IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2008, 23:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her cilt tipine uygun maskeyi burada bulabilirsiniz !




Cilde Canlılık Veren Besleyici Maskeler

Sanıldığının aksine evde cilt bakımı için çok pahalı ürünlere gerek yok. Her mutfakta bulunan malzemelerle, düzenli bir şekilde adım adım uygulamaları izlemeniz yeterli. Birçok sebzeyi, cildimizi güzelleştirmek ve gençleştirmek için kullanabiliriz. Hazırlanması çok kolay olan bu maskeleri uygulayarak pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Cilt bakımı için öncelikle ihtiyacınız olanlar, saçlarınız yüzünüze düşmesin diye bir saç bandı, kağıt mendil, alkol, gündüz kremi, makyaj temizleme pamuğu ve nemlendirici süt. Cildin beslenmesi ve canlanmasını sağlayan maskeler yüzün gençleşmesini, kan dolaşımının hızlanarak oksijenin deri altı dokularına erişmesini sağlar.

Nasıl Uygulanır?

Maskelerde iki tip toprak vardır. Biri kil, diğeri ise kaolin, yani arı kildir. Bu topraklar maskelerde dolgu maddesi olarak kullanılır. Emici bir toprak olan kil ayak pudrası ve kuru şampuan olarak da yararlıdır. Mayonez veya krem koyuluğunda hazırlanan maskeler yüze sürüldükten sonra en az 15-20 dakika sırt üstü yatarak beklenmeli. Daha sonra ılık su ile veya cildin cinsine uygun bitkisel bir losyonla yüz yıkanır. Cilt kuru ise yüz kurutulduktan sonra uygun bir krem sürülür. Cildi yağlı olanların yüzlerine 1 - 2 saat hiçbir şey sürmemeleri daha doğru olur. Cilde nüfuz edebilmesi için bazı güzellik maskelerini yüze parmak uçları ile hafif masaj yaparak sürmelidir. Genel kural olarak, maskeler göz kapaklarına ve göz altlarına kesinlikle sürülmemelidir. Kremlerde, sütlerde, losyonlarda olduğu gibi, maskeler de yalnız yüze değil, boyuna da uygulanmalıdır. Maskeyi, temizlenmiş cilde uygulamayı unutmayın.

Doğal maskeler

Gelin bu hafta sonunu kendinize ayırın. Çoktandır ihmal ettiğiniz cildinize besleyici bir maske hazırlayın. Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için ne sihir, ne de mucize gerekiyor. Sadece buzdolabınızı açmanız ve içindeki meyve, yumurta ya da sebzelerle güzellik maskesi hazırlamanız yeterli.

Hiç değilse haftada bir günü kendinize ayırın. Hem dinlenin hem de güzelleşmenin keyfine varın. Telefonun fişini çekin. En sevdiğiniz kaseti çalın. Kanepeye uzanıp kafanızdaki tüm düşünceleri silip kendinizi müziğin ritmine bırakın. Siz gevşedikçe ve içinizdeki stresi attıkça cildiniz de gevşeyecek ve nefes almaya başlayacaktır. Cildiniz artık beslenmeye hazırdır. Mutfağa gidin ve buzdolabının kapağını açın. Cilt tipinize uygun ya da cilt sorunlarınıza çare olacak malzemeyi alıp maskeyi hazırlayın.

Doğal maskeler, ani etkili olup cildi nemlendiriyor, tazeliyor ve kırışıklıkları gideriyor. İçerdikleri maddelere göre ciltteki işlevleri de değişiyor. Kimi yağlı ciltlere iyi gelirken, kimi kuru ciltlere nem kazandırıyor. Ancak dikkat! Cilt tipinize uygun olmayan maddeleri içeren bir maske, cildinize zarar verebiliyor. Örneğin; kuru ciltliyseniz limon ve greyfurt gibi turunçgillerden uzak durmanızda yarar var.Özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde kirli havaya, sert rüzgarlara ve sigara dumanına maruz kalan cilde maske uygulamak çok yararlı. Çünkü maskeler, cilde derinlemesine etki ediyor. Maskeyi cildinizin durumuna göre haftada 1 veya 15 günde bir uygulayabilirsiniz.

Meyve, sebze ve yumurta gibi besinlerden oluşan maskeleri evde hazırlamak hem çok kolay hem fazla zaman almıyor, üstelik ekonomik de.Bunun için üşenenler ya da nasıl olsa her gün nemlendirici krem sürüyorum, geceleri besleyici krem kullanıyorum, maskeye ne gerek var' diyenler olabilir. Dermatologlara göre ince bir kat tabaka halinde sürülen kremlerin aksine maskeler, cildi neredeyse 3 mm ile yarım santim kalınlığında bir tabaka halinde kaplayarak dış etkenlerle ilgisinin tamamen kesilmesini sağlıyor. Böylece cilt, maskedeki tüm vitamin ve mineralleri kolaylıkla özümsüyor.

Maske sürmenin incelikleri

Önce cilt tipinizi belirleyin. Cildinize uygun meyve ya da sebzeyi seçin. Yapraklı sebzeleri kaynar suda 3 dakika bekletip süzün. Soğuyunca cildinizin üzerine yerleştirin. Diğer sebzeleri ise robotta püre haline getirin. Akmayacak kıvama gelince maskeniz hazır demektir. Maskeyi sürmeden önce cildinizi temizleyin. Çünkü kirli cilt maskeyi özümseyemez. Bunun için bir parça pamuğa temizleme sütünü döküp önce tüm cildinizi temizleyin, sonra ılık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Maskeyi göz ve dudak çevresi hariç tüm yüz ve boynunuza kalın bir tabaka halinde sürün. Kesinlikle bir yere uzanıp kafanızdaki düşünceleri boşaltın. Çünkü bu pozisyon, vücudun gevşemesine yol açarak hem maskenin akmamasını hem de cildin maskeyi daha kolay özümsemesini sağlıyor.Önerdiğimiz maske tariflerindeki bekleme sürelerini aynen uygulayın. Aksi durumda maske cildinize zarar verebilir. Maskeyi temizlemek için ılık suya batırılmış pamukla cildinizi silip yıkayın ve havlu ile tampon yaparak kurulayın.

