IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2024, 09:51   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
McAfee’den deepfake dolandırıcılığına yeni önlem!




Yapay zeka tarafından üretilen ses dolandırıcılığının potansiyel yükselişini öngören siber güvenlik devi McAfee, siber suçluların yapay zeka ses klonlamasını kötü niyetli amaçlarla kullanmalarını tespit etmek ve önlemek için tasarlanmış bir deepfake koruma aracı olan Project Mockingbird’ü tanıttı.


McAfee, Project Mockingbird’ü tanıttı: Yapay zeka ses dolandırıcılığına karşı yapay zeka savunması

Başarı oranının %90’ı aştığı iddia edilen Project Mockingbird, bağlamsal, davranışsal ve kategorik tespit modellerinin bir karışımını kullanarak McAfee’nin dijital ortamda gelişen tehditlerle mücadelede güçlü olacağını gösteriyor.

Project Mockingbird’ün özünde, ses klonlama girişimlerini tespit etmek ve engellemek için yapay zekanın gücünden yararlanan Deepfake Ses Algılama teknolojisi yer alıyor. McAfee, siber suçlular tarafından kullanılan ve giderek karmaşıklaşan tekniklere karşı bir önlem olarak yapay zekanın kullanılması gerektiğini düşünüyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çok yönlü savunma mekanizması, yapay zeka tarafından üretilen sesli dolandırıcılıklarla ilişkili anormallikleri ayırt etmek için bağlamsal anlayış, davranışsal analiz ve kategorik modelleri entegre ediyor. McAfee, bu modellerin bir kombinasyonundan yararlanarak çeşitli saldırılara karşı savunmasını güçlendirmeyi amaçlıyor.
McAfee’nin bu girişimi, Amerikalıların %70’inin çevrimiçi içeriğin gerçekliği konusunda endişelerini dile getirdiğini ortaya koyan bir araştırmayla birlikte, ses sahteciliğinin potansiyel olarak yaygınlaşmasıyla ilgili artan endişelere yanıt olarak ortaya çıktı.

Siber tehditler geliştikçe, şirket ses tabanlı deepfake dolandırıcılıklarında potansiyel bir artış öngörüyor ve bu da Project Mockingbird’ün proaktif olarak geliştirilmesine yol açıyor.
Deepfake dolandırıcılığının potansiyel uygulamaları

Şu anda daha az yaygın olsa da deepfake dolandırıcılığı, seçimler, halkın medyaya olan güveni ve tanınmış kişilerin taklit edilmesi gibi çeşitli alanlar için tehdit oluşturuyor. McAfee, özellikle telefon üzerinden kimlik doğrulama için ses tanıma tabanlı şifrelerin kullanıldığı senaryolarda, dolandırıcıların bireyleri taklit etmek için potansiyel olarak ses deepfake’lerini kullanma riskinin altını çiziyor.

CTO’nun bakış açısı ve geleceğe bakış

McAfee’nin Teknolojiden Sorumlu Başkanı Steve Grobman, kullanıcılara yapay zeka odaklı bir dünyanın karmaşıklıklarıyla başa çıkabilmeleri için gerekli araçları sağlamanın önemini vurguluyor. Grobman, McAfee’nin teknolojisi ile hava durumu tahmini arasında paralellik kurarak kullanıcılara çevrimiçi içeriğin gerçekliği hakkında bilinçli kararlar vermeleri için öngörüler sunuyor.


kaynak: shiftdelete

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Barış Manço 23 yıl sonra ‘deepfake’ ile seslendi Dedecan61 Teknoloji Dünyasından Son Haberler 1 27 Ocak 2022 14:06
Facebook’tan çocuk kullanıcılar için yeni önlem M`y Facebook Haberleri 2 19 Haziran 2018 13:49