IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2012, 17:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boya Ve Fönün Saçlarımıza Verdiği Zarar







Saçlara fön zararlı mıdır Boya saçı yıpratır mı?
Türkiye’nin en ünlü saç tasarım uzmanı Erdem Kıramer’den saçlarınıza özel tüyolar..

Ünlü kuaför Erfem Kıremer, saç kesiminin ne sıklıkta olacağı, fön çektirmenin saçlarınıza etkileri, evde bakım ve boya yapmanın en ince noktalarıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Erdem Kıremer’den saçlarınıza özel tüyolar

Saç kesimi ne sıklıkla olmalı? Her ay saç sağlığını korumak için saç kısalmadan uçların temizlenmesi gerekir. Saç şeklinin korunması yönünden ise 20 günde bir saçın kesilmesi gerekir. Saç ayda minimum 1cm. maximum 1.5cm uzar. Her ay yarım milimetre keserek saçın sağlıklı uzamasını sağlamış olursunuz. Saçın uçlarını temizlemek, saç sağlığı yönünden çok faydalıdır. Türk kadınları genelde uzun saçı sever ve saçları sağlıksız görünse de kestirmek istemezler. Bu durumu aşarak, kendi tarzlarına uygun sağlıklı saçlara sahip olmak için saç kestirmekten korkmamalarını öneriyorum. Çünkü doğru tarzda kesilmiş sağlıklı saça sahip her kadın çok çekicidir.

Fön çektirmek zararlı mıdır? Fazla ısılı fön çektirmenin ve güneş ışınlarının saçı kuruttuğu bir gerçektir. Ülkemizde batılı ülkelere göre saç yapısı daha kalın tellidir. Bu nedenden dolayı saça fön çekilirken kullanılan makinelerin ısısı fazladır. Bu sıcaklık ise saçı besleyen ve yaşatan saç yağını aldığı için saç kurumaya başlar. Fön çektirmek doğru bakımlar yapıldığında ve doğru makineler kullanıldığında saçımıza daha az zarar verir. Yani alt yapısında kullanılan bakım ürünleri ile saçı canlandırmak ile birlikte hafif fön çektirmek her gün yapılabilir. Fön saçın yağını aldığı zaman saç mat gözükebilir. Saç kuru olduğu zaman otomatikman kırılır.

Evde bakım ürünleri kullanmak fön için bir alt yapı hazırlar mı? Yüzde yüz bakımı yapılıp ateş gibi bir sıcaklıkta fön yaptırmanın saça zararı yoktur denilemez. Her şeyi doğru bir şekilde yaptırmak gereklidir. Doğru bakım, doğru sıcaklıkta fön yaptırılması kombine edildiğinde saça verilen zarar azalır. Doğru şampuan kullanımı, doğru saç fırçalamak gibi saça uyguladığımız işlemlerin tümü saç sağlığının korunmasını etkiler. Bunun yanı sıra sağlıklı beslenmediğiniz takdirde de saçınız sağlıklı olmaz ve yaptırdığınız tüm saç işlemleri saçınızın sağlıksız görünmesine sebep olur. Yani bu işlemleri yaptıran kişilerin bu bilinci kazanması gereklidir. Öncelikle saçın hangi sebepten ötürü sağlığını kaybettiğinin bilinmesi gerekir. Böylece saç sağlığı ve aynı zamanda saç güzelliğinin korunmasını sağlamış olurlar.

Brezilya fönü zararlı mıdır? Kanıtlanmış bir zararı yok. Sağlık bakanlığı ya da FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmış ürünler şuanda piyasada mevcut ve kullanılıyor

Saç boyaları hangi durumlarda saça zarar verebilir? Boyanın saç derisi altına zarar verdiğine dair bir bilgi veremem ama yıllara dayanan tecrübem; kötü yapılan işlemlerde çok koyu renkten açık renge dönerken saçın zarar görmesidir. Ama bu işlem bile yeni çıkacak olan saçın sağlığını etkilemez. İşlem gören saçın zarar görmesine neden olur. Yanlış işlemlerden birine örnek verirsek, röfleli saçı koyu renge boyatıp sonrasında beğenmeyip tekrar açık renge boyatan kişilerin saç sağlığı bu durumdan kötü etkilenecektir. Şunu söyleyebiliriz ki bütün her şeyi kuaförden beklemek yerine kendinizi tanıyın ve bilinçli bir şekilde ne istediğinize karar verin. Saça hangi işlemlerin zarar verdiğini öğrenmek isteklerinizi de yönlendirip, değiştirecektir.

Sürekli aynı şampuanı kullanmanın zararı olur mu? Yağlı saçlar için kullanılan şampuanları sürekli kullandığınız zaman, bu saçınızın yağını alan bir şampuan olacağı için saçınız uzun süreli kullanımlarda kuruyacaktır. Çünkü saça sağlığını veren ve parlak gösteren saç yağını kaybetmiş olur. Bu gibi durumlarda şampuanın kullanım sıklığını azaltmak gerekir. Saç yıkandıktan sonra elinize ot gibi geliyorsa saçınız kuruma sinyalleri veriyor demektir

Kurumuş saça çözüm nedir? Protein bakımlar, yağ yüklediğimiz bakımlar var. Bir dönem sonra eski sağlığına geliyor.

Saç dökülmesine karşı kullanılan ürünler faydalı mı? Kullanılan ürünler saç derisine masaj yaparak uygulandığında, saç derisi altındaki hücreleri hareketlendirerek uygulanan serumlar o bölgede saçın çıkmasını sağlayabiliyor. Yani saç derisindeki hücreleri canlandırmak ve bu bölgelerde etkili olabiliyor. Ama saç dibindeki hücreler ölmüşse buna hiçbir bakım ürünü bir etki sağlamaz. Tembel hücreleri canlandırır ama ölmüş hücreleri canlandırmaz.

Protez saç bakımı nasıl olmalıdır? Sağlıklı protez saç takabilmek için uçlarını 2 ayda bir saç uçları incelmiş uçları kesip tekrar takmak gerekir.

Evde saç boyamanın zararı var mı? Kadınlar evde saçlarını boyarken genelde şampuanla yıkıyormuş gibi boya sürerler . Her 2 ayda bir uçlar geçilsin. Yani saçın tamamı değil yalnızca diplerinin boyanması daha iyi olacaktır. Böylece saçınızın kurumasını önlemiş olursunuz.




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boya, fönün, saçlarımıza, ve, verdiği, zarar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rejim yapmanın beyne verdiği zarar Damla Diyet ve Sağlıklı Beslenme 2 09 Eylül 2011 11:17