1.Salatalık Maskesi:İki tutam çuha çiçeği kurutularak,dövülüp toz haline getirilir.Kabukları soyulmuş yarım salatalık,bir fincan pirinç unu,çuha çiçeği tozu ile birlikte on dakika ateşte pişirilir. Elde edilen karışım bulamaç haline getirilir. Hazırlanan bulamaça yarım fincan elma suyu, bir çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir.

Etkisi: Yüz ve boyuna uygulanan bu maske cildin canlı ve sağlıklı gözükmesini sağlar.Yüzde yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkanır ve gül suyu sürülür.

2.Bal Maskesi: Civan perçemi çiçeği, saf suda on dakika kaynatıldıktan sonra sıkılarak süzülür. Bir fincan su soğutulur. Elde edilen posa ezildikten sonra,yarım fincan limon suyu,bir çorba kaşığı zeytinyağı,bir tatlı kaşığı bal ve çırpılmış yumurta sarısı ile karıştırılır. Hazırlanan karışıma soğuk civan perçemi suyu ilave edilir. Maske kıvamına gelinceye kadar yulaf unu eklenir.

Etkisi:Yüzdeki çöküntü ve kırışıklıkların giderilmesini önler. Bu maske bir hafta uygulanmalıdır. Yüzde bir saat kalması gereklidir.

3.Yumurta Maskesi:İki avuç buğday, iki bardak suda ezilir. İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı konulur. Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır ve gülsuyu sürülür.

Etkisi: Kızıl lekelerin ve sivilcelerin giderilmesini sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanır. Bu maske şampuan olarak kullanılabilir, saçların parlamasını sağlar.

4.Bezelye Maskesi:İki su bardağı taze bezelye, ezildikten sonra üzüm pekmezi ile karıştırılır. Yumurta akı ve yarım fincan ayçiçek yağı ilave edilir. Bir miktar un konularak maske kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

Etkisi: Ten dokusu üzerinde parlaklık sağlar, gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Sabah cilt temizlenir.

5.Çilek Maskesi :Bir avuç taze çilek ezilip, yulaf unu ile karıştırılır. Bir adet yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı yoğurt çırpılır, krem kıvamına getirilir.

Etkisi: Kuru ciltler için besleyici olan bu maske 20 dakika ciltte kaldıktan sonra ılık su ile yıkanır. Çilek maskesi özellikle gözaltlarındaki kırışıklıkların azalmasında önemli rol oynar.

6.Patlıcan Maskesi:Dilimlenmiş yarım patlıcan iki bardak suda kaynatılır. Hazırlanan karışıma bir diş sarımsak eklenerek lapa haline getirilir. Buna kaymak katılarak krem haline getirilir. Bu karışım iki ay boyunca hergün tekrarlanmalıdır.

Etkisi: Tendeki mikropları arındırmada ve yüze canlı bir görünüm kazandırmada etkindir.

7.Kayısı Maskesi: Üç tutam defne yaprağı, bir tutam tarçın kayısı suyunda pişirilir. Bir adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir.

Etkisi: Yüzdeki sivilceleri giderir ve tene tazelik kazandırır. Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç ağarmasını sağlar.

8. Yulaf Maskesi : (Siyah Noktalardan Kurtulun) Yulaf ezmesi, cildin derinlemesine temizlenmesi ve siyah noktaların yok edilmesini sağlayan bir maskedir. Bu maske ayrıca cildin içinde dolaşan pislikleri temizleyip, cildin fazla yağlanmasını da engeller. Bu nedenle kuru ciltli kişiler tarafından pek fazla kullanılmamalıdır. Yulaf ezmesi maskesinin yapımı son derece basittir. Pişirdiğiniz yulafları süzdükten sonra, bunları geniş bir kabın içinde birkaç dakika ezin. Hazırladığınız bu yulaf ezmesini yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da uyguladığınızda, şaşırtıcı sonuca ulaşabilirsiniz.

9. Siyah Nokta Maskesi: Bu maske için sadece limon suyu ve yoğurt yeterli. Önce bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırıyorsunuz. Karışımı gözlerinize değmeyecek şekilde yüzünüze sürüyorsunuz ve 15 dakika bekliyorsunuz. Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler. Bu maskeyi haftada bir kere uygulayabilirsiniz.

10. Sivilce Maskesi:Sivilce maskesi için sekiz tane karnabahar yaprağını, iki kaşık zeytinyağı ile mikserden geçirmeniz yeterlidir. Hazırladığınız karışımı, sivilceli bölgeye yoğun bir şekilde sürün. 10 dakika kadar bekledikten sonra, yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Karnabahar yapraklarının temizleyici özelliği vardır. Sivilce maskesini yüzünüze haftada bir ya da iki kere uygulayabilirsiniz.

11. Saç Bakımı: Bir avuç dolusu taze ısırgan otu, ceviz, kayın ve mürver yaprağı ile bir kırlangıç otu sapını beraberce soğuk suya koyun. Bu karışımla dolu suyu kaynatın ve üç dakika bekletin. Bu suyun yarısıyla ve Marsilya sabunu ile saçınızı yıkayın, sonra durulayın. Geriye kalan su ile saç diplerinizi biraz ovun ve sonra saçınızı durulamadan kurutun.

12.Nemlendirici Maske: (Yumurta sarısı, süt)Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek 15 dakika bekleyin. Ardından kağıt bir mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa, bu maske sizin için birebirdir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken süt nemlendirecek, sıkıştıracak ve cildinize yumuşaklık verecek. Haftada bir kez uygulamak yeterlidir.

13.Kırışıklıklara Karşı Maske(Kaymak, elma):
Soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle birkaç dakika karıştırın. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü örtün. Kaymak cildi yumuşatarak, nemlendireceğinden, cilde esneklik kazandırır. Kırışıklıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemlidir. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

14. Canlandırıcı Maske:
Malzeme: Yarım avokado, bir tatlı kaşığı bal, yeterince taze ve çiğ süt, bir tatlı kaşığı polen.
Yapılışı: Karıştırılan malzeme düzgün bir kıvam alınca kullanılmaya hazırdır. Yüz, boyun temizlendikten sonra maske yüze uygulanır. 30 dakika bekletildikten sonra soğuk su ile yıkanıp kurutulur. Bu maskeden sonra yüze bitkisel bir losyon sürülmelidir.

