığı karıştırmasını engelleyecektir. Bu konuda, kanun yapıcılara büyük görev düşmektedir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hack, onemli, raporlari, raporları, savaslarin, savaşların, siber, Önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
savaşların insanlar üzerindeki olumsuz etkileri PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2014 10:30
Savaşların kronolojisi Zen Tarih 0 17 Mayıs 2014 02:39
Hack'lenemez ! dediler, HACK'lediler. Sametold Haber Arşivi 0 02 Eylül 2010 20:41