IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2008, 11:38   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kirpikleri ok ok eyle...




Etkileyici bakışlar yaratmak ve gözlerinizi olduğundan daha güzel göstermek için bu önerilerimize kulak verin.

Ancak bunu her zaman başarmak kolay olmuyor. Hacimli ve kıvrık kirpiklere sahip olmanın sırrı doğru rimel seçiminde yatıyor. Kozmetik sektörünün inanılmaz bir buluşu olan rimeller sayesinde dolgun, esnek, uzun ve güçlü kirpiklere sahip olmanız hiç de zor değil. Ancak tabi ki kirpiklerinizi belirginleştirirken boya küpüne dönmemek için rimel kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar olduğunu da unutmamalısınız. İsterseniz doğal gündüz makyajı yapın isterseniz daha belirgin, baş döndürücü bir gece makyajı...

Önemli olan gün boyu kalıcı etkisiyle bakışlarınıza derinlik ve makyajınıza mükemmellik katacak olan doğru rimeli bulabilmektir.

Birçok makyaj uzmanı, az malzemeyle hafif makyaj yapmak isteyenlere rimel kullanmalarını öneriyorlar. Ancak öte yandan da maskarayı kullanırken ölçüyü kaçırmamanızı da şiddetle tavsiye ediyorlar. Göz makyajınızı tamamlamanın en etkin yolu olan rimel gözlerinize derinlik ve bakışlarınıza anlam kazandırırken aynı zamanda besleyici formülleriyle kirpiklerinizin beslenmesine yardımcı oluyor.

Kullandığınız rimelin etkisini arttırmak ve gün boyu kalıcı olmasını sağlamak için sürmeden önce kirpiklerinizi önce fırçalayın ardından da hafifçe pudra sürün. Bu arada kirpiklerinizi aplikatör kullanarak kıvırmayı da ihmal etmeyin.

Kirpiklere rimel sürerken işe öncelikle kirpiklerin ucundan başlayın daha sonra da uçlardan diplere doğru sürün. Üst kirpikleri yukarıdan aşağıya, sonra alttan yukarıya doğru fırçalayın. Böylece kirpiklerin tek tek hem altları, hem de üstleri rimellenmiş olur. Ayrıca, bu sayede kirpikler kendiliğinden hafifçe yukarıya doğru da kıvrılabilir. Alt kirpikleri ise önce altlarında yukarıya doğru, daha sonra da üstten aşağıya doğru fırçalayın.

Daha uzun ve dolgun kirpiklere sahip olmak için sürülen kat kat maskara gözlerinizi olduğundan küçük gösterir. Üstelik gün içerisinde fazla uygulanan maskara zamanla kalıplaşır ve yapışkan bir görüntü kazanır. İstediğiniz dolgunluğa ulaşmak için iki kat rimel yeterli olacaktır. Ancak ikinci katı sürmeden önce birincisinin iyice kurumasını bekleyin. Ayrıca kirpikleriniz bu kadar çok ağırlığı taşıyamaz ve kırılmalar olabilir.

Bu arada kirpiklerinizi mutlaka önce kıvırın sonra rimel sürün. Aksi taktirde önce rimel sürer daha sonra da kıvırmak isterseniz kirpiklerinizin kırılmasına neden olursunuz. Kirpiklerinizi aplikatörle çok fazla baskı uygulamadan kıvırın ve birkaç dakika böyle durduktan sonra yavaşça bırakın.

RİMEL TİPLERİ

Kozmetik firmaları gün geçmeden yeni bir ürünü tüketicinin beğenisine sunuyor. Genel olarak su geçirmez ve suda çözülebilen iki tip rimel türünden uygun olanı seçebilirsiniz. Suda çözülebilen rimellerle de kimi zaman temizlenme sorunu yaratabiliyorlar. Su geçirmez rimellerin temizliğini yaparken de gözünüzü fazla hırpalamamaya ve kirpiklerinizi kırmamaya dikkat edin. Bu arada unutmamalısınız ki bir rimelin su geçirmez olması yapışkan olmadığı anlamına gelmez.

BU HATALARI YAPMAYIN!

• Eğer günlük bir makyaj yapıyorsanız mavi, yeşil ya da mor gibi renkli rimelleri tercih etmeyin. Bu renkler günlük makyajınız için ağır olabilir.

• Rimelinizin bulaşmasına, pul pul olmasına ve öbek öbek toplanmasına dikkat edin.

• Aynı zamanda alışveriş yaparken satın alacağınız rimelin daha önceden açılmamış ve kurumamış olmasına özen gösterin.

• Günlük makyajınızda su geçirmez rimeli daha sonra çıkarması zor olduğu için kullanmayın.

• Bu arada rimel fırçanızı tüpün içinde aşağı yukarı pompalamayın. Bu durum hem fırçanızın yıpranmasına hem de rimelinizin hava alarak kurumasına yol açar.

cosmoturk

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eyle, kirpikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kirpikleri gürleştirmek için ne yapılmalı AftieL Makyajın Püf Noktaları 0 25 Mayıs 2014 14:13
Kirpikleri Uzun Göstermenin İp Uçları Rhytia Makyajın Püf Noktaları 0 26 Şubat 2014 21:30
Kirpikleri Uzun Göstermenin İpuçları oneofgirl Makyajın Püf Noktaları 0 21 Ağustos 2013 15:35
Kirpikleri Uzatmanın Yolları yoSun Ah Kadınlar 2 31 Ekim 2010 15:34
İşte Kirpikleri Uzatan İlaç! Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 4 27 Ekim 2008 17:33