15. Hassas Cilt İçin Maske:
Malzeme: Bir tane muz, bir tatlı kaşığı krem şanti.
Yapılışı: Muzu çatalla ezip, içine bir tatlı kaşığı krem şantiyi karıştırın ve yüzünüze sürün. 15-20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.

16. Yorgun Ciltler İçin Maske:

Malzeme: Bir yumurta sarısı, bir çorba kaşığı susam yağı.
Yapılışı: Yumurta sarısıyla bir çorba kaşığı susam yağı karıştırılıp, yüze sürülür. 15-20 dakika sonra yüzünüzü gül suyuna batırılmış bir parça pamukla temizleyin. Daha sonra bitkisel losyon sürerek cildinizi kurutun.

17. Karma Cilt İçin Maske:

Malzeme: Bir tatlı kaşığı bira mayası, bir tatlı kaşığı ılık süt.
Yapılışı: Ilıtılmış süt ile tüm malzeme eritilip, bir saat serin bir yerde bekletilir. Mayalandıktan sonra tüm yüze sürülür.

18. Yağlı Cilt İçin Maske:

Malzeme: 3-4 çilek, bir yumurta akı, 1-2 tatlı kaşığı gül suyu, 1-2 damla asilbent tentürü.
Yapılışı: Çilekler ezilip yumurta akıyla çırpılır. Gül suyu ve asilbent tentürü katılıp yüze sürülür. 10 - 15 dakika sonra yüz ılık maydanoz losyonuyla çalkalanır.

19. Kuru Ciltler İçin Maske:

Yapılışı: Üç tutam akasya çiçeği, bir tutam rendelenmiş limon kabuğu ve dövülmüş lale soğanı, arpa unu ile birlikte karıştırılır. Elde edilen krem, içinde menekşe suyu bulunan bir cam kaseye konduktan sonra ağzı kapatılarak kaynar suda 10 dakika ısıtılıp ateşten indirilir. Kuru ciltler için faydalı olan krem, yatmadan önce yüze maske yapılarak uygulanır.

20. Pırıltılı Cilt İçin Maske:

Yapılışı: İki avuç aslanyıldız yaprağı ufalandıktan sonra, kaynar suda bir saat bekletilir ve yapraklar posa haline gelinceye kadar sıkıldıktan sonra, atılır. Aslanyıldız yaprağının bekletildiği suyun içine, bir fincan badem yağı, aynı miktarda süt ve yumurta akı ilave edilir. Karışım, yulaf unu ile hamur hale getirilir, hafif ateşte ısıtılır. Berrak bir cilt için yüze ve boyna maske yapılır ve en az yarım saat beklenir.

21. Lekeli Cilt İçin Maske:

Yapılışı:Üç tutam akçaağaç yaprağı, tütün gibi kıyılarak suda 10 dakika demlendikten sonra sıkılır. Bir avuç pirinç unu, yarım fincan badem yağı ve bir bardak gül suyu eklenir ve krem yapılır. Kırışıklıkları da gidermede etkili olan bu krem cilde parlak bir görünüm verirken aynı zamanda yüzdeki lekelerin de kaybolmasını sağlar.

22. Besleyici Maske:

İçinde bulunan badem yağı ve yumurta sarısı sayesinde cildi sanki yeni doğmuş bir bebeğinki gibi yumuşacık yapan bu besleyici maskeyi ayda bir kez uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
3 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş badem
1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı
1 tatlı kaşığı krema
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:Yoğun bir kıvama gelinceye kadar tüm malzemeleri karıştırın. Gözlerin etrafına gelmeyecek şekilde maskeyi yüzünüze sürün. 15-20 dakika

Cilde göre Maskeler:

Kuru Ciltler İçin Maskeler:

Yulaf içi maskesi: 2 çorba kaşığı yulaf içi, suda veya sütte 15 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra karışıma bir kaşık bal ilave edilir. Hafif sıcak vaziyette yüze sürülüp, 15 dakika bekletilir. Daha sonra yüz ılık suyla yıkanır.

Kabak maskesi: Pişirilmiş kabaktan 2 çorba kaşığı iyice karıştırıldıktan sonra, içerisine 1 çorba kaşığı zeytin yağı ya da badem yağı karıştırılır. Elde edilen karışım yüze sürülür, 20 dakika sonra ılık suyla yıkanır.

Havuç maskesi: 2 havuç rendelenir, yumurta akı ile çırpılır, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya süt ve az miktarda nişasta karıştırılır. Sonra yüz boyun ile birlikte yağlanır. 30 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

Marul maskesi: Marul yaprakları ince ince kıyılır, üzerine zeytin yağı ve birkaç damla limon suyu sıkılır (lapa haline gelmesi için). Yüze sürülür. 20 dakika sonra yavaş yavaş evvela sıcak su ile, sonra soğuk su ile yıkanır. Marul yerine, rendelenmiş turp veya patates püresi de kullanılabilir.

Muz maskesi: Bir adet muz iyice ezildikten sonra, içerisine 1 tatlı kaşığı süt veya kaymak katılarak karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

Elma Maskesi: Bir elma iyice rendelendikten sonra, içerisine 1 çorba kaşığı zeytin yağı, süt veya kaymak karıştırılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

Şeftali maskesi: Olgun bir şeftali iyice ezildikten sonra, haşlama papatya suyu ile lapa haline gelinceye kadar karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra yüz sıcak su ile yıkanır.

Salatalık maskesi: Rendelenmiş salatalığa birkaç damla limon suyu damlatılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika sonra bir mendil veya bir bezle iyice temizlenir ve yüz yıkanmalıdır.

Yağlı Ciltler için Maskeler:

Badem Maskesi:Papatya, ıhlamur çiçeği, lavanta, mürver ağacı çiçeği ve çam filiz uçlarından eşit miktarda alınıp karıştırılır. Bu karışımdan 2 çorba kaşığı alınıp 150 gram kaynar su içinde haşlanır. Bu haşlamaya (50 grama 1 çorba kaşığı badem içi gelecek şekilde) badem içi ilave edilip, haşlamaya devam edilir. Sonra haşlanmış terkibe 1 tatlı kaşığı un ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edilir. Sıcak vaziyette yüze sürülür. (sıcaklık dayanılacak gibi olmalıdır) 30 dakika bekledikten sonra, önce sıcak sonra da soğuk su ile yıkanmalıdır.

