IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2012, 21:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başımızın Belası Kepek




Kepek dünya üzerindeki çoğu insanın şikâyetçi olduğu ve kurtulmak için türlü çözümler aradığı bir sorundur.
Beyaz döküntüler şeklinde kıyafetlerin üzerinde ve saçların aralarında kendini gösteren bu sorun genelde kaşıntıyı da beraberinde getirir. Rahatsızlık yaratsa da aslında kepekten kurtulmak sanıldığı kadar da zor değildir.

Kepekten Kurtulmanın Yolları

1.
Saçınızı düzenli olarak şampuanla yıkayın. Kepeğe karşı etkili şampuanlar kepekten kurtulmanız için en basit çözümlerden biridir. Bu şampuanlar saçınızı temizler, saç derinizin dengesini korur ve yağlanmasını engelleyerek döküntüleri azaltır ve sonlandırır.

2.
Gün ışığı oldukça önemlidir. İnsan derisi belirli vitaminleri üretmek için gün ışığına ihtiyaç duyar ve saç deriniz de bu konuda oldukça hassastır. Her gün aldığınız kısa süreli gün ışığı bile saç deriniz için yeterli olacaktır.

3.
Saçlarınızı şekillendirmek için kullandığınız ürünleri bırakın veya kullanım sıklığını azaltın. Jöle, sprey ve köpük gibi ürünler saç derinizi olumsuz yönde etkileyerek kepek oluşumuna neden olur.

4.
Düzenli olarak egzersiz yapın ve dengeli beslenmeye özen gösterin. Sağlığınız için olduğu kadar vücudunuzun dengeli bir biçimde çalışmasını da sağlayacak olan egzersiz ve beslenme kepekten kurtulmanız için oldukça önemlidir.

5.
Doğal ürünler ve metotlar kepeği önlemede oldukça etkilidir. Örneğin çay çiçeği yağı içeren şampuanlar veya öğünlerinizde yeteri kadar çinko minerali almak kepeğin önlenmesinde yardımcınız olacaktır.

6.
Kepeğe karşı özel üretilen şampuanlar da oldukça başarılıdır. Kimyasal içeriği olan şampuanlar düzenli kullanıldığında kepeği tamamen ortadan kaldırabilmektedir. Ancak saç tipinize ve cilt tipinize göre bir şampuan seçmek çok daha önemlidir. Çünkü size en uygun şampuanı bulamadığınız takdirde kepek probleminiz daha da artabilir.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başımızın, belası, kepek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kepek Problemi Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 2 21 Nisan 2008 00:59