IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2009, 05:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cildinizi kışa hazırlamanın en iyi yolları




kış ayşarında cild bakımı nasıl olur - kışın cidimizi nasıl koruyalım - soğuğun ciltteki olumsuz etkileri nelerdir



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kış aylarının yaşandığı şu günlerde cildinizin olumsuz etkilenmemesi için bu önerilere kulak verin.
Kasım ayına kadar peşimizi bırakmayan inatçı yaz mevsimi, artık yerini kışa bıraktı. Bu değişimin olumsuz etkilerine en çok maruz kalan cildinizin de geçiş dönemi boyunca yoğun bir bakıma ihtiyacı var. Transmed Saç& Kozmetik Cerrahi Kliniği Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı, cildinizin yeni mevsime en iyi şekilde hazırlanması ve kış boyunca sert hava koşullarına karşı korunması için şu önerilerde bulundu...

Dr. Melike Külahçı, ilk alınması gereken önlemlerin hastanın bilinçli beslenmesi, cilt tipine uygun olan doğru ürünleri kullanması ve klinik bazındaki profesyonel cilt canlandırma metodlarını kullanması olduğunu söylüyor.

‘’Cilt tiplerini, yapısal özelliklerine göre kısaca yağlı, kuru, ve normal-karma cilt olarak üç grupta toplamaktayız.

Yağlı ciltler parlak görünümlü, dokunulduğunda kaygan olan ve geniş gözeneklere sahip cilt tipidir. Bu cilt tipinin oluşmasında genetik faktörler etkileyici olmakla birlikte uygun olmayan cilt bakım ürünlerinin kullanımı, yanlış beslenme (alkol, yağlı gıdalar gibi) ve stres de tetikleyici rol oynamaktadır.

Kuru cilt ise yalnız nemsiz olan cilt değil, aynı zamanda yağ oranı da düşük olan cilttir. Su kaybına yol açarak cildin kurumasına neden olan esas neden de koruyucu yağ tabakanın eksikliğidir. Bu cilt tipleri gö-rünüm olarak donuk, mat ve yer yer pullanmalar içeren, dokunuldu-ğunda oldukça kuru hissedilen ve gözenekleri çok ince yapılı olan cilt-lerdir. Yağ bezlerinin yetersiz işlev görmesinden kaynaklanabileceği gibi, yüzü alkali sabunlarla ve sıcak su ile yıkama, soğuk hava, düşük nem oranına sahip bir şehirde yaşama, güneş ışığına yoğun maruz kalma ve az su tüketilmesinden de kaynaklanabilir. Yaşlanma sonu-cunda cilt destek dokusundaki hyaluronik asidin azalmasına bağlı ola-rak cilt altı tabakada az su tutulması da en önemli etkenlerdendir.

Türk insanında en sık gözlenen cilt tipi normal-karma cilt yapısıdır. Bu tipte yüzün T-bölgesi yağlı cilt tipi karakterinde geniş porlar içerirken, yanaklar normal veya kurudur.

Her üç cilt tipinde de kış bakımında en önemli basamak temizliğin ih-mal edilmeden sabah - akşam yapılması ve uygun nemlendirici ürün-lerinin kullanılmasıdır. Her ne kadar güneş yazın olduğu kadar etkisini göstermese de kış mevsiminde de mutlaka SPF 15 içerikli güneş koruyucular düzenli kullanılmaya devam edilmelidir.

Soğuk havanın etkisiyle birlikte farklı cilt tiplerinde değişen oranlarda kuruma ve bunun sonucunda da ince kırışıklıklar ortaya çıkabilmekte-dir. Normal hava şartlarında ihtiyaca karşılık veren kişisel bakım ürünleri de koşullar ağırlaştıkça yetersiz gelmeye başlarlar. Bu nedenle profesyoneller tarından yapılan destek müdahalelerle cildi canlandırmak gerekir.

Hastalarıma önerdiğim en temel bakım vital-antiaging olarak adlandı-rılan, konsantrasyonu çok yüksek hyaluronik asidin jel formatında yüzeyel enjeksiyonlarla cilde uygulanmasıdır. Burada kullanılan karı-şımın su tutma özelliği cilde nemlenme ve aydınlanma olarak yansır.

Kış mevsiminde artan hava kirliliği düşük nemin de katkısıyla ciltteki porlarda tıkanma ve sonuçta ciltte kirliymiş izlenimi veren siyah nok-taların oluşumuna yol açar. Por temizliğinde alüminyum tuzlarıyla yapılan mikrodermabrazyon işleminin ve düzenli aralıklarla uygulanan kimyasal peeling seanslarının önemi büyüktür.

Soğuk etkisiyle cilde giden damarlarda meydana gelen daralma etkisiyle oksijenlenmede azalma meydana gelir. Ciltte kan dolaşımını dü-zenleyerek oksijen miktarında artış sağlayan ve mat görünümü ortadan kaldırarak canlanma etkisine yol açan kırmızı diyot ışığı (Omnilux) güvenli ve etkin bir yöntemdir.

Cildinde canlanma etkisi yapan vital-antiaging ve omnilüx, aynı za-manda soğuk hava etkisiyle kuruyan ve cansızlaşan ellerde de uygula-nabilir.

Aromaterapi ise, içeriği cilt tiplerine ve amaca göre (yoğun nemlen-dirme gibi) değişen maske tiplerinden biri seçilerek yapılır. Hoş kokusuyla rahatlatıcı bir etkiye sahip olan ve ruhu da etkileyerek dinlendiren uçucu yağlar kullanılmaktadır. Aromaterapide kullanılan bakım maskeleri kışın cilde uygulanabilecek bakımlara destek yöntem olarak tercih edilebilir. ‘’


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cildinizi, en, hazirlamanin, hazırlamanın, iyi, kisa, kışa, yollari, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cildinizi kışa hazırlayın coquettishness Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 15 Ekim 2013 17:47
Cildinizi genç tutmanın yolları taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 19:14
Kek Hazırlamanın Püf Noktaları oneofgirl Yemek Tarifleri 0 22 Ağustos 2013 17:28
Bacakları Plaja Hazırlamanın 7 Yolu Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 2 18 Haziran 2012 15:25
Bebek maması hazırlamanın 7 yolu Feronia Aile Evlilik ve Çocuklar 1 29 Ekim 2009 18:14