Elma Maskesi:12 elma rendeledikten sonra, iyice çırpılmış yumurta akı ile karıştırılır. Elde edilen karışım yüze ve boyna sürülüp, 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

Rahatsızlıklara göre Maskeler:

Kızarıklık sorunlarına ahududu maskesi:

Cildinizde dolaşım sorunları varsa kılcal damarlarınız zaman zaman hiç de estetik olmayan görüntülere yol açabilir. Sivilceler ve yer yer kızarıklıklar ortaya çıkar. Bu sorunu gidermek için, öncelikle kan dolaşımını hızlandıran sebze ve meyveleri seçmelisiniz. Frenküzümü, ahududu, böğürtlen ve çilek gibi meyveler bu konuda can simidiniz olabilir. Ayrıca içerdikleri bol A vitamini sayesinde cilde pürüzsüz ve kadifemsi bir görünüm kazandırırlar.

Size uygun maske:
1 avuç dolusu çilek veya ahududuyu bir kâseye alın. Püre halinde ezip cildinize sürün. Ancak cildiniz kuru ise çilek püresine 2 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın ve temizlenmiş cildinize uygulayıp 10 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.

Yağlı cilde limon maskesi:
Cildiniz aşırı yağlı, hem de yer yer parlıyor ve gözenekler genişlemiş. Bu durumda yağ dengesini düzenleyen bir maske uygulamalısınız. Limon bu konuda yararlı olabilir.

Size uygun maske:
2 limonun kabuğunu soyup kabuklarını 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dakika bekletin. Robotta püre halinde ezin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildinize pamukla sürüp birkaç dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın ve ardından günlük nemlendiricinizi sürün.

Kuru cilde marul maskesi:
Sürekli stres hali ve yoğun çalışma temposu cildi olumsuz yönde etkileyerek kuruluğa yol açabilir. Önlem alınmazsa ilerleyen dönemlerde cilt, mat bir görünüme kavuşur ve erken kırışıklıklar söz konusu olabilir. Bu yüzden kuru cilt diğer cilt tiplerine oranla daha çabuk yaşlanır.

Sağlıklı, taze ve ışıltılı bir cilt istiyorsanız öncelikle maksimum düzeyde bir nemlendirme sağlamalısınız. Bu nedenle bol su içeren tüm meyve ve sebzeler cildinizin dostu olabilir.

Size uygun maske: Birkaç marul yaprağını kaynar suya batırıp 2 dakika bekletin ve soğumaya bırakın. Yaprakları temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika bekleyip yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Yıpranmış cilde üzüm maskesi:
Cilt bir takım olumsuz etkenlerden dolayı yıpranmaya ve erken yaşlanmaya başlayabilir. Özellikle sonbahar aylarında ani değişen havalar cildi fazlasıyla etkiler. Bu dönemlerde cildi tazelemek ve kış mevsiminin zararlarından korumak için ölü hücrelerden arındırılması gerekir.

Bu durumda sadece nemlendirici kullanmak yeterli olmaz. Belli aralıklarla peeling yani ölü hücrelerin temizlenmesi işlemini de uygulamalısınız. Üzüm, bu konuda derdinizin çaresi olabilir. Üzüm, içerdiği maddeler sayesinde cildi derinlemesine temizlerken, kan dolaşımını da düzenler.

Size uygun maske:
Üzümlerin kabuklarını soyun. Çukur bir kaseye alıp çatalla ezerek püre haline getirin. Fazla suyunu süzün ve posasını temizlenmiş cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip yıkayın.
Üzüm, ölü hücreleri temizlemenin yanı sıra selilüite de iyi gelir. Cildin su tutmasını engeller. Zengin içeriği ile toksinleri atan üzüm, bağırsak ve böbrekleri çalıştırır, bol enerji verir ve cildin yaşlanmasını geciktirir.

Yorgunluğa karşı muz maskesi:
Çalıştığınız ortamda yoğun hava kirliliği söz konusu ise ya da sigara tiryakisi iseniz ve gece hayatınız varsa bu durumdan en çok etkilenecek yerlerden biri de cildinizdir. Cilt, dış etkenlere karşı savaşamayacak kadar güçsüz hale gelir ve yorgun bir görünüme kavuşur.

Yorgun cilt soluk renklidir, kırışıklıklara davetiye çıkarır. Hiç değilse haftada bir kez zengin potasyum kaynağı olan muzla bir maske uygulayın. Muzun içeriğindeki yorgunluk giderici etkiler cildi dinlendirerek tazeler ve ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Size uygun maske:
1 muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Temizlenmiş cildinize masaj yaparak sürüp 15 dakika bekleyin. Ilık suya batırılmış pamukla cildinizi temizleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Muzun yararları:
Muz yüksek tansiyon, yorgunluk ve kramplara karşı etkili olan potasyum açısından çok zengin bir meyve. Bol enerji verip, idrar söktürücü özellikler içeriyor. Ayrıca A ve C vitaminleri içeriyor. Bu nedenle yorgun cildin en yakın dostudur.

Kırışıklıklara kivi maskesi:
İlerleyen yaş, düzensiz yaşam tarzı ve olumsuz dış etkenler cildin direncini kaybetmesine ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Önlem alınmazsa ciltte hızlı yaşlanma başlar ve cilt soluk bir renge bürünür.
Cilde kadifemsi bir yumuşaklık ve ışıltı kazandırmak, kırışıklıkları hafifletmek için ekstra bakım uygulamakta yarar var. En zengin C vitamini kaynağı olan kivi yaşlanmayı durdurabiliyor. Yaşınız 25'in üzerinde ise kivi maskesini haftada bir kez uygulayın.

Size uygun maske:
Birkaç kiviyi soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Suyunu süzüp posasını temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip ılık suya batırılmış pamukla silin ve ılık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın.

Kivinin yararları:
Kivinin portakal ve limon gibi turunçgillerden daha fazla C vitamini içerdiğini biliyor muydunuz? Kivi de ayrıca bol miktarda magnezyum bulunuyor. Anemi ve mide problemlerine etkili olan kivi, bağırsakları yumuşatıyor ve toksinlerin atılımını sağlayıp vücudu temizliyor.

