IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2012, 00:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sivilce İçin Çözümler




Güzelliğinizin düşmanı sivilcelerden kurtulmanın yolu sadece oluşanları yok etmek değildir. Önemli olan yeni sivilce oluşumunun, leke ve iz gelişiminin engellenmesidir.

Her sivilce aynı şekilde tedavi edilmez. Tedavi şekli kişinin yaşına, sivilcelerin tipine ve şiddetine, görüldüğü bölgeye, daha evvelden kullanılan ilaçlara, iz bırakma potansiyeline ve kişinin genel sağlık durumu ve yaşam şekline göre değişkenlik gösterir. Aynı kişide farklı zamanlarda farklı tedaviler gerekebilir, tedavinin mutlaka dermatolog takibinde sürdürülmesi gerekir.

Sivilceli Ciltte Bakımı

Cildin günde 2 kez cilt tipine uygun bir temizleyici ile temizlenmesi gerekir.

Sık temizleme veya fırçalama aknenin kötüleşmesine yol açabilir. Aknede cildin temizlenmesindeki amaç, cilt yüzeyinde biriken ter, yağ, kir ve dökülmüş hücrelerin cildi tahriş etmeden uzaklaştırılması ve kullanılacak tedavilere uygun hale getirilmesidir. Bu amaçla doktorunuzun tavsiye edeceği temizleyicileri kullanmanız uygun olur. Bu ürünler cildin PH’sına uygun ürünlerdir.

Kişinin cilt tipine uygun olmayan kozmetikler sivilce oluşumuna yol açabilir veya var olanı kötüleştirebilirler. Bu nedenle olabildiğince az kozmetik ürün kullanılması önemlidir. Yağsız, su bazlı nemlendiriciler ve makyaj malzemeleri kullanılmalıdır. Komedojenik olmayan (non-komedojenik) ve non-aknejenik ürünler seçilmelidir. Mutlaka her akşam makyaj çıkarılmalı ve cilt önerilen temizleyici ve suyla temizlenmelidir.

Akne tedavisinde oluşmuş sivilceler için yapılacak çok bir şey yoktur, onlar normal seyirlerini tamamlar. Akne tedavisindeki amaç yeni sivilce oluşumunu, gelişebilecek leke ve izleri engellemektir. Akne tedavisi zaman, emek ve sabır ister.

Sivilcelerde 2-3 ay sonunda ilaçlar düzenli kullanıldığı halde düzelme yoksa, ancak o zaman tedavinin değiştirilmesi gerekir. Tedaviden 1-2 hafta içinde sonuç almak beklenmemelidir, aksine bu dönemde sivilcelerde geçici bir kötüleşme bile olabilir.

Akne tipi, şiddeti, yaygınlığı kişiden kişiye farklılık gösterir. Aynı kişide bile zaman içinde farklı tipte ve şiddette sivilce görülebilir. Bu yüzden sivilce tedavisi standart değildir. Her kullanılacak ilacın özellikle kremlerin kullanım amacı, şekli ve süresi birbirinden farklıdır. Bu nedenle sivilce ilaçları paylaşılmamalı veya daha evvelden iyi gelen bir krem sürekli kullanılmamalıdır. Yapılan diğer bir yanlış da sivilce oluştuktan sonra kremlerin kullanılmasıdır.

Pahalı ürün gözünüzü boyamasın!

Dermatologunuz aknenizin şiddet, yaygınlık ve tipine göre reçetenizi planlayacaktır. Kozmetik olarak kullanacağınız ürünler konusunda da yardım almanız faydalı olur. Kozmetikler sivilceleri iyileştirmezler, ancak kötüleştirebilmeleri söz konusudur. Bu nedenle kozmetik seçiminde aranan kriter ünlü veya pahalı ürünler yerine, önerilen akne tedavisine yardımcı, cilt tipine uygun, alerji yapmayacak ürünler olmasıdır. Akneli ciltlerde yapılacak maske, peeling gibi işlemler de dermatologa sorulmalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çözümler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kararmış Dirsekler İçin Çözümler Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 06 Nisan 2012 02:51
Yüz Lekeleri Ve Sivilce Right Sağlık Köşesi 1 15 Temmuz 2010 03:04
SiviLce SıkanLar konTes Komedi ve Mizah 13 05 Temmuz 2009 20:29
Sivilce Lekeleri YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 31 Mart 2009 05:44
Cilt Gözenekleri Ve Sivilce Problemleri İçin Çözüm Önerisi Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Haziran 2008 13:11