IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SLyther

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2018, 10:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kriptopara madenciliği: siber suçluların yeni fırsatı




Bilgisayarınız yavaşlıyor, aşırı ısınıyor, normal olmayan davranışlar sergiliyor veya elektrik faturalarınız normalden daha yüksek geliyor. Bu tür şeyler yaşıyorsanız, farkında olmadan başkaları için dijital para üretiyor olabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Global anitivirüs markası ESET, bunlara sebep olan zararlı yazılımı “JS/CoinMiner” olarak etiketledi. ESET Türkiye İstanbul Teknik Müdürü Gürcan Şen’in verdiği bilgiye göre CoinMiner, bilgisayar kullanıcısının bilgisi olmadan kriptopara birimi madenciliği gerçekleştiren bir zararlı yazılım. ESET’in yayınladığı Şubat ayı global tehdit raporunda CoinMiner, yüzde 17,77’lik oranla, dünyada en çok görülen siber tehdit olarak öne çıktı.



Neden en yaygın tehdite dönüştü?
Başta Bitcoin olmak üzere Etherium, Riple, Monero gibi çeşitli kriptoparalar, yükselen değerleri nedeniyle tüm dünyada büyük ilgi odağı konumunda. Bu paraların üretilmesini ifade eden “kripto para madenciliği“ de son dönemin en popüler iş kolu haline geldi.
Ancak bu kpitoparaların üretilmesi için yüksek miktarda bilgisayar işlemci gücüne (CPU) ihtiyaç duyuluyor. İşte siber korsanlar, bu yüksek işlemci gücünü, başkalarının sistemlerini çalıştırarak elde etmenin yolunu buldular. Zararlı yazılımlar oluşturarak, bireylerin ve kurumların sistemlerini kollektif olarak kullanıyor ve çeşitli birimlerde kriptopara üretiyorlar.


Şirketler daha büyük hedef
Doğal olarak şirketlerin sahip olduğu gelişmiş dijital sistemler, evlerdeki bireysel sistemlere oranla daha yüksek kapasitelere sahip. O nedenle siber korsanlar açısından kriptopara üretmek için şirket kaynaklarını kullanmak daha cazip.

Nasıl bulaşıyor?
ESET Türkiye İstanbul Teknik Müdürü Gürcan Şen’in verdiği bilgiye göre, JS/CoinMiner enfekte web siteleri üzerinden bulaşıyor. Özellikle ücretsiz indirilebilen uygulamalar, ücretsiz film veya maç yayını yapan web sayfalarında bu zararlıya daha sık rastlanıyor. Sıklıkla ‘Coinhive’ isimli JavaScript kod parçacığı web sayfalarına enjekte edilerek Monero adlı kriptopara biriminin madenciliği yapılabiliyor.
Siber korsanlar bununla birlikte, sık ziyaret edilen pek çok popüler ve legal siteyi de hedef alabiliyor. Örneğin geçtiğimiz hafta Hindistan’ın bir devlet kurumunun web sayfası bu durumdan etkilendi. Web sayfasına giren kullanıcıların bilgisayarlarında 10 saniye herhangi bir hareket olmadığında, zararlı yazılım devreye girerek Monero madenciliği başlatabiliyordu. Bunun öncesinde de Amerika ve İngiltere’nin bazı devlet kurumlarının web sayfalarının benzer bir şekilde enfekte olduğu bilgisi var.

Son 6 ayda giderek artan bir grafiğe sahip olan JS/CoinMiner’ın, Ocak ayı içinde 33 bin’den fazla web sitesini etkilediği ve bunların arasında 2 bin 500 de alışveriş sitesi bulunduğu bildiriliyor. Ayrıca yine kullanıcının izni olmadan indirilen bazı uygulamaların içine enjekte edilen tarayıcı eklentileriyle de aynı zararlı işlem yapılabiliyor.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Nisan 2018, 15:08   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kriptopara madenciliği: siber suçluların yeni fırsatı




haber kaynagi nedir? cok sacma bi haber cunku bu hacker lık is bile olsa kriptopara dedigimiz dijital para cok guclu veri isleme birimine sahip olan normal bi bilgisayardan 10 kat daha hızlı ve normal bi oda sicakligindan 150 kat daha soguk ortamda üretilebilir o da ancak kuantum bilgisayarlariyla saglanabilir. yani bizim evde kullandigimiz 75 GB adil kullanim noktasi superonline internet saglayacilarimizla olmaz bu is dhdksjdk su kriptopara insanlarin agzinda cok lackalasmaya basladi zaten. dolar piyasasi yuzunden adamlar kriptoparaya taktilar simdi de.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bilgisayar, dijital para, kriptopara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Siber Suçluların 10 Dolandırma Kuralı MasteR06 Bilişim Hukuku 0 03 Ocak 2014 12:53
Siber suçluların iştahını kabartıyor! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 23 Ocak 2012 19:55
Siber suçluların iştahını kabartıyor! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 23 Ocak 2012 17:27
İş-Kur'dan yeni iş fırsatı Lucifer Haber Arşivi 0 19 Şubat 2010 15:22