Pürüzlü cilde fesleğen maskesi:
Eğer cildiniz pürüzlü ve yaşlı görünüyor, sık sık lekeler ve sivilceler ortaya çıkıyorsa, özenli bir bakım uygulamadığınızda yüzünüzdeki kırışıklıklar artarak derinleşebilir. Bu konuda taze ya da kuru fesleğen imdadınıza yetişebilir. Fesleğen, temizleyici ve canlandırıcı etkisiyle hücreleri yenileyerek cildin elastikiyetini artırıp ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Haftada 1 veya 2 kez fesleğen maskesi uygulamanızda yarar var.

Size uygun maske:
1 avuç kuru fesleğen yaprağını bir çay fincanı kaynar suya atın. 1 çorba kaşığı süt tozu ilave edip ılınmaya bırakın. Süzüp cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin ve temizleyici olarak kullanın. Özellikle kuru ciltler için çok yararlı bir doğal temizleme ürünü.

Fesleğenin özellikleri:
Saçlarınız mı dökülüyor? Özelikle taze fesleğen kullanmanızı öneriyoruz. Saç dökülmesini yavaşlatıyor. Bir demet fesleğen yaprağını yarım litre suda kaynatıp süzün. Ilınınca bir şişeye alıp ağzını kapatın. Her yıkamada saç diplerinize friksiyon yaparak uygulayıp saçınızı yıkayın.

Şişkinliğe karşı rezene
Son zamanlarda her sabah uyandığınızda aynadaki görüntünüzden rahatsız mı oluyorsunuz? Yüzünüz ve gözlerinizdeki şişkinlik sizi rahatsız edecek boyutlara mı ulaştı? Üstelik cildiniz soluk mu? Bu sorulara yanıtınız evet ise rezeneyi deneyin. Acil önlemler almazsanız sürekli şişkinlik cildinizin elastikiyetini kaybetmesine yol açabilir. Öncelikle şişkinliği giderip sonra cildi sıkılaştırıcı önlemler alın. Bunun için rezene maskesini cildinizin durumuna göre haftada bir ya da iki kez deneyin.

Size uygun maske:
20 gr rezene yaprağını 1 çay fincanı suyla kaynatıp süzün. 3 çorba kaşığı rezene suyuna 1 yumurta sarısı ve ayrı bir yerde kar halinde çırpılmış 1 yumurta akı ilave edip karıştırın. Yüz ve boynunuza sürüp 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayıp kurulayın.

Rezenenin yararları:
Yüksek oranda A vitamini içeren rezene cilde en yararlı sebzelerden biri. Ayrıca B ve C vitaminleri, kalsiyum, kükürt ve demir kaynağı da. Hindistan'da yüzyıllardır değişmeyen bir gelenektir rezene. Her yemekten sonra ağız kokusunu gidermek ve hazmı kolaylaştırmak için rezene tohumu çiğnenir.

Lifting etkili yumurta maskesi:
Cildinizde hafif sarkmalar başladı. Bunun nedeni cilt yapınız olabilir. İlerleyen yaş ya da hızlı kilo alıp verme gibi sorunlar da cildin esnekliğini yitirerek sarkmasına yol açıyor. Acil olarak cildinizi sıkılaştırmazsanız sarkma artacaktır. Cildinizi sıkılaştıracak malzemelerle maskeler hazırlayın. Amino asit içerikli ve albümin içeren yumurta akı cildinize lifting etkisi yapacaktır. Özellikle yumurta akı bu konuda gerçek bir uzman.

Size uygun maske:
2 yumurta akını 1 çorba kaşığı tozşekerle kar halinde çırpın. Hazırladığınız bu karışımı temizlenmiş cildinize pamukla masaj yaparak sürün. 15 dakika bekleyip ılık suya batırılmış pamukla temizleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Yumurtanın yararları:
Yumurtanın, ucu çatallaşmış saçlara iyi geldiğini biliyor muydunuz? Saçları adeta yeniden yapılandırıp ışıltı kazandırıyor. 1 yumurta sarısını ayrı bir yerde çırpıp 1 çorba kaşığı bebe şampuanına ilave edin. İyice karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayıp birkaç dakika bekledikten sonra yıkayın.

Güçsüz cilde nane maskesi:
Birkaç gecenin uykusuzluğu adeta cildinize yansımış. Güçsüz ve yıpranmış bir görünüm içeriyor. Cildinizden sanki yorgunluk okunuyor. En iyisi bir an önce önlem almak. Aksi durumda cilt, sağlıksız bir görünüme kavuşup kırışıklıklara davetiye çıkarabilir. Öncelikle cildinizi dinlendirmelisiniz. Bunun için rahatlatıcı etkili bitkilerden yararlanın. Nane, papatya gibi. Hazırlayacağınız maskeleri haftada 1 ya da 2 kez uygulayarak cildinizi yeniden yapılandırın.

Size uygun maske:
20 gr taze nane yaprağını 1 çay fincanı suyla kaynatın. Ilınınca süzün. Bir elmayı soyup rendeleyin. Nane suyuna ilave edip karıştırın. Daha önceden temizlediğiniz yüz ve boynunuza masajla yedirerek sürün. 20 dakika bekleyip cildinizi yıkayın ve havlu ile kurulayın.

Nanenin yararları:
Fiziksel ve ruhsal yorgunluğun ilacı nane. Banyo suyuna ilave edeceğiniz bir avuç nane ile papatya derdinizin çaresi olabilir. Üstelik sıcak banyo sırasında banyonuz bu kokulu bitkilerden dolayı çok hoş kokabilir. Bitkilerin sinirler üzerinde rahatlatıcı bir etkisi de var.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Aralık 2008, 23:05   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her cilt tipine uygun maskeyi burada bulabilirsiniz !




Evde doğal birkilerle hazırlayabileceğiniz maskelerle cildinizin kırışmasını önleyebilirsiniz.

Birinci seçenek;

1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı gliserin
1 yumurta sarısı

Malzemeleri iyice karıştırarak elde ettiğiniz maskeyi yatmadan önce yüzünüze sürün. Sabahleyin bol su ile yıkayın.

