IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/)
-   -   Aynalar Gerçeği Yansıtmıyor! (https://www.ircforumlari.net/guzellik-saglik-ve-bakim-onerileri/191022-aynalar-gercegi-yansitmiyor.html)

Kralice 24 Mart 2009 18:38

Aynalar Gerçeği Yansıtmıyor!
 

Bazen güzel görünmek için aynanın karşısında saatlerimizi harcarız ve ancak güzelliğimizden emin olduğumuzda aynanın karşısından ayrılırız. Ancak yapılan araştırmalar bu konuda çok da emin olmamamız gerektiğini söylüyor. St. Andrews Üniversitesi'nden David Perret'e göre aynaya baktığınızda kendinizi güzel bulmanız başkalarının sizi güzel bulması için yeterli değil.

Aynalar doğru yansıtıyor?
Perret, araştırmalara göre insanlar aynaya baktıklarında yüzlerinin sol tarafına odaklanıyor ve görüntüleriyle ilgili kararları sol tarafa göre alıyor. Diğer taraftan, dışarıdan birisi sizin yüzünüze baktığında yüzünüzün sağ tarafına odaklanıyor yani siz aynada sol tarafanızı merkez alırken onlar yüzünüzün sağ tarafını merkez alıyor. Bu da demek oluyor ki, makyaj yaparken ya da saçlarınıza şekil verirken aynaya bakarak aslında çok da doğru kararlar alamıyorsunuz daha doğrusu aynalar pek bir işe yaramıyorlar. Bu araştırma gösteriyor ki, aynalara güvenmek yerine yakınınızdaki birinden fikir almak güzelliğinizle ilgili daha olumlu kararlar almanızı sağlayacak.


mynet...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net