İkinci seçenek;

20 - 25 gr maya
Süt veya bitki yağı

Malzemeleri koyulaşana kadar karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekleyin. Bol su ile yıkayın.

Üçüncü seçenek;

1 yumurta akı veya sarısı
1 yemek kaşığı kavrulmuş mısır unu

İyice çırpılmış yumurta sarısı ya da beyazını kavrulmuş mısır ununa karıştırıp yatmadan önce yüzünüze sürün. Sabahleyin bol su ile yıkayın.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Aralık 2008, 23:06   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her cilt tipine uygun maskeyi burada bulabilirsiniz !




Siyah Noktalar İçin Maskeler

Yulaf Unu Maskesi

Bir çorba kaşığı yulaf unu biraz suda pişirilir. Koyu bir bulamaç halini alınca içine bir tatlı kaşığı badem unu katılır ve yüz bu karışımla ovuşturulur. Gerekirse bu işlem bir süre her gün uygulanabilir.

Limon Ve Yumurta Maskesi

Yarım limonun süzülmüş suyuna, bir yumurtanın akı katılıp kabartılır. Bu işlem için alüminyum kabın kullanılması tavsiye edilir. Karışım koyula-şıncaya kadar hafif ateşte ısıtılır. Sonra küçük bir kavanoza aktarılıp etiketlenir. Kullanılmak üzere buzdolabında saklanır. Buzdolabına konmayacaksa, karışımın içine eczanelerde bulabileceğiniz asilbent tentürden 3- 4 damla katılmalıdır.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Aralık 2008, 23:06   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her cilt tipine uygun maskeyi burada bulabilirsiniz !




Hamilelik sonrası oluşan lekeler için
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 yumurta akı
Bütün malzemeleri güzelce karıştırın lekeli bölgelere hergün uygulayabilirsiniz.




Selülit kremi
25 gr Okaliptüs yağı
25 gr Melis yağı
25 gr Ada çayı
15 Adet dövülmüş aspirin
10 Adet limon suyu

Malzemelerin hepsini birbirine iyice karıştırdıktan sonra temiz cilde masaj yaparak sürün ve biraz bekledikten sonra durulayın




Yağlı ciltler için maske
1 Tatlı kaşığı kil
1 Greyfurt
Tonik
Bir tatlı kaşığı kile, alabildiğince greyfurt suyu damlatın ve sonra birkaç damla tonik ilave edin. (Hazır tonikte olabilir. Evde yapılan olması şart değil) iyice karıştırdıktan sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Unutmayın kilin arındırıcı özelliği vardır.



Aydınlatıcı kırışıklık maskesi:
1 tatlı kaşığı maydanozu 1 tatlı kaşığı dereotu ile karıştırın. Üzerine 2 bardak kaynamış su ekleyin. 2 saat bekleyin ve süzgeçten geçirin. Pamuk havluyu bu suya batırarak yüzünüzü 15-20 dk kompres yapın. Ardından nemlendiricinizi sürün.




Çok kuru, ince ve soluk ciltler için maske:
2 adet şeftaliyi ezerek püre haline getirin ve içine 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin. 15-20 dk sonra yüzünüzü yıkayın ve nemlendiricinizi sürün.




Kuru ciltler için kırışıklık maskesi:
2 tatlı kaşığı balı 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi ile karıştırın. 1 çorba kaşığı koyu siyah çayı 1 çorba kaşığı gazsız maden suyu ile karıştırın. Üzerine 2 tatlı kaşığı havuç ya da pancar suyu ekleyin. Karışımı 10-15 dk buharda pişirin. Ilıklaştıktan sonra kalın bir kat halinde yüzünüze uygulayın (üzerini kağıt havlu ile kaplayın). 15-20 dk sonra ılık su ile durulayın. Nemlendiricinizi sürün.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Aralık 2008, 23:06   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her cilt tipine uygun maskeyi burada bulabilirsiniz !




CANLANDIRICI MASKELER


Bahar ışıltısı saçan pırıl pırıl bir cilde sahip olmak istiyorsanız, Canlandırıcı maskeler e başvurabilirsiniz. Bu maskeler yüzünüzün su, nem, krem gibi ihtiyaçlarını karşılayıp, cildinizin ışıldamasını sağlayacaktır. İşte evdeki malzemeleri kullanıp, hazırlayabileceğiniz maskeler:

- Canlandırıcı maske: 1 havucu sıkın. Muzu ezip havuç suyuna katın. Karışımı yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekletin. Sonra yıkayın. Ya da bir yumurtanın akını iyice çırpın, içine 1 tatlı kaşığı bal katıp iyice karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin, sonra yıkayın.


- Nem maskesi: 1 yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı yağsız süt tozu ve 1.5 tatlı kaşığı balı karıştırın. Karışım krem kıvamına gelince, boyun ve yüze sürün. 15-20 dakika sonra, önce ılık, ardından da soğuk suyla yıkayın. Cildiniz kuruysa bu maskeyle onu nemlendirebilirsiniz.


- Denge maskesi: 1 elmayı rendeleyin, az miktarda süt ile pişirin. Ilık olarak göz çevresi hariç yüze ve boyuna sünün. Kuruyunca ılık su ile yıkayın. Gül suyu ile sürün. Cildiniz normalse bu bakım sizin için idealdir.


- Yağlı ciltler için: 1 çorba kaşığı kil, 1 olgun domates ile karıştırılarak krem kıvamına getirilir. Yüze sürülür. 20 dakika bekletip sonra ılık suyla yıkanır. Ya da, 1 çorba kaşığı süzme yoğurt, 1 çorma kaşığı kil ile karıştırılır. Karışım yüze sürülür. 20 dakika sonra yıkanır.


- Kırışıklara: 1 yumurtanın akı, 1 küçük boy salatalık, 1 tatlı kaşığı taze krema, bulamaç haline getirilir. Karışım, çizgilerin üzerine sürülür, 20 dakika sonra ılık maden suyuyla temizlenir.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Mayıs 2009, 02:13   #6
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her cilt tipine uygun maskeyi burada bulabilirsiniz !




18. Yağlı Cilt İçin Maske:

Malzeme: 3-4 çilek, bir yumurta akı, 1-2 tatlı kaşığı gül suyu, 1-2 damla asilbent tentürü.

Yapılışı: Çilekler ezilip yumurta akıyla çırpılır. Gül suyu ve asilbent tentürü katılıp yüze sürülür. 10 - 15 dakika sonra yüz ılık maydanoz losyonuyla çalkalanır.

Burada - maydanoz losyonuyla ve asilbent tentürü Ne Demek Tam olarak Anlamadım.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mayıs 2019, 23:28   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her cilt tipine uygun maskeyi burada bulabilirsiniz !






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Lazerle Leke Tedavisi nasıl olmalıdır? yaptıranların yorumları nelerdir ve zararları var mıdır gibi bir çok konuya netlik getiriyoruz.
Lazer ile cilt lekelerinizden kurtulmanız mümkün. Uzman bir dermatolog ile görüşerek cilt lekenizin lazer ile cilt leke tedavisine uygun olup olmadığına baktırmalısınız.
Lazer ile leke tedavisinin uygulandığı cilt lekelerinelerdir?

  • Yaşlanmanın etkileri olarak görülen kahverengi cilt lekelerinde,
  • Karaciğer rahatsızlıkları nedeni ile oluşan cilt lekelerinde,
  • Doğum lekelenmelerinde,
  • Güneş lekelerinde,
  • Lentigo oluşumlarında,
  • Seboreik keratoz durumlarında,
  • Melasmalarda,
  • Yaralanmalar sonucunda oluşan lekelenmelerde,
  • Skleroterapi sonrasında meydana gelen cilt lekelenmelerinde,
  • Çil lekeleri üzerinde,
  • Bazı ben lekeleri üzerinde lazer ile leke tedavisi uygulanabilir.
Lazer ile leke tedavisinde tercih edilen farklı yöntemler uygulanır. Genellikle tercih edilen türleri medikal tedavi, peeling yöntemi, kriyo terapi, lazer terapi yöntemleridir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cilt Lekesi İçin Lazer Tedavisi

Lazer ile leke tedavisi için özel lazer araçları bulunur ve sadece leke tedavisinde kullanılabilen özelliktedir. Cilt rengini ve lekelenmeler üzerinde melanin miktarı belirleyicidir. Lazer ile leke tedavisinde lazer ışınları ciltte bulunan melaninler üzerinde etkili olarak cilt lekelerinizden kurtulmanızı sağlar.
Lazer ışınları melaninleri parçalayarak derideki cilt lekelerinin görünümü soluklaştırır ve lekelerin zamanla yok olmasını sağlar. Cilt lekesine göre farklı sayıda seanslar ile cilt lekelerinizden kurtulmanız mümkün. Lazer ile leke tedavisinde 1 ile 4 seans arasında uygulama yapılır. Seanslar arasında 4 ile 6 haftalık bir süre bulunur.
Lazerle Leke Tedavisi için bu süre kişiye ve cilt lekesine göre farklılık gösterir. Lazer ile cilt lekesi tedavisinde seans süresi ortalama 40 dakikadır. Uygulama sonrasında doktor önerileri ile birlikte günlük hayatınıza devam edebilmeniz mümkün.


Konu vioLeta tarafından (17 Mayıs 2019 Saat 03:39 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mayıs 2019, 23:33   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her cilt tipine uygun maskeyi burada bulabilirsiniz !





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cilt Lekeleri Tedavisi nasıl olur? Tedavi yöntemleri ve fiyatı nedir? Zararları var mıdır? sizler için ayrıntılı bir yazı hazırladık.
Cilt Lekeleri Neden Olur?

Cilt lekeleri birçok kişide farklı türlerde görülen bir cilt hastalığıdır. Cilt Lekeleri Tedavisi için cilt lekelerinden kurtulmak için öncelikle cilt lekenizin doğru olarak teşhis edilmesi önemlidir. Çünkü doğru olarak teşhis edilen cilt lekesi için en etkili cilt leke tedavi uygulanabilir. Cilt lekelerinin birçok farklı türü bulunması nedeni ile cilt lekelerinde farklı farklı tedavi yöntemleri uygulanır.
Cilt lekeleri türleri arasında; güneş lekeleri, hamilelik lekeleri, yaşlılık lekeleri, doğumsal lekeler, alerji lekeleri, sivilce veya akne izleri, yaralanmalar sonucunda ortaya çıkan lekeler, çil lekeleri, ben lekeleri bulunur.
Cilt lekenizin hangi cilt lekesi olduğu teşhis edildikten sonra bu cilt lekesini giderebilecek en etkili ve sağlıklı yöntem belirlenir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cilt lekeleri tedavisinde kullanılan yöntemler nelerdir?

Cilt lekeleri tedavisinde; lazer leke tedavi yöntemi, ışık tedavileri, kryoterapi yöntemi, kimyasal peeling, meyve asitli peeling, leke açıcı kremler gibi tedavi yöntemleri uygulanır.
Cilt lekelerinizi tedavi ettirmeyi düşündüğünüzde mutlaka uzman bir dermatoloğa görünmeniz önemlidir. Çünkü bazı cilt lekelenmeleri ciddi bir sağlık sorunun habercisi olabilir. Ayrıca doğru teşhis tedavi yöntemini, süresini ve sonucunu olumlu etkileyecek bir noktadır.
Cilt lekeleri tedavisinde cilt lekesi belirlendikten sonra uygun tedavi yöntemi belli aralıklarda ve belli seans sayısında uygulanır. Seans sayıları ve seans araları kişiden kişiye değişir. Kişinin cilt lekesine göre bu süreler ve aralıklar belirlenir. Cilt lekelerinizin tedavilerinde uygulama sonrası, doktor tavsiyeleri ile birlikte günlük hayatınıza rahatça devam etmeniz de mümkündür.


Konu vioLeta tarafından (17 Mayıs 2019 Saat 03:48 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mayıs 2019, 23:41   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her cilt tipine uygun maskeyi burada bulabilirsiniz !





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Siyah Noktalar İçin Kesin Çözüm nedir? Sizler için birbirinden güzel siyah nokta maskeleri hazırladık.
Eğer cildiniz içerisinde istenmeyen siyah noktalar var ise; mutlaka bilinçli bir biçimde hareket ederek bu siyah noktalarda kurtulmanın yollarını aramalısınız. Öyle ki; özellikle ergenlik döneminde ki gençler bu tür siyah noktalardan kurtulmak adına, tamamen bilinçsiz yöntemler denemekte ve çok farklı sorunlara neden olmaktadırlar.
Öyle ki; gerekirse siyah noktalarınız ve çözümü konusunda bir uzmandan destek almanız dahi, oldukça yarar sağlayacaktır. Size. Ayrıca; siyah noktaların ortadan kaldırılması konusunda çeşitli ürünler de mevcut durumdadır. Lakin, bu aşama da da elinizden geldiğince bitkisel ve doğal ürünleri seçerek siyah noktalardan kurtulmaya çalışmanız sizin için çok daha sağlıklı olacaktır. Genel olarak bitkisel maskeleri de tercih edebilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Siyah noktalar için yulaf maskesi

Yulaflı Yüz Maskesi İle Siyah Noktalara Son

Günümüzde özellikle kadınlar başta olmak üzere, bir çok kişi siyah noktalardan ciddi anlamda şikayetçi durumdadır. Öyle ki siyah noktaları gidermek adına bir çok yöntem denemektedirler.
İşte bu aşama da ise, sizlere siyah noktalarınızdan kurtulmanızı yulaflı yüz maskesi bir nebze de olsa sağlamakta. Ayrıca yulaflı yüz maskesi, sizleri siyah noktalarınızdan kurtarmanın yanı sıra; cildiniz içerisinde oluşan bütün fazla yağları da dışarı atmanızı sağlıyor.
Şimdi, bu maskeyi öncelikle kuru bir yulaf ezmesini sıcak bir su ile karıştırarak ve krem kıvamına getirerek hazır edebilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız bu karışımı siyah noktalarınızın bulunduğu bölgeye masaj yaparak sürebilirsiniz ve 5-10 dakika o bölgede tutarak iyice durlayabilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Siyah noktalarda etkili limon maskesi

Siyah Noktalar İçin Yoğurt ve Limon


Siyah noktalardan kurtulmak için tercih edebileceğiniz bir diğer doğal ve bitkisel maske ise yoğurt ve limon maskesi olabilir. Yoğurdun ve limonun yararlarını bir araya karıştırarak kullanmak ciddi anlamda siyah noktalarınız için fazlasıyla yararlı olacaktır.
Bir tatlı kaşığı yoğurt alarak içerisine 10-12 damla limon sıkmanız ilk aşama için yeterli olacaktır. Bu şekilde yoğurdun üzerine limon damlattıktan sonra biraz yoğurdu karıştırarak belli bir kıvam haline getirin. Daha sonra ise hazırladığınız bu karışımı yüzünüz içerisinde yer alan siyah noktalara sürün. Bu işlem esnasında biraz ince sürmeniz yeterli olacaktır.
Daha sonra ise 10 – 15 dakika bekledikten sonra sürdüğünüz kısımı iyice temizleyerek durulayın. Bu durum siyah noktalara iyi gelecektir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Mayıs 2019, 03:22   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her cilt tipine uygun maskeyi burada bulabilirsiniz !




Çörek Otu Yağı Cilde Nasıl Uygulanır? Cilde Faydaları






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bitkisel yağlar içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olan çörek otu yağı neredeyse her derde deva olan bir yapıdadır. Özelikle cilt için var olan faydaları saymakla bitmez. Öyle ki cilt için mucizevi bir yağ olduğu söylenebilir. Cilde ve saça olan faydalarının yanı sıra pek çok hastalık için de ilaç niteliğindedir. Çörek otunun faydalarının neler olduğu, hangi alanlarda bu yağın kullanıldığı, cilde nasıl uygulama yapıldığı, yağın zararlarının olup olmadığı gibi konular kadınlar için son derece önemlidir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Çörek Otu Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?




Çörek otu yağının kullanımı, yağın kullanacağı alana göre değişiklik gösterir. Cilt lekelerini ortadan kaldırmak ya da cilt bakımı yapmak için kullanılacaksa yağ cilde sürülerek kullanılır.
  • Genelde yoğurtla karıştırılarak cilde sürülen yağ biraz bekletilir ve cilt soğuk suyla yıkanır.
  • Cilt problemine göre yoğurtla karıştırılabildiği gibi suyla ya da benzer başka maske şeklinde karışımlarla da kullanılabilir.
  • Sivilceler için suyla karıştırarak kullanmak, güneş lekeleri için de direk pamuğa çörek otu yağı dökerek kullanım yapmak daha uygundur.
  • Çörek otu yağı saçlar için kullanılacaksa genelde saça sürülür ve masaj yapılır. Saçlarda elde edilmek istenen sonuca göre sadece çörek otu yağı kullanılabileceği gibi susam ya da badem yağıyla olan karışımlardan da faydalanılabilir.
Çörek otu yağı direk içilerek de tüketilebilir. Saç ve cilt bakımında olsun, diğer rahatsızlıklar için kullanımında olsun çörek otu yağının içilmesinde fayda vardır. Her gün tüketilecek bir tatlı kaşığı çörek otu yağı hem cilde hem de diğer organlara fayda sağlar. Mide problemlerini azaltır, bağışıklığı güçlendirir, kabızlığı gidermede etkilidir ve bu yağın sayısız faydası vardır. Fayda sağlanmak istenilen alana göre doğru bir kullanım şekli belirlenmeli ve gerekli olursa başka karışımlarla beraber kullanılmalıdır.
Çörek Otu Yağının Cilde ve Vücudumuza Faydaları Nelerdir?

Çörek otu yağının faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Hem de bu yağın farklı alanlarda oldukça şifa gösteren özelliği vardır. Çörek otu yağının fayda sağladığı alanlara genel olarak değinmek gerekirse şu alt başlıklar karşımıza çıkar:

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bulabilirsiniz, burada, cilt, maskeyi, tipine, uygun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göz Tipine Uygun Makyaj xena Makyajın Püf Noktaları 0 30 Ağustos 2014 19:30
Her cilt tipine bir kaymak maskesi! Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 12 Haziran 2013 15:52
Cilt Tipine Göre Bronzlaşma Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Kasım 2012 22:03
Cilt Tipine Göre Şifalı Yağlar Candy Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 04 Mayıs 2